Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz. Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek şekilde saklayınız.
Tüm şerbetli tatlılarda olduğu gibi, kadayıf tatlısı da buzdolabına konmamalıdır. Aksi takdirde kısa süre içinde şekerleşmeye başlayacaktır. Kadayıf tatlısının üzeri başka bir tepsi ile kapatılabilir veya örtü ile örtülebilir. Bu şekilde oda sıcaklığında veya fırının içinde saklamak mümkündür.
Ekmek kadayıfı 7 8 gün oda sıcaklığına dayanabilir. Eğer bekleme süresi 12 güne kadar çıkacaksa dolapta durmasını tavsiye ediyoruz. Tüketmeden 15 dakika önce dolaptan çıkarılırsa hiçbir sorun olmaz. Çünkü dolapta sertleşebiliyor.
Serin ve Kuru Bir Yer!
Zira, şerbetli tatlılar buzdolabı içerisine girdiğinde hızlı bir şekilde şekerlenecek ve tadını kaybedecektir. Bu sebeple, eğer baklava veya kadayıf tatlınızı kısa bir süre içerisinde tüketmeyecekseniz, serin ve kuru bir yerde saklamanız, güneş görmeyen bir alanda muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Bu tatlı daha çok Ramazan'da ve bayramlarda yapılıyor. Ekmek kadayıfının küçük boylarıda var artık. Büyükle yaparsanız kalanını saklama kaplarıyla derin dondurucuya koyabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Kadayıfları kavurup soğuttuktan sonra ağzı sıkıca kapalı kavanozların içerisinde muhafaza edebilir, çıtır bir şekilde saklayabilirsiniz.
Kadayıfı taze taze hazırlayabileceğiniz gibi önceden fırınlayıp bir gün sonrada şerbetleyebilirsiniz.
Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz. Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek şekilde saklayınız.
Pişirdikten sonra fırından alın ve dilimleyin. Soğumuş olan şerbeti, dilimlediğiniz kadayıfın üstüne gezdirin ve şerbeti çekip, soğumasını bekleyin. Toz Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz.
Tatlınızın hamur olmasının en büyük sebeplerinden biri sıcak kadayıfa sıcak şerbet dökmektir. Bunu önlemek için soğuk şerbet ile sıcak tatlı birleştirilmelidir. Hamur olan tatlının görseli bozuk olur bu sebeple servis etmek istemeyebilirsiniz.
Yapım aşamaları çok kolay, en önemli püf noktası şerbet soğuk olmalı fırından çıkan tatlı ise ilk sıcağını 1-2 dakika atmalı. Böylece hamur olmayan çıtır çıtır bir tatlınız olur.
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Şerbetli tatlı buzdolabın da saklanmaz. Üzerini havayla temas etmeyecek şekilde muhafaza edersen hiçbir şey olmaz.
Ekmek kadayıfın arasına krema yapabileceğiniz gibi kaymak da koyabilirsiniz. Ekmek kadayıfın yanına dondurma da oldukça yakışacaktır. Ekmek kadayıfının ekmeğini evde kendiniz yapabileceğiniz gibi marketlerden ya da internet üzerinden güvendiğiniz sitelerden de sipariş verebilirsiniz.
Ekmek kadayıfını ocağın üzerine alın. Karamelli şerbetin yarısını üzerine gezdirip dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte pişirin ve şerbetini çektikçe üzerine tekrar şerbet ilave ederek 45 dakika pişirin. Ekmek kadayıfını soğuyunca dilimleyip kaymakla servis yapın.
Ekmek kadayıfı veya kaymaklı saray ekmeği, Türk mutfağında yer alan, Afyonkarahisar kökenli bir tatlı. Yapılan hamurun arasına, fıstık veya ceviz konularak hazırlanır.
Esnaf lokantalarının, mahallenin en ünlü pastanesinin vitrininde tam kıvamında kabarmış görüntüsüyle göz kırpar ekmek kadayıfları. Üzerine mutlaka kaymak veya dondurma konur, yumuşacık dokusuyla bütünleşince lezzetine lezzet katılır. Yemek sonu onla lezzetlenir.
Pişmiş kadayıf nasıl saklanır? Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek şekilde saklayınız.
Karamelize olan şekerin üzerine su dökülür. Ardından şekerin tamamı tencereye dökülür. Şerbet 25 dakika kaynatılır. Ekmek kadayıfı, uygun bir tepsiye konulur.
Hazır kadayıfın şerbeti için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alalım. Karıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca kaynamaya bırakalım. Sürenin sonunda kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, şerbeti soğumaya bırakalım.
Hazır aldığımız ekmek kadayıflarının içine ceviz koyup ağzını kapatıyoruz yumurtaya bulayıp kızartıyoruz kızardıktan sonra kaynatmış olduğumuz soğuk şerbetin içine atıyoruz ve sonra servis tabağına alıyoruz afiyet olsun.
₺90,00 / 500 gr.
Ekmek Kadayıfı Tarifi - Tam Ölçülü İçin Malzemeler
5 su bardağı şeker. 8 su bardağı su.
Kadayıf şerbeti döküldükten sonra üstü kapatılır mı? Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri