Saksıda Ejder Meyvesi Yetiştirilir Mi? Evet, saksıda ejder meyvesini kolayca büyütüp meyvesini alabilirsiniz. Bunun için saksının büyük olması ve günlük bakımının yapılması yeterli olacaktır. Saksıda ejder meyvesini yetiştirmek için ılıman bir ortamda saksıyı konumlandırmanız gerekir.
Ejder meyvesi ekimi yapıldıktan sonra ağaçlar 30 ve 50 gün süre içinde meyve vermeye başlar. Ağaçlar yeterli bakımı gördükleri takdirde bir yıl içinde birçok kere meyve verebilirler. Ejder meyvesi yetiştirme aktivitesine ilgi duyanlar ejder meyvesi evde yetişir mi diye merak ediyor olabilirler.
Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için, Akdeniz iklimini sever. Bu yüzden ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. Evinizde ejder meyvesi yetiştirmek için, kuru, sıcak ve güneş alan bölgeleri tercih edin. Bitkinizi soğuklardan koruyun.
Uzun, ılık mevsimlere sahip sıcak bir bölgede yaşıyorsanız, pitayanızı her mevsim balkonda bırakabilirsiniz. Pitaya bitkisi 40 dereceye kadar sıcaklar ve çok hafif don ile başa çıkabilir ama eğer kışları sert geçen bir iklimde iseniz kışın mutlaka bitkinizi ev içine almalısınız.
Ejder Meyvesi tohumdan yetişir mi? Ejder meyvesi fidanı tohumdan yetişebileceği gibi vejetatif (çelikleme) yöntemi ile de yetiştirmeye uygundur. Ejder meyvesinin içindeki çekirdekleri nemli bir kağıt havluya çıkarın. Bir gece beklettikten sonra çimlendirme saksısına almaya hazır.
İlgili 21 soru bulundu
Saksıda Ejder Meyvesi Yetiştirilir Mi? Evet, saksıda ejder meyvesini kolayca büyütüp meyvesini alabilirsiniz. Bunun için saksının büyük olması ve günlük bakımının yapılması yeterli olacaktır. Saksıda ejder meyvesini yetiştirmek için ılıman bir ortamda saksıyı konumlandırmanız gerekir.
Ejder meyvesi, genellikle her yıl ya da 1,5 yılda bir meyve verir. Ejder meyvesi, tropikal iklim bitkisi olduğu için kumlu topraklarda yetiştirildiği zaman daha çok verim alınabilir.
Pitayalar yarı tropikal, kuru tropikal ve yağışlı alanlarda gelişim gösterebilir. Nem oranı ortalama derecede olan pek çok bölgede kendine yetişme alanı bulur. Eğer kışları sert geçen bir noktada üretim yapılacaksa ejder meyveleri için sera oluşturulmalı, kışın bu seralar ısıtılmalıdır.
Ejder meyvesinin yetişme şekli oldukça kolaydır. Bu meyveler kumlu milli organik madde açısından oldukça zengin olan topraklarda yetişir. Tohumlarının toprağa dikilmesi sonrasında nem ve su ile desteklenmesi gerekir. Burada oldukça önemli olan detay ise hazır tohum kullanmamaktır.
Özellikle soğuktan bitkinizi sürekli korumalı, onu 10 derecenin altında kalacak alanlarda tutmamalısınız. 28 santigrat derece ise bitkinin meyve vermesi için ideal sıcaklık olarak belirlenmiştir, bizden söylemesi.
Soğuğa az dayanıklı türlerden olup kısa süreli -2 ? C'ye kadar dayanabilir. Pitaya kuru tropikal, yarı tropikal ve ortalama yağış alan her bölgeye uyum sağlayabilir.
Pitaya ejder meyvesi fidanı - 150,50 TL.
Ejder Meyvesi , 21 ile 29 santigrat derece arasında ortalama sıcaklıklarla kuru, tropikal bir iklimi tercih eder. Kısa süreler için 40 dereceye kadar ve 0 dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir.
EkonomiEjder meyvesinin kilosu 80 TL!
Ejder meyvesi, C vitamini bakımından zengin bir meyvelerdendir. Antioksidan özelliği göstererek vücudu hastalıklardan korur. İçinde kalsiyum oranı fazla olduğu için kemiklerin gelişiminde büyük rol oynar. Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.
EJDER MEYVESİ NASIL SAKLANIR? Karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin olan ejderha meyvesi, ortalama 1,5-2 ay buzdolabında saklanabilir ancak, maksimum 15 gün içinde tüketilmesi önerilir. Ayrıca 7derecede %80 -%90 nemli bir ortamda muhafaza edilmesi tavsiye edilmektedir.
Ejder meyvesi pitaya olarak da bilinmektedir. Bazı ülkelerde ise bu meyve çilek armudu olarak adlandırılır. Ejder meyvesi Güney Amerika'da en fazla yetişen meyveler arasında yer alır.
Ejder meyvesi adıyla popülerleşen pitaya, bilimsel adı Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin meyvesidir. Ejder meyvesi aynı zamanda bazı çeşitli toplumlarca çilek armudu gibi adlarla da anılmaktadır.
Pitayanın meyve dalları mayıs – kasım ayları arasında çeşidine ve havanın genel durumuna göre yaklaşık her 45 günde bir çiçek tomurcuğun dan meyve hasat dönemi gerçekleştirir.
Genel olarak faydalı bir içeriğe sahip olan ejder meyvesi nadir olarak bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar yaratabilir. Bu reaksiyonlara dair belirtiler dilde şişme, kurdeşen, ağız çevresinde şişme, kusma ve kaşıntı şeklindedir.
Genel olarak yazın sulama güçlü bir kaynaktan gelen su ile haftada bir kere olmak üzere ortalama 2 saat şeklinde yeterli olmaktadır. Kışın ise çok aşırı su ihtiyacı duymayan Ejder Meyvesi 20 gün hatta 30 günde bir sulama en fazla 1 saat yeterli olacaktır.
Dağılımı Hylocereus türü pitaya üreten kaktüslerin anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika dır. Ayrıca Asya'da Endonezya, Güney Cava, Tayvan, Vietnam, Tayland, Filipinler, Sri Lanka, Malezya, yeni olarak Bangladeş 'de üretimi yapılmakta ve kültür türleri yetiştirilmektedir.
EJDER MEYVESİ NASIL SAKLANIR? Karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin olan ejderha meyvesi, ortalama 1,5-2 ay buzdolabında saklanabilir ancak, maksimum 15 gün içinde tüketilmesi önerilir.
Ejder meyvesi bitkisi kaktüsgillerden olduğu için çok sık sulamaya ihtiyaç duymaz. yalnızca toprağı tamamıyla kuruduğunda sulama yapılması yeterlidir. Sulama esnasında bitkinin doğrudan toprağını hedef almaya dikkat edilmelidir. Bitkinin gövdesine suyun gelmemesi önemlidir.
Ejder meyvesi kabuğu kesinlikle yenememelidir. Eğer yenilirse, karın ağrısına neden olur. Kalp basıncını düşürerek yüksek tansiyon hastalığının önüne geçer. İçeriğinde bol miktarda bulunan likopen sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri