Lifli yapısı sayesinde zayıflamaya yardımcı olur ve ciltteki nem dengesini sağlar. Ejder meyvesi içerdiği besin ve mineraller itibariyle gözleri kuvvetlendirir. Cinsel gücü artırmada oldukça etkilidir. Afrodizyak etkisi vardır.
Kalp ve Damar Sağlığını Korur. Ejder meyvesi, içeriğindeki lif ve antioksidanlar sayesinde kötü kolesterolü (LDL) düşürebilir ve iyi kolesterolü (HDL) artırabilir. Bu, kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebilir ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir. Ejder meyvesi, potasyum açısından zengin bir meyvedir.
Cinsel gücü artırmada oldukça etkilidir. Afrodizyak etkisi vardır.
Ejder meyvesi günde ne kadar tüketilmeli diye soracak olursanız günde bir taneden fazla tüketmemenizi önerebiliriz. Ejder meyvesinin kabuğu oldukça sert ve acıdır. Bu nedenle tüketmek karın ağrısına sebep olur. Meyvenin sadece yumuşak ve sulu iç kısmını tüketmelisiniz.
C vitamini, vücudun demiri almasına ve kullanmasına yardımcı olur. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.
İlgili 27 soru bulundu
Meyveyi Yıkayın: Her meyvede olduğu gibi, ejder meyvesini de tüketmeden önce iyice yıkayın. Kesme İşlemi: Meyveyi ortadan ikiye kesin. İç kısmındaki beyaz veya kırmızı etli kısmı göreceksiniz. Kaşıkla Tüketin: Meyvenin etli kısmını bir kaşık yardımıyla kazıyarak tüketebilirsiniz.
EJDER MEYVESİ NASIL SAKLANIR? Karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin olan ejderha meyvesi, ortalama 1,5-2 ay buzdolabında saklanabilir ancak, maksimum 15 gün içinde tüketilmesi önerilir.
Ejderha meyvesi en iyi çiğ olarak yenir, ancak diğer meyveler gibi ızgaraya da atabilirsiniz.
Pitayaların (Ejder Meyvesi) ağırlığı 150 ile 500 gram arasındadır ancak bazen 1 kilograma varan meyvelere de rastlanmaktadır.
Meyve dokusu siyah ve çıtır tohumlarının varlığı nedeniyle kiviye benzetilir. Etli kısım çiğ olarak yenebilir ve hafif bir tatlılık verir. Tohumları etli kısımla birlikte yenir, çıtır, fındık gibi bir tad verir. Pitaya meyve suyu ya da şarap yapımında ya da diğer içecekleri tadlandırma da kullanılabilir.
Ejder meyvesinin kabuğu acı bir tada sahiptir. Bu nedenle ejder meyvesi kabuğu kesinlikle tüketilmemelidir. Tüketilmesi halinde karın ağrılarına neden olabilir.
Cinsel Gücü Arttıran Formüller
Pekmez, Hindistan cevizi, zencefil, havlucan, hardal, limontuzu ve tarçın çiçeğinden yapılır. Anadolu"da afrodizyak olarak kullanılan, çok sayıda ot, baharat, bal ve pekmezden elde edilen enerji veren bir karışımdır.
Üretim alanından alınan verimin yüksek olması, yetiştiriciliğinin kolay, raf ömrünün uzun olması, meyvenin besin değerlerinin zenginliği ve piyasada yüksek fiyatla alıcısının bulunması, ejder meyvesi yetiştiriciliğini cazip hale getiriyor.
Pitaya meyvesi beyaz veya kırmızımsı bir ete sahip olabilir. Renk, pitaya meyvesinin türüne bağlı olarak değişebilir.
Hylocereus türü pitaya üreten kaktüslerin anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika dır. Ayrıca Asya'da Endonezya, Güney Cava, Tayvan, Vietnam, Tayland, Filipinler, Sri Lanka, Malezya, yeni olarak Bangladeş 'de üretimi yapılmakta ve kültür türleri yetiştirilmektedir.
69,90 TL Ejder Meyvesi - Pitaya (300-400 Gr) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler Ejder Meyvesi - Pitaya.
Bazı kırmızı çeşitler ise 12-16 ay sonra dikim zamanına ve çeşidine göre ilk meyve alınabilmektedir. İlk meyve döneminde bir dönüm bir yerden 1.000 adet civarında meyve alınırken ikinci yılında 4 farklı hasat döneminde toplamda 3.000 – 4.000 adet civarında meyve alınabilmektedir.
Becos Pitahaya (Ejder Meyvesi) 1 kg (4 Adet) Kırmızı Aydıncık-Mersin Fiyatı - Trendyol.
Türkiye'de ejder meyvesi hangi şehirde yetişir diyenler için de Akdeniz illerinden bahsedebiliriz. Ülkemizde Antalya, Adana, Mersin ve Muğla illeri pitaya yetiştirmeye başlayan ilk yerlerden biridir.
Güneydoğu Asya'nın eski zamanlara dayanan güzellik pratiklerinde de kendine yer bulan ejder meyvesinin, bir parça ezildikten sonra yüze uygulanması durumunda yaşlanmayı geciktirdiğine ve daha genç bir görünüm sağladığına inanılıyor. Ayrıca bu yöntem sivilce ve güneş yanığı gibi cilt sorunları için de oldukça etkili.
Ejder meyvesi Nisan ayının sonlarında veya Mayıs ayının başlarında meyve üretmeye başlar. Haziran ve Temmuz ayları meyve vermenin en yoğun mevsimidir. Hasat mevsimi Ekim veya Kasım aylarında sona erer ve bazen Aralık ayına kadar uzar.
Karbonhidrat, protein ve lif bakımından zengin olan ejder meyvelerini belirli koşullarda saklayabilirsiniz. Kabuğu soyulmayan meyveyi en fazla 15 gün içerisinde tüketmeniz önerilir. Doğru koşullarda saklanan bu meyveler buzdolabında 1.5-2 aya kadar dayanır.
Taze ejder meyvesi, kabukları ayrıldıktan sonra et ve tohum kısmını içerecek şekilde tüketilmektedir. Yapılan çalışmada kabukları ayrılan meyvenin et ve tohum kısmı püre haline getirilerek fiziksel ve kimyasal analizleri gerçekleştirilmiştir.
Üç farklı çeşidi bulunan ejder meyvesi kabukları soyularak türetilebilir. Dış yüzeyi pembe içi beyaz ya da kırmızı olan çeşitlerinin yanı sıra sarı ejder meyvesi de bulunur. Bu çeşitler lezzet açısından farklıdır. Dış kısmı pembe ve iç kısmı beyaz olan türü ejder meyvesi fidanları arasında en yaygın olanıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri