Bamya tohumu menisküs, eklem ağrısı, sıvı kaybı, kireçlenme gibi diz problemlerine şifaları ile faydalı olmaktadır. Diz ağrısı yaşayan kişilerin bu tohumu suyun içinde bekleterek içmesi ya da kür olarak uygulaması önerilir.
Bamya tohumlarının öğütülmesi yapılacak olan ilk işlemdir. Öğütülen bamya tohumları, su içerisine eklenerek bir süre bekletilir. Bekletilen su dinlendikten sonra kişiler tarafından tüketilebilir. Diz ağrılarına faydalı olan bamya tohumu, gün içerisinde tüketilmelidir.
Bamya tohumunu tane olarak tüketmek isteyenler 9-10 adet bamya tohumunu direkt ya da suyla yutabilirler. Dilerseniz yoğurt veya ayranla da tüketebilirsiniz. Bamya tohumlarını toz şeklinde tüketmek isteyenler ise toz haline getirilen bamya tohumlarını bal ve zeytinyağı ile harmanlayarak macun halinde tüketebilirler.
Vitamin ve mineraller açısından zengin olması, kemik problemlerine iyi gelmesini sağlar. Diz ağrısı yaşayan kişiler, bamya tohumunu çiğ, pişmiş veya toz halinde tüketebilirler. 9-10 kadar bamya tohumu suyun içinde bekletildikten sonra tüketilebilir. Direkt yutulması da mümkündür.
Bamya tohumu günde 8-9 adet yenir. Bamya tohumu birçok vitamin ve minerale sahip yüksek lifli bir besindir. Bu sebeple bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Diyabet veya kardiyovasküler hastalıklar için ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktor kontrolünde kullanması gerekmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Astım için bamya tohumu nasıl kullanılır aç mı tok mu sorusunun cevabı aç karna daha etkili olduğudur. Bamya tohumu, bal ve zeytinyağı karışımından sabah aç karna 1 çay kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Tüketim öncesi doktor onayı elzemdir.
Bamya tohumu tane olarak yenebildiği gibi tohum ezilerek toz haline getirilip gıdalarla da tüketilebilir. Bamya tohumlarını öğüterek toz haline getirdiğinizde üstüne sıcak su ekleyip, demleyerek içebilirsiniz. Aynı zamanda yoğurt vb. ürünlerle birlikte yiyebilirsiniz.
En az 1 hafta ara vererek düzenli olarak kullanın. Kürü 2 -3 ay boyunca düzenli olarak bu şekilde tüketebilirsiniz. Zayıflama sürecini hızlandırmak için 3 ay boyunca bamya tohumu kürünü uygulayabilirsiniz.
Bamya tohumu kürünü 1 hafta boyunca günde bir çay kaşığı olarak tüketin. 1 hafta düzenli kullanımın ardından 1-2 hafta ara verilmesi gerekir.
D vitamini takviyesi de dizdeki sinoviyal sıvı kaybını yavaşlatabilir. Sağlıklı bir şekilde kilo kaybetmek diz eklemindeki aşırı yükün azalmasını sağlar ve ağrıların ve sıvı kaybının azalmasına yardımcı olur.
-Bamya tohumunun faydalarına bakıldığında; hem mideyi hem de karaciğeri zararlı etkenlerden, enfeksiyon yahut iltihap gibi etmenlerden korumayı sağlamaktadır.
Sultani bamya tohumu oldukça verimli çeşitlerdendir. Kısa sürede hasat edilebilen özelliğiyle öne çıkar ve lezzetli bir gıdadır.
Potasyum bakımından zengin olan bamya tohumu kemik hastalarına da faydalıdır. Özellikle yaşlandıkça dizde meydana gelen sıvı kaybını engellemek için bamya tohumu kullanılır. Bu nedenle diz ağrısı çeken kişiler genellikle bamya tohumu tedavisine başvurur. Peki diz ağrısı için bamya tohumu nasıl kullanılır?
Derin yırtıklı çınar yapraklarını 2 dakika kadar kaynattıktan sonra gün içinde 2 defa içebilirsiniz. Bu su ile masaj da uygulamak ağrıyı hafifletecektir. Kür 3: Diz ağrılarından şikayetçi olanlara kuşburnu çayını tavsiye eden İbrahim Saraçoğlu, günde 2 defa içildiğinde etkili sonuçlar görüleceğini de belirtiyor.
C vitamini bağışıklık sistemini harekete geçirerek akyuvar oluşumunu sağlar. Tansiyonu düşürür: Bamyada yüksek oranda vitamin ve mineral bulunmasının yanı sıra insan sağlığı için çok önemli olan potasyum da bulunur.
Dilerseniz akşamdan bir su bardağı oda sıcaklığındaki suyun içine 9-10 adet bamya tohumu atıp sabaha kadar bu şekilde bekletebilir, sabah uyanınca da bu suyu içebilirsiniz. Suyunu içtikten sonra yine dilerseniz 9-10 adet bamya tohumunu da yutabilirsiniz.
Zayıflamak için bamya tohumunu akşamdan bir bardak suyun içine koyup sabaha kadar bekletmek gerekir. Sabah aç karnına bu su içilir. Kahvaltıdan yarım saat önce içilirse daha faydalı olmaktadır.
Bamya Kürü İbrahim Saraçoğlu Tarifi
Oda sıcaklığındaki bir bardak suyun içine 3 veya 4 adet bamyayı uzunlamasına dilimleyip eklemenizi vurgular. Akşamdan hazırlayıp ertesi sabah içmeniz, daha sağlıklı olacaktır. Düzenli olarak bamya kürünü uygulayan kişilerde kan şekerinin dengelendiğini belirtir.
Bamya tohumunun kullanımında günlük önerilen miktar 9 ya da 10 adettir. Bunun yanı sıra bazı kişilerin bamya tohumu kullanması da önerilmemelidir. Alerjik reaksiyonları olan, kronik hastalıkları bulunan ve düzenli ilaç kullanan kişilerin bamya tohumu kullanması önerilmemelidir.
Tohumlar depoya konulmadan önce uygun nem içeriğine düşürüldüyse hava almayan cam ya da polietilen kaplar içinde saklanması gerekmektedir. Bez ya da kağıt-karton içerisinde saklanan tohumlar değişen ortam şartlarından kolay etkilenmektedir.
Saraçoğlu bamya kürü sayesinde pek çok hastalığının iyileştiğini vurgulamıştır. Özellikle diyabeti olan kişiler bamya kürü yaptıklarında şekerlerini düşürebilmektedir. Ayrıca hazmettiren bir sebze olan bamya bağırsak ve mideye de fayda sağlar. Lifli gıdalardan olan bamya sindirim sistemi dostudur.
Harman Stok Bamya Tohumu Bamya Tohumu Çayı
Bağırsaklarda aşırı gaz yapıyor. Toplu ortamlara giremezsiniz. Bağırsak boşaltıyor.
Kan damarlarının ve atardamarın gevşemesini destekler. Ancak kan sulandırıcı ilaç tedavisi gören kişiler bamya tohumu tüketmeden önce doktoruna danışmalıdır. Lif Zengini: Bamya tohumları çözünebilir ve çözünemez lifler içerir. Lifli gıdalarla beslenmek bamya tohumu faydası olarak kabul edilir.
Tohum Cenneti | Sultani Bamya Tohumu | 20 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri