Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir. Fakat deterjan yoksa veya kullanmak istemiyorsanız, az miktarda beyaz sirkeyi, suyla karıştırın. Mikrofiber bezi bu suya hafifçe daldırıp sıkın. Nemli bez ile ekranı dikkatli bir şekilde silin.
İlgili 19 soru bulundu
Telefon ekranlarını temizlemek için temel malzemeler arasında yumuşak bir mikrofiber bez bulunur. Bu bez, ekranın yüzeyindeki tozu nazikçe temizler ve çizilmelere karşı korur. Ayrıca özel telefon ekranı temizleme solüsyonları veya su bazlı hafif temizleyiciler kullanmak da önemlidir.
1) Mikrofiber Bez Kullanın
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
Bu yazıda bahsi geçen teknikleri; masaüstü bilgisayarların, tabletlerin ve cep telefonlarının temizlik aşamasında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Islak mendillerin temizlik aşamasında tercih edilmesi ise önerilmez.
tablet temizlemek için pencere temizleyicileri, ev tipi deterjanlar, spreyler, solventler, amonyak, aşındırıcılar veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın. tablet ekranı yağ tutmayan bir kaplamaya sahiptir. Yağ kalıntılarını gidermek için ekranı yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle silmeniz yeterlidir.
Deterjan olmayan durumlarda beyaz sirkeyi bir miktar suyla karıştırın ve mikrofiber bezinizi bu suya hafif daldırın. Bezden suyu sıkın ve bezin nemli kalmasını sağlayın. Dilerseniz sirkeli su karışımını sprey şişeye döküp beze püskürtebilirsiniz. Temizlik sonrasında ekranların parladığını fark edebilirsiniz.
İdeal olarak, mikrofiber bez gibi yumuşak bir bez kullanılmalıdır. Ayrıca, özel olarak ekran temizliği için üretilen temizlik solüsyonları da tercih edilebilir. Fakat bu solüsyonlar yerine ev yapımı karışımlar da kullanılabilir. Bunun için, su ve sirke veya su ve etil alkol karıştırılabilir.
Ayrıca siyah ekranda üzerindeki tozları daha rahat görebileceğiniz için temizlik işinizi de kolaylaştırıyor olacaktır. Televizyon ekranınızı temizlerken hassas yapılara zarar vermeyen ve etkili bir temizlik sağlayan mikrofiber bez kullanıyoruz. Bezin üzerine sıkacağınız temizlik sıvısının çok fazla olmaması gerekiyor.
Laptop bakımı için öncelikle doğru temizlik ekipmanlarını edinmeniz gerekir. Ekranınızdaki tozları temizlemek için özel sprey losyon kullanabilirsiniz. Gözlük camlarını silmek için üretilen mendiller de ekran temizliğinde yardımcı olabilir. Temizlik yapmadan önce laptopunuzu kapatıp güçten çekmeniz gerekir.
Aseton kullanarak silikon telefon kılıflarını temizlemek tesirli bir metottur. Ancak çok dikkatli olmak gerekir. Zira aseton yapısı gereği kılıfların renginde ağarmalara veyahut deformelere kapı aralayabilir. Bir parça pamuk veyahut bez kullanarak bu metodu uygulayabilirsiniz.
Telefonunuzu ıslak mendille sakın ama sakın silmeyin! TELEFON TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI? Islak mendiller yüksek aşındırıcıdır. Bu nedenle telefona zarar verir ve çizer.
Peki telefon temizliği nasıl yapılmalı. Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli. Doğrudan telefonla temas eden dezenfektan ise arızaya yol açıyor.
Yumuşak, hafif nemli ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ürünün ön tarafını ve içini yumuşak ve tüy bırakmayan bir bezle silin. Yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya Clorox marka dezenfektan mendil kullanabilirsiniz.
Apple, iPhone'unuzu temizlemek için "ıslak mendil" kullanmanın yolunu açtı! Apple, web sitesinde yaptığı bir güncellemeyle iPhone, iPad ve Mac cihazlarını dezenfekte edici mendillerle silmenin bir mahsuru olmadığını söyledi.
Temizlenir. Ama cam sili ekrana değil sileceğin beze, peçeteye sık ki monitörün bir yerlerine kaçmasın.
Mikrofiber bez: Yumuşak ve toz çekme özelliği olan mikrofiber bezler, ekranı çizmeden temizlemenin etkili bir yoludur. Su: Ekran temizliği için su kullanabilirsiniz, ancak püskürtme şişesiyle hafifçe püskürtüp mikrofiber bezle silmek önemlidir.
Lcd ekranınızı temizlemeden önce cihazınızı tamamen kapatmalısınız. Temizlik ürün olarak bilgisayar ekranları için özel üretilen dezenfektanlı ıslak mendilleri tercih edebilirsiniz. Elinizde bu ürün yoksa sirkeli su yardımıyla da temizleyebilirsiniz.
Islak mendiller yüksek aşındırıcıdır. Bu nedenle telefona zarar verir ve çizer. Islak mendilin içinde bulunan su telefonun içine işleyebilir. Suyun telefona nüfuz etmesi demek telefonda bulunan elektronik bileşenlerin apaçık bir şekilde zarar görmesi demektir.
Teknolojik cihazların ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın. Mikrofiber bezler, cam ve led ekranların çizilmesinin önüne geçer. Tozları alır ve sıvı maddelerin ekrandan rahatlıkla çıkmasına yardımcı olur. Monitör ekranı temizlerken, çerçeve ve ekranı yavaş hareketlerle silin.
- Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin. - Eğer yumuşak mikrofiber bez kullanırsanız, çatlak oluşmaz.
Alkol, aşındırıcı bir madde olduğundan dolayı ekran üzerinde beklemesi koruyucu camın özelliğini kaybetmesine yol açacaktır. Alkol bazlı sıvının yanı sıra temizleme aşamasında sert olmayan yumuşak bir bez tercih etmek gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri