Ejder meyvesi, tropikal iklim bitkisi olduğu için kumlu topraklarda yetiştirildiği zaman daha çok verim alınabilir. Aynı zamanda saksıda yetiştirilecekse saksının altı fazla suyun dışarı atılması ve meyveyi çürütmemesi için delik olması gerekir. Ejder meyvesi çiçek açtıktan 30 gün sonra meyve verir.
Ejder meyvesi ekimi yapıldıktan sonra ağaçlar 30 ve 50 gün süre içinde meyve vermeye başlar. Ağaçlar yeterli bakımı gördükleri takdirde bir yıl içinde birçok kere meyve verebilirler.
Normalde birçok gübre çeşidi vardır fakat biz Ejder meyvesi için sadece yanmış hayvan (inek) gübresi kullanmaktayız. Gübrenin verim şekli hayvan gübresi direk fidanların kök kısımlarına toprak üzerinden verilir .
Tropikal alanlarda yetişen ejder meyvesi, kumlu ve drenajı iyi olan topraklarda büyümeyi sever. Bahçe toprağınız bu koşulları sağlamıyorsa, ejder meyvelerinin dikileceği alanda kum ve mil oranı yüksek topraklarla karıştırma yapabilirsiniz.
Ejder Meyvesinin Toprak Seçimi
Islak ve kirli toprakları sevmeyen ejder meyvesi, suyu geçiren ve gevşek yapılı toprakları çok sever.
İlgili 41 soru bulundu
Ejder meyvesi, tropikal iklim bitkisi olduğu için kumlu topraklarda yetiştirildiği zaman daha çok verim alınabilir. Aynı zamanda saksıda yetiştirilecekse saksının altı fazla suyun dışarı atılması ve meyveyi çürütmemesi için delik olması gerekir. Ejder meyvesi çiçek açtıktan 30 gün sonra meyve verir.
Dağılımı Hylocereus türü pitaya üreten kaktüslerin anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika dır. Ayrıca Asya'da Endonezya, Güney Cava, Tayvan, Vietnam, Tayland, Filipinler, Sri Lanka, Malezya, yeni olarak Bangladeş 'de üretimi yapılmakta ve kültür türleri yetiştirilmektedir.
Ejder Meyvesi Kök Çürümesi çok karşılaşılan bir sorundur. Aşırı sulama, taze-asitli hayvan gübresi, kökleri yiyen kurt, aşırı tuzlu toprak ya da aşırı gübre kullanımlarından kaynaklanabilen kök çürümesi ile karşılaşılmaktadır.
Ejder meyvesi bitkisi kaktüsgillerden olduğu için çok sık sulamaya ihtiyaç duymaz. yalnızca toprağı tamamıyla kuruduğunda sulama yapılması yeterlidir. Sulama esnasında bitkinin doğrudan toprağını hedef almaya dikkat edilmelidir. Bitkinin gövdesine suyun gelmemesi önemlidir.
Ejder meyvesi halk arasında pitaya olarak da bilinir. Ejder meyvesini yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Kum ve mil bakımından zengin organik topraklarda yetiştirilmektedir. Dikilen ejder meyvesi çekirdekleri yeterli miktarda su ile beslenirse birkaç hafta içinde filizlenebilirler.
Diğer birçok ev bitkisi toprağı hep nemli kalacak şekilde sık sık sulamaya ihtiyaç duysa da ejder meyvesi bitkisi kaktüsgillerden olduğu için bu kadar sık sulamaya ihtiyaç duymaz. Sadece toprağı tamamen kuruduğunda sulama yapmanız yeterli olacaktır.
Yani meyvenin tam verim döneminde 20-25 bin lira gibi ortalama maliyet ile oldukça karlı bir iş yapabiliyorsunuz. Ayrıca ejder meyvesi, muzdan çok daha kolay yetişiyor, gideri az, zirai masrafları yok. Bakımı kolay olan bu meyveyi yetiştirmek oldukça karlı.
Ejder Meyvesi , 21 ile 29 santigrat derece arasında ortalama sıcaklıklarla kuru, tropikal bir iklimi tercih eder. Kısa süreler için 40 dereceye kadar ve 0 dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir.
Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için, Akdeniz iklimini sever. Bu yüzden ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. Evinizde ejder meyvesi yetiştirmek için, kuru, sıcak ve güneş alan bölgeleri tercih edin. Bitkinizi soğuklardan koruyun.
noksanlığı çiçeklerin solup kurumalarına, çiçeklenme anında veya daha önce çiçeklerin ölmelerine neden olmaktadır. Ayrıca yetersiz kış soluklanması, çiçek tomurcuklarının ağaçtan dökülmelerine neden olabilmektedir.
Pitaya ejder meyvesi fidanı - 150,50 TL.
Her ilaçlamada 100 litre suya 500 gram üre kullanılabilir. Yapılan araştırmalar, toprak gübrelerine ilave olarak yapılan yapraktan gübrelemelerle, ürünlerde %12-25 arası verim artışı sağlandığını göstermektedir. Kumlu topraklarda, yaprak gübrelerinin, toprak gübrelerine oranla 20 kat daha etkili olduğu bilinmektedir.
Ejder Meyvesin deki bu kuruluk ve solgunluk aşırı sulamadan yada aşırı susuzluktan, havanın durumuna göre aşırı soğuktan, kök veya dal mantarından, toprağın veya gübrenin yanlış kullanımı, kök kısmında yaşayan toprak altındaki haşereden, gece gündüz arasındaki sıcaklık farklılığından, sağlıklı beslenememe ve nematod ...
Olgun olan meyveyi seç.
Ejder meyvesinin tadı aynen kivi ve şeftali gibi tam olgunlaştığında güzel olur. Ejder meyvesinin üzerine bastır. Biraz içe doğru çöküyorsa muhtemelen olgunlaşmıştır. Çok fazla yumuşaksa fazla olgundur ve içi o kadar da iyi olmaz.
Ortalama yaşam ömürleri 6-15 sene arasındadır. İyi bir bakım sunulan sakallı ejderler çok daha uzun süre yaşayabilirler.
Ejder Meyvesi için Uygun İklim ve Toprak Özellikleri Nelerdir? Ejder meyvesi için kumlu tınlı, milli ve kumlu topraklar en iyi seçimi oluşturuyor. Bunun yanında pitaya meyveleri iyi drenajlı toprakları seviyor.
Ejder meyvesi kabuğu kesinlikle yenememelidir. Eğer yenilirse, karın ağrısına neden olur. Kalp basıncını düşürerek yüksek tansiyon hastalığının önüne geçer. İçeriğinde bol miktarda bulunan likopen sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda azaltır.
3. kabaca kivi gibidir. icinde onun gibi cekirdekleri vardir. yumusakligi ve tadi da benzer sayilabilir. ama buyukluk acisindan ejder meyvesi kividen cok daha buyuktur. 4. icinin rengi kirmizi olanlar diskinin rengini pembe yapabilir.
Ejder Meyvesini Olası Riskleri
Bir de bu meyveyi tükettikten sonra idrar rengi kırmızımsı bir renge dönebilir. Meyve vücuttan tamamen atıldıktan sonra idrarınızın rengi normale dönecektir.
Aynı zamanda, hayati organların uygun oksijenasyonuna yardımcı olan kırmızı kan hücrelerinin (RBC), üretimine katkı sağlar. * Ejder meyveleri lif ve antioksidanlarla dolu olduğundan, her ikisi de kalbi sağlıklı ve genç tutmaya katkıda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri