Denetim Masası penceresinde Görünüm ve Temalar öğesine, ardından Görüntü öğesine tıklayın. Görüntü Özellikleri penceresinde, Ayarlar sekmesine tıklayın. Ekran çözünürlüğü altında, ekran çözünürlüğünü değiştirmek için yatay kaydırıcıya tıklayıp sürükleyin ve ardından Uygula öğesine tıklayın.
Başlat'a sağ tıkladıktan sonra Ayarlar'a tıklayın. Ayarlarbölümünden Sistem > Ekran > Grafikler > Varsayılan grafik ayarlarını değiştir'e tıklayın. Pencereli oyunlar için iyileştirmeler'in altındaki ayarı aktif hale getirin.
Masaüstüne gidin, masaüstünü sağ tıklayın ve Görüntü ayarları seçeneğine gidin. Burada metnin, uygulamaların ve diğer öğelerin boyutunu ayarlayabilir ve ayrıca yönü değiştirebilirsiniz. Çözünürlük ayarlarını değiştirmek için bu pencereyi aşağı kaydırın ve Gelişmiş Ekran Ayarları'na tıklayın.
Masaüstündeyken farenizin sağ tuşuna tıklayın -> Görüntü ayarları -> Ekran -> Çözünürlük yolunu izleyin. Burada çözünürlüğü ayarlayabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Genel olarak, 1080p çözünürlük (1920 x 1080 piksel) 24 inç ve daha küçük ekranlarda iyi bir performans gösterirken, 27 inç veya daha büyük ekranlar için 1440p (2560 x 1440 piksel) veya 4K (3840 x 2160 piksel) çözünürlük tercih edilebilir. İkinci olarak, kullanım senaryosu önemlidir.
1- Öncelikle masaüstündeki boş bir alana farenin sağ tuşu ile tıklayın ve açılan küçük menüden "Özellikler" satırını seçin. Böylece "Görüntü Özellikleri" isimli yeni bir pencerenin açılmasını sağlayacaksınız.
Birinci Yöntem
PC'nin ekran yönünü değiştirmek için CTRL+ALT+YUKARI/AŞAĞI/SAĞ/SOL OK tuş bileşimini kullanın.
1. Windows simgesine, ardından Ayarlar simgesine tıklayın ve Kişiselleştirme düğmesine tıklayın. 2. Başlat düğmesine tıklayın veBaşlangıç'ı tam ekran kullan seçeneğini etkinleştirin. Bu modu devre dışı bırakmak için Başlangıç'ı tam ekran kullan seçeneğini devre dışı bırakın.
Sayfayı büyütme: Ctrl ve + tuşlarına basın. Sayfayı küçültme: Ctrl ve - tuşlarına basın. Yakınlaştırma düzeyini sıfırlama: Ctrl + 0 tuşlarına basın.
Windows Sistem Ayarları ile ekran kartı modeli öğrenme
bakalım: Başlat menüsünden Ayarlar'ı açın ve Sistem'e tıklayın. Sistem ayarları menüsünden Ekran'ı seçin ve Gelişmiş ekran ayarlarına tıklayın. Ekran bilgileri altında, PC'nizde hangi ekran kartının bulunduğunu ve ekran kartının özelliklerini görebilirsiniz.
Bilgisayar ayarlarını açmak için
Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekip Ara'ya dokunun (veya fare kullanıyorsanız ekranın sağ üst köşesine gidip fare işaretçisini aşağı indirin ve Ara'ya tıklayın), arama kutusuna Kişisel bilgisayar ayarları yazın ve sonra Kişisel bilgisayar ayarları'na dokunun veya tıklayın.
Gözleriniz için en iyi monitör parlaklığı %40 ila %60 arasındadır. Ancak bu değer ortam ışık koşullarına bağlı olarak değişebilir. Parlak ışık koşulları daha yüksek parlaklık gerektirirken, loş ışık koşulları daha düşük parlaklık gerektirir.
Ayarlar>Sistem>Monitör yolunu izleyin ve sunulan ölçeklendirme ayarlarından gözünüze ve kullanımınıza en uygun olanı seçin. Varsayılan olarak Windows ölçeği %100 oranında sabit tutar ancak yüksek çözünürlüklü ekranlarınızda bu ayarı sunulan seçeneklere göre değiştirebilirsiniz.
Masaüstünde boş bir alanda sağ tık > Görüntü ayarları > Ekran Çözünürlüğü > 1920x1080'i seçin. Ek Bilgi : Görüntü ayarlarındayken Yenileme Hızı kısmına gelin ve en yüksek değeri seçin.
Başlat simgesine sağ tıklayın ve menüden Ayarlar öğesini seçin. Windows ve I tuşlarına aynı anda basın. Bir çalıştır kutusu açmak için Windows ve R tuşlarına aynı anda basın ve tamam ms-settings: düğmesine basın.
Tam ekran modu, videoları ekranın tamamını kaplayacak şekilde izlemenizi sağlar.
TV, monitör, laptop, telefon gibi cihazların ekran uzunluğunu belirtmek için kullanılır. İnç, ekran yüksekliği ve genişliği değil, ekranın köşeden köşeye olan uzunluğudur. Ekran uzunluğu, ekranın üst köşesinden karşı alt köşeye kadar olan uzunluğudur.
Masaüstüne gelip mousenin sağ tuşuna basılarak açılan listede görüntü ayarları olan pencereyi açınız. Bu ekranda karşınıza ekran yönü ile ilgili bölümler çıkacaktır. İstediğiniz yöne döndürebilirsiniz. Eğer normal haline getirmeye çalışıyorsanız da "yatay" şekline getirmeniz yeterli olacaktır.
Yöntem: Bilgisayarın başlat sekmesi üzerine gelin ve Ayarlar - Sistem - Monitör sekmelerine ilerleyin. Buradan “Parlaklık ve Renk” kısmında parlaklık kaydırıcısını hareket ettirin. Bazı bilgisayarlar, Windows'un ekran parlaklığını mevcut ışık koşullarına göre otomatik olarak ayarlamasına izin verebilir.
Ekran Çözünürlüğünü Değiştirme
Windows arama kutusuna [Ekran çözünürlüğünü değiştir] yazıp aratın① ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Ekran çözünürlüğünü değiştirmek istiyorsanız Ekran çözünürlüğü bölümünden③ istediğiniz çözünürlüğü seçin.
Yöntem 1: Windows+R Kombinasyonu ile Öğrenme
Tuşa basılı tutarken “R” harfine de aynı anda basarak “Çalıştır” ekranını açın. - Sonrasında “Aç” bölmesine “dxdiag” yazın. - Ardından “Enter” tuşuna basın. Biraz bekledikten sonra çıkan çerçevede “Ekran” sekmesini seçerek ekran kartı modelinizi tespit edebilirsiniz.
Ekran görüntüsü al
Telefonunuza bağlı olarak: Güç ve Sesi azaltma düğmelerine aynı anda basın. Bu işe yaramazsa Güç düğmesini birkaç saniye süreyle basılı tutun. Ardından Ekran görüntüsü'ne dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri