Öncelikle ekmek dilimlerimizin üzerine bolca sos sürüyoruz. Daha sonra üzerini kaplayacak miktarda labne peynirini sürüyoruz. İnce dilimlenmiş salamları ekmeğin üzerine güzelce diziyoruz. Üzerine bol miktarda kaşar peyniri dilimi koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Hamurumuz mayalanırken bizde köfte harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kap içerisine kıyma, rendelenmiş soğanı alalım. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz, pul biber, karabiber, kimyon, galeta unu ve ezilmiş sarımsağı de ilave ederek homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım.
İlgili 30 soru bulundu
Köftenin en lezzetli eşlikçisi olarak bilinen patates kızartmasını listeye eklememek olmaz. Çocukların da favori yemekleri arasında yer alan köfte patates ikilisiyle nefis bir menü oluşturabilirsiniz. Köftenin yanına çok yakışan pirinç pilavı, doyurucu olduğu için hemen hemen birçok yemeğin yanında servis edilir.
Mayalandırma süresi, kullandığınız unlar ekmeğinizin dokusunu etkileyecektir mutlaka. Ekmek hamurunuzun içerisinde ılık süt, ılık su kullanmak ekmeğinizin yumuşacık olmasına etki eden malzemelerin başında geliyor. Soda ilave etmek yine hamurun kocaman kabarıp yumuşacık olmasını sağlayan unsurlardan biri.
Ekmeğin içerisine önce domates dilimlerini, sonra sucukları, en son biberleri koyun. Ayran ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Ekmeklerimizin üstüne birer parça tereyağı sürüyoruz. Çırptığımız yumurtaya tuz ve karabiberi ekleyip ekmekleri tek tek batırıp tepsiye diziyoruz. Sırayla üstüne sucuk, domates, biber koyup üstüne de kaşar rendelerini paylaştırıp fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyip kızarana kadar bekleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz.
1 DİLİM EKMEK YERİNE GEÇEN BESİNLER; 1 kâse çorba, 2 yemek kaşığı bulgur pilavı, 2 yemek kaşığı makarna, 2 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek, 1/2 çay bardağı leblebi,1 orta boy patates, yarım orta boy mısır, 2 galeta, 2 kestane.
Sandviç ekmeğinin arasına önce kızarttığınız sosisi, daha sonra patatesleri koyun. Ekmeğin içerisine isteğe göre ketçap, mayonez, ve kornişon turşu ekleyin. Sandviç ekmeğini içindekiler taşmayacak şekilde kapatın ve tost makinesinde bastırın. Afiyet olsun.
Ekmeği çöpe atmak ve israf hakkında değerlendirme: Ekmeği çöpe atmak günah değil mi?.. Bir diğer âyette; “... Ürün verdiği zaman ürününden yiyin, devşirildiği ve biçildiği gün de hakkını verin; israf etmeyin, çünkü Allah müsrifleri sevmez.”(En'am, 6/141) buyrulmaktadır.
Kullanılan ekmek mayası hamurun içinde bulunan basit şekerleri fermente eder. Fermantasyon sonucunda etil alkol, CO2 (karbondioksit) ve enerji açığa çıkar. Açığa çıkan karbondioksit hamurun içinde birikerek kabarmasını sağlar.
3) Tuz, hamur fermantasyonunu tesbit edici bir özelliğe sahiptir.Bilindiği gibi hamurun fermantasyonu maya faaliyetine bağlıdır.Maya faaliyetini kontrol eden tuzdur. Tuz maya aktivitesini inhibe ederek hamurun gaz oluşturma gücünü düşürür.
Yumurta içerdiği lipoproteinler sayesinde normalde birbirinden ayrılan yağ ve suyu birbirine bağlar. Bu şekilde hamurda hassas bir bağ doku oluşur. Bu dokunun arasındaki boşluklarda sıkışan hava ısının etkisiyle genişler ve dolayısıyla hamurun kabarmasını sağlar.
Kek harcının kocaman kabarmasını sağlayacak, poğaçalarınızın lezzetli ve yumuşacık olmasına yardımcı olacaktır. Özellikle yoğurt suyu kullanılarak hazırlanmış ekmekler hem daha besleyici hem de yumuşak dokularıyla yiyenlere mutluluk verecek cinsten.
TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :
Pişen sucuk ve sosisi ekmeğin İçine dolduralım. Sonra tavayı silip kaşarı dilimleyip tavada hafif eriyene kadar pişirelim. Çok pişmeyecek ama sadece hafif eriyecek sonra sucuk ve sosisin üzerine ekleyelim, tavaya alalımi hafif bastıralım. Ketçap ve baharatlar ekleyip servis edebilirsiniz.
Yöresel Yemekler
Fırında Köfteli Patates Yemeği yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, pirinçli tarhana çorbası, fırında köfteli patates yemeği, arpa şehriyeli pilav ve fındıkpare tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Servis Önerisi: Patatesli köfte yanına borani, kavrulmuş kıyma veya kıymalı salçalı makarna ekleyerek güzel bir menü oluşturabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri