Ejder meyvesini, çilek ve kivi gibi meyvelerle birlikte smoothie yapımında tercih edebilirsiniz. Bunun için ejder meyvesinin beyaz kısmını küçük küp şeklinde doğrayıp blender'a ilave edin. Salatalarınıza da ejder meyvesini ekleyebilirsiniz. Çilek, muz ve kivi gibi meyvelerle salata yaparak tüketebilirsiniz.
Kaktüs familyasından bir meyve olan ejder meyvesi lif oranı ve C ve B vitamini açısından zengindir. Bu meyveyi ikiye bölüp kaşıkla yiyebilirsin ya da küp şeklinde doğrayıp ızgarada pişirebilirsin. Alternatif olarak da blenderda yoğurtla beraber karıştırıp smoothie yapabilirsin.
Genellikle içi beyaz olan ejder meyvesine sıklıkla karşılaşmak mümkündür ancak içi kırmızı olan ejder meyvesini de rahatlıkla tüketebilir, aynı lezzeti alabilirsiniz. Ejder meyvesini ilk defa tüketecekseniz dış kısmındaki kabuğunu soyarak etli kısmını ayırabilir, çiğ şekilde yiyebilirsiniz.
Temel hassasiyetleri olan soğuk, aşırı sıcak, aşırı su, ve hava akımı gibi etmenleri ancak seralarda kontrol altında tutulabilmektedir. Bu kontroller aşırıya gidildiği zaman bitki farklı tepki vermekte çok zayıf tutulduğunda farklı tepki vermektedir ve bu durum tadını da etkilemektedir.
Böğürtlen ve ahududuyu ayıklayın. Blenderin içerisine ejder meyvesi, böğürtlen, ahududu, limon suyu, süt, çilekli yoğurt ve chia tohumunu alın. Karışım berrak bir kıvama gelinceye kadar çektirin. Hazırladığınız karışımı buzdolabında 1 saat dinlendirin.
İlgili 23 soru bulundu
Ejder meyvesini, çilek ve kivi gibi meyvelerle birlikte smoothie yapımında tercih edebilirsiniz. Bunun için ejder meyvesinin beyaz kısmını küçük küp şeklinde doğrayıp blender'a ilave edin. Salatalarınıza da ejder meyvesini ekleyebilirsiniz. Çilek, muz ve kivi gibi meyvelerle salata yaparak tüketebilirsiniz.
Ejder meyvesini tüketmek için bir bıçağa ihtiyacınız vardır. Bıçak ile ortasından kesildikten sonra etli kısmı yani yenilecek kısmı dışarı çıkarılır. Etli kısmını direkt olarak çiğ şeklinde tüketebilirsiniz. Dilerseniz bu etli kısmın suyunu da çıkartarak o şekilde tüketebilirsiniz.
Ejder Meyvesini Olası Riskleri
Tükettikten sonra alerji belirtilerinizin olup olmadığına dikkat edin. Bir de bu meyveyi tükettikten sonra idrar rengi kırmızımsı bir renge dönebilir. Meyve vücuttan tamamen atıldıktan sonra idrarınızın rengi normale dönecektir.
3. kabaca kivi gibidir. icinde onun gibi cekirdekleri vardir. yumusakligi ve tadi da benzer sayilabilir. ama buyukluk acisindan ejder meyvesi kividen cok daha buyuktur. 4. icinin rengi kirmizi olanlar diskinin rengini pembe yapabilir.
Tropikal meyvelerin en lezzetlileri arasında yer alan Ejder meyvesi üreticiyi 80 TL'lik kilogram fiyatıyla da sevindirdi. Türkiye'nin tarım da üretim merkezleri arasında yer alan Mersin'de son yıllarda tropikal meyve üretimi de arttı.
Tadı kivi ve armutun karışımına benzetilmektedir. Kalorisi düşük ve vitamin değerleri yüksektir. Meyve suyu yapımında ve şarap yapımında da tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
Ejder meyvesi kabuğu kesinlikle yenememelidir. Eğer yenilirse, karın ağrısına neden olur. Kalp basıncını düşürerek yüksek tansiyon hastalığının önüne geçer. İçeriğinde bol miktarda bulunan likopen sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda azaltır.
Eğer ejder meyvesini aşırı şekilde tüketirsek vücuttaki sıvı oranı artarak kalbi tehlikeye atmış oluruz. Vücuttaki sindirim sistemini fazla çalıştıracağı için ishal ve karın ağrısı şikâyeti görülebilir. C vitamini açısından zengin olduğu için fazla tüketildiğinde bir takım rahatsızlıkları da beraberinde getirir.
Aynı zamanda, hayati organların uygun oksijenasyonuna yardımcı olan kırmızı kan hücrelerinin (RBC), üretimine katkı sağlar. * Ejder meyveleri lif ve antioksidanlarla dolu olduğundan, her ikisi de kalbi sağlıklı ve genç tutmaya katkıda bulunur.
Tadı kivi ve armut karışımı gibidir. Pitaya, pitahaya ve çilekli armut gibi birçok isimle anılır.
Karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin olan ejderha meyvesi, ortalama 1,5-2 ay buzdolabında saklanabilir ancak, maksimum 15 gün içinde tüketilmesi önerilir. Ayrıca 7derecede %80 -%90 nemli bir ortamda muhafaza edilmesi tavsiye edilmektedir.
İçeriğinde bulunan yüksek kalsiyum değeri sayesinde kemikleri güçlendirir ve kemik gelişimine yardımcı olur. Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kilo vermeye destek olur.
Aksi halde su fazla geldiğinde ejder meyvesi bitkinizin kökleri kısa sürede çürüyebilir, aman dikkat. Tohum temini: Pitaya bitkisi yetiştirebilmek için tabii ki öncelikle verimli tohumlar elde etmeniz gerekiyor.
C vitamini deposu olan ejder meyvesi, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Sert gibi görünse de ejder meyvesinin yumuşak ve kolay soyulan bir kabuğu vardır.
Güneydoğu Asya'nın eski zamanlara dayanan güzellik pratiklerinde de kendine yer bulan ejder meyvesinin, bir parça ezildikten sonra yüze uygulanması durumunda yaşlanmayı geciktirdiğine ve daha genç bir görünüm sağladığına inanılıyor. Ayrıca bu yöntem sivilce ve güneş yanığı gibi cilt sorunları için de oldukça etkili.
Ejder meyvesini sindirim için ideal kılan bir diğer özelliği ise yüksek lif içeriğine sahip olması. Lifli yapısı ile bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı oluyor, sindirim kanalından düzgün geçişi kolaylaştırıyor, kabızlık, kolorektal kanseri ve irritabl bağırsak sendromunun önlenmesine yardımcı oluyor.
Pitaya, bilimsel anlamda Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin (tatlı pitaya) olarak adlandırılan meyvesidir.
Karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin olan ejderha meyvesi, ortalama 1,5-2 ay buzdolabında saklanabilir ancak, maksimum 15 gün içinde tüketilmesi önerilir.
Ejder meyvesi çeşitleri sert bir kabuğa sahiptir. Bir bıçak yardımıyla ikiye böldükten sonra içindeki siyah çekirdeklere sahip olan beyaz bölümü yiyebilirsiniz. Tadı biraz ekşi ve ferahlatıcı olan bu meyveyi çeşitli tatlılarda ve içeceklerde de kullanabilirsiniz.
İç kısmı çiğ olarak yenebilir, hafif bir tatlılık verir ve kalori yönünden azdır. Pitaya meyve suyu, şarap yapımında ya da diğer içecekleri tatlandırmada kullanılabilir. İşte ejder meyvesinin faydaları...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri