Akıllı telefonlarınızı kullanırken yapacağız birkaç değişiklikle şarj ömrünüzü yarım güne kadar uzatabilmek mümkün. Duvar kağıdı rengi, ekran parlaklığı, kablosuz bağlantılar, açık olan uygulamalar ve şarj etme alışkanlıklarınız şarj ömrünü direkt olarak etkileyenler arasında.
Bu ayarı performansı artıracak şekilde değiştirirseniz piliniz daha hızlı boşalır. Parlaklık. Pil ömrünü en üst düzeye çıkarmak için ekranı rahat ettiğiniz en düşük parlaklık ayarına getirin. Örneğin uçakta video izlerken, tüm kabin ışıkları kapalı olduğunda tam parlaklığa ihtiyaç duymayabilirsiniz.
Ekranınız bozulduktan sonra o telefonu kullanmanın hiçbir anlamı kalmamaktadır. Biz otomatik parlaklık ayarını kapatılmasında önermiyoruz. Hem piliniz daha hızlı biter hem de ekran kaliteniz zaman içerisinde daha hızlı düşebilir.
Parlaklık pil ömrünü etkileyebilir. Pil ömrünü en üst düzeye çıkarmak için ekranınızın otomatik parlaklık özelliğiyle ayarlanmasını sağlayın veya parlaklığını azaltın.
Arka planda çalışan uygulamalar, telefonunuzun pilini hızla tüketebilir. Ayarlardan uygulamaları kontrol edin ve gereksiz çalışanları kapatın. Ekran parlaklığını gereksiz yere yüksek tutmak pil tüketimini artırabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Tabi doğru. Otomatik parlaklık şarjı fazl yer.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Güneş ışığında iyi okunabilirlik açısından 1000 nit ve üzeri parlaklık teknik anlamda ideal olarak düşünülmüştür. Fakat telefonlarımızda genel olarak 400-500 nit değer aralığındaki parlaklık kullanım açısından daha uygundur.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Gözleriniz için en iyi monitör parlaklığı %40 ila %60 arasındadır. Ancak bu değer ortam ışık koşullarına bağlı olarak değişebilir. Parlak ışık koşulları daha yüksek parlaklık gerektirirken, loş ışık koşulları daha düşük parlaklık gerektirir.
Özetle, iPhone'unuzun pil seviyesi gün içinde %40 veya %50 gibi bir orana ulaştığında dahi şarja takabileceğiniz anlamına gelir.
Bu durum, pillerin zamanla performansında düşüşe yol açar. Özellikle, bir iPhone'un bataryasını, %100'e kadar tam şarj ettiğinizde, pil performansında az da olsa değişiklik yaşanabilirsiniz. Bu da pil ömrünüzü kısaltarak, cihazınızın kullanım süresinin azalmaya başlamasına neden olacaktır.
Ekranınızın parlaklığını etrafınızdaki ışığa göre otomatik olarak ayarlamak için Otomatik parlaklık ayarını açın. Bu seçenek varsayılan olarak etkindir. Parlaklığı, uyarlanan parlaklık açıkken ayarlayabilirsiniz. Zamanla telefonunuz tercihlerinizi öğrenir.
Çoğu telefonda ''Pili Korur'' diye bir ayar var bu ayar aktif edildiğinde maksimum %85 e kadar şarj ediyor ve uzun vadede pil ömrünü uzatıyor.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Bataryayı sürekli %100 şarj etmek veya sürekli düşük şarj seviyesinde kullanmak zarar verir. %20 ve %80 arasında kullanımı batarya ömrünü uzatır. Elbette eksik şarj etmek zarar vermez aksine faydalıdır.
Günümüzde akıllı telefonlarda lityum İyon piller kullanılıyor. Bu bataryanın en verimli kullanımı, telefonların şarjını yüzde 50'nin üzerinde tutmaktan geçiyor. Pil seviyenizi mümkün olduğu kadar orta düzeyde (%30 ila %70) tutmak pil ömrünü etkili bir şekilde uzatabiliyor. En iyi yol kısmi şarj olarak görülüyor.
Pili Korur Nedir? Pili Korur, One UI 4.0 (Android 12) ve daha yeni sürüme sahip Samsung Galaxy model akıllı telefonlarda yer alan bir batarya yönetim sistemidir. Bu mod, cihazınızın batarya sağlığını korumak için maksimum şarj oranını %85 ile sınırlandırır.
Telefonunuzu şarj ederken kullanmak zararlıdır. Pilin sıcaklığı arttıkça, kimyasal reaksiyonlar hızlanır ve pili daha hızlı tüketirsiniz. Bunun yerine şarj işleminin tamamlanmasını bekleyebilir veya telefonunuzu şarj ederken kullanmaktan kaçınarak pilinizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Aç/kapa yapmanın bir zararı olmaz. Wi-Fi açık iken güç tüketir.
Adaptif Parlaklık, kullanıcının durumuna göre otomatik olarak optimize edilmiş parlaklık sağlar ve parlaklık çubuğu kontrol edilerek seviye ayarlanabilir. Manuel olarak maksimum Parlaklık seviyesi çubuğunda bile, HBM (Yüksek Parlaklık Modu) ile Ekstra Parlaklık modundan daha fazla parlaklık deneyimi sağlar.
Özellikle Android kullanıcılarının şarj ömrünü uzatması için animasyonlu duvar kağıtlarını kullanmaması gerekiyor. Animasyonlu duvar kağıdı, telefonun işlemcisini daha çok yorduğu için daha çok güç tüketmesine sahip oluyor. Şarj ömrünü etkileyen en önemli etkenlerin başında ekran parlaklığı geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri