Halkbank Mobil Uygulaması ile Vergi ve Devlet Ödemeleri başlığı altında Motorlu Taşıt Vergi Ödemesi seçeneğini tıklayın. Gelen ekranda Mükellef bilgisini seçin ve gerçek için TCKN, Tüzel için VKN girişini yapın. Ödeme yapılacak araca ait plaka bilgisini girin. Dönem bölümünde hangi yıla ait ödeme yapacağınızı seçin.
PTT işyerlerinden ve tüm vergi dairelerinden de yapılabilecek. MTV ödemesi için mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesinin internet sitesinde "Hızlı Ödeme" bölümünden şifre girişi yapmadan "MTV Ödeme" alanına sadece plaka ve TC kimlik numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebilecekler.
– gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 – 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.
Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Soldaki menüden “Ödemeler”>”MTV/Trafik Cezası”>”MTV Ödeme” adımlarını takip edin. “MTV Ödeme” ekranında “Kendi Aracım” veya “Başkası Adına” seçeneklerinden uygun olanı seçin.
Anayasa Mahkemesi ek MTV başvurusunu reddettiğini açıkladı. Anayasa Mahkemesi (AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu karara bağladı.
İlgili 32 soru bulundu
Anayasa Mahkemesi, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptaline ilişkin yapılan başvurunun reddine karar verdi. Buna göre "Ek MTV iptal mi oldu?" sorusu da böylece yanıtlanmış oldu. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi iptal edilmedi ve diğer taksiti de ödenecek.
Ek MTV ödemesi, normal MTV'nin %25 ila %60 arasında artırılmış bir versiyonudur. Bu yeni düzenleme ile birlikte araç sahipleri bir defaya mahsus olmak üzere ek MTV ödemek zorundadır. Ek MTV'nin miktarı, aracın motor gücüne, yaşına ve tipine bağlı olarak belirlenir.
Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemenizi Halkbank Mobil, İnternet Şubesi, Halkbank Dialog ve ATM'lerimizden hızlı ve zaman kaybetmeden hesabınızdan veya kredi kartınızdan kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Ek MTV ödemesi tutarı, bu yıl ödenen ücret ile aynı olacak. MTV ödenmezse araç sahipleri aylık yüzde 1.4 oranında gecikme faizi ile karşılaşabilir, belirli bir süreyle geciktirildiği takdirde haciz uygulanabilir, araç bağlanabilir.
Taşıtların satış ve devrinin yapılabilmesi için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri de yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya çıkarma, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kapatma işlemleri mümkün olamayacak.
Ek MTV ödenmemiş veya 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun'un 48'inci maddesi kapsamında taksitlendirilmemiş taşıtlara ait fenni muayene yapılmayacaktır. Muayenesi yaptırılmamış bir araçla trafiğe çıkarsanız hakkınızda idari para cezası uygulanır.
Motorlu Taşıtlar Vergisi yapılan protokolle artık PTT'den de ödenebilecek.
İnteraktif Vergi Dairesi (https://ivd.gib.gov.tr/) ve Dijital Ödeme Noktasında "Hızlı Ödeme" bölümünde yer alan MTV Ödeme alanına şifre girişi yapmadan sadece plaka ve TC Kimlik Numarası bilgilerini girerek MTV borçlarını görüntüleyebilir ve ödeyebilirsiniz.
Paylaş: 2021 yılı motorlu taşıtlar vergisi ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Ocak 2021. Motorlu taşıtlar vergisini (MTV) e-Devlet Kapısı üzerinden “Araçlarım” hizmetini kullanarak hızlı ve güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz.
MTV tutarınızı öğrendiyseniz ödemelerinizi 31 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleşebilirsiniz. Bunun için ihtiyaç duyabileceğiniz ödeme kanallarını aşağıda listeledik: Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ivd.gib.gov.tr üzerinden ödemelerinizi yapabilirsiniz.
ödemelerinizi İnterraktif Vergi Dairesi'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.
Dava açmadan, tahakkuk eden ek mtv'yi ödemez, sonra da Anayasa Mahkemesi yasayı iptal ederse, dava açmadan ek mtv'yi ödemeyenlerden, tahakkuk edip ödenmemiş bu tutarların halen tahsili mümkündür. Vergi İdaresi takip edip tahsil etmek zorundadır. Dava açmadan ödeme yapmayanlar, takibe(ödeme emrine) dava açabilir.
TEB kartlarıyla MTV ödemeleri 3 taksit oluyor. ING Bank Mobil üzerinden MTV ödemeleri 4 taksit, gib.gov.tr üzerinden yapılan ödemeler 2 taksit olacak. QNB Finansbank CardFinans'la MTV ödemeleri 3 taksit olacak. Şekerbank Bonus kart ile ödemelerde MTV 2 taksit oluyor.
Yapılandırmada son gün 31 Ağustos
Peşin veya ilk taksit ödeme süresini geçirenler veya eksik yatıranlar kapsamda olacak. Vergi mükellefleri bu tutarların tamamını geç ödeme zammı ile birlikte bu ayın sonuna kadar ödeyebilecek.
Kimler ödemek zorunda? MTV ödemelerini ek düzenleme ile ödemek zorunda olanlar ise motorlu taşıt kullanıcılarının hepsidir. Araçları tecilli ve kayıtlı olan tüm araç sahipleri, temmuz MTV'lerini iki katı olacak şekilde yatırması gerekir.
Ek MTV, Tebliğ kapsamında muaf tutulan kişiler dışında bütün araç sahipleri için ödenmesi zorunlu bir vergi. Dolayısıyla ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenmeden bir aracı satmak mümkün değil. Aracın satışı için bu verginin ödenmesi gerekiyor.
Motorlu Taşıtlar Vergisi borcunuzu kredi kartınızı kullanarak ödeyebilirsiniz.
2023 yılı yeniden değerleme oranı %122,93 olarak belirlendi ancak MTV zam oranı bu rakamdan uygulanmadı. 2023 MTV zammı %61,5'e indirildi. Sonuç olarak 2022 yılı MTV tutarları %61,5 arttırılarak 2023 MTV tutarları belirlendi. Örneğin 2022 yılında MTV'si 1.000 TL olan bir aracın, 2023 yılı MTV'si 1.615 TL oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri