İçeriğindeki yüksek lif oranı ile birlikte tokluk hissi de veren karalahana diyet yapan kişilerin de listesinde yer alır ve zayıflamaya yardımcı olur.
Özellikle lahana çorbası tüketimi hem sıvı atımını sağlar hem de tok tutar. B, C ve E vitaminlerinin yanı sıra demir, potasyum ve magnezyum minarellerini de içeren beyaz lahana, toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlar, antioksidan özelliğiyle pek çok hastalıktan korur.
Kilo vermeye yardımcı olur: Kara lahana kilo vermeye yardımcı olan mükemmel bir besindir. Düşük kalori ve karbonhidrat ile yüksek miktarda lif içerir. İçerisindeki lif metabolizmayı hızlandırırken, besinlerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur. Ayrıca tokluk hissi yaratır.
Lahana suyunda yer alan antioksidan maddeler sayesinde, bağırsaklarınızda oluşan zararlı maddelerin atımı kolay olacaktır. Yani ödem ve şişlik gibi problemleri lahana suyu ile giderebilirsiniz.
Demir, potasyum, folat, C vitamini ve lif açısından zengin olan lahana; vücut direncini arttırır, ülser hastalığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalıklarına karşı korur, uzun süre tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.
İlgili 30 soru bulundu
İlkbaharda dikildiğinde mayıs ve haziran ayılarında toplanabilen bitki, temmuz ve ağustos aylarında dikildiğinde kasım ayında toplanır.
Lahana, diyet lifi kaynağı olarak bilinir bu da kabızlığı hafifletmeye, kan şekerinin dengelenmesini sağlayarak sindirim sağlığını iyileştirmektedir.
Karalahana Bağırsakları Çalıştırır mı? Yüksek lif içeriği ile bağırsakları çalıştırarak kabızlık ve farklı sindirim sistemi sorunlarına faydalıdır. Kükürt mineralinden zengin olduğu için enfeksiyonlara karşı vücudu koruyucu rol oynamaktadır.
Düşük kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilebilir. Lahana hangi organa iyi gelir? Lahananın iyi geldiği organlar arasında beyin, kalp, bağırsak ve göz bulunur. Bu organlar lahananın içinde yer alan A, B ve C vitamini, antioksidan ve polifenol sayesinde güçlenir.
- Yağ yakımını hızlandırarak kilo vermede tercih edilir. Suyunu içerek diyetinize destek olabilirsiniz. - Lif değeri yüksek olduğu için sindirim kolaylaşmasını sağlar. - Kalsiyum açısından zengin olan karalahana kemikleri güçlendirir.
Kara lahana çorbası gaz yapar mı? Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Dr. Hilal Batmaz'ın cevabı: (Evet, lahana gaz yapan besinlerdendir. Ayrıca pırasa, karnabahar, brokoli, lahana, kereviz, enginar, turp, bezelye, nohut, kuru fasulye, mercimek, portakal, kavun, kiraz da gaza neden olan yiyecekler arasında yer alır.)
Kara lahana, birçok yemek çeşidine yakışabilen bir besindir. Kara lahanayı kavurma, haşlama, buharda pişirme yöntemleri ile hazırlayabilir; çorba, sarma, börek, yemek, salata olarak tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra haşladıktan sonra mikserden geçirerek püre haline getirebilir ve et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.
Bunun nedeni karalahananın iyot emilimi yapmasıdır. Oxalates maddesini içerir. Bu yüzden karalahanayı herkesin tüketmesi önerilmez. Özellikle safra kesesi, böbrek ve gut rahatsızlıkları gibi hastalıklara sahip olan kişiler karalahana kullanımından uzak durmalıdır.
Lahana suyu içerdiği diyet lifleri ile metabolizmayı harekete geçirir. Aquaretik sebze özelliği ile zayıflığın uzun süre kalmasını sağlar. Lahana suyu ile zayıflamak vücudu zararlı toksinlerden de arındırır. Düşük kalori ve karbonhidrat içeriği ile zayıflamaya yardımcı olur.
Lahana Çorbası Diyeti Kaç Gün Yapılır? Lahana çorbası diyeti 7 gün uygulanan bir diyettir. 7 günden fazla uygulandığında vücut ciddi hasar bırakıcı problemlere yol açabilir. 7 günlük lahana diyetinin ardından en az 14 gün beklendikten sonra tekrar diyet yapılabilir.
Bu şifalı besinin faydası olduğu kadar zararı da bulunmaktadır. Ebetteki her şeyin fazlası zarardır. Lahana sebzesinin aşırı tüketimi vücudunuzda su kaybına neden olabilir. Bu şifalı besinin fazla tüketildiğinde gaz ve şişkinlik yapabilir.
Beyaz lahanayı aşırı olarak tüketildiği durumlarda vücut yoğun miktarda su kaybına uğrar. Bundan dolayı da gaz ve şişkinlik şikayeti ortaya çıkabilir.
Yağ yakma konusunda mükemmel sebzelerden biri olan beyaz lahanayı, ister katı bir şekilde ister de sıvı olarak tüketerek çok çabuk bir sürede kilo verebilirsiniz.
1 Porsiyon (Orta) Kara lahana (Pişmiş) 42,90 kaloridir. Kara lahana (Pişmiş) içeriğinde 7,35 Karbonhidrat(g), 3,52 Protein(g), 0,94 yağ(g), 5,20 lif(g), 19,50 Sodyum(mg), 152,10 potasyum(mg), 183,30 Kalsiyum(mg), 9880,00 A Vitamini(ui), 23,66 C Vitamini(mg), 1,47 ve Demir barındırır.
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.
Lahana bol lif içeriği ve düşük kalorisi sayesinde kilo vermek isteyenlerin de gözdesidir.
Zengin lif kaynağı olması sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyor, hem tok kalmayı hem de bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlıyor.
Bu ağrıyı azaltmanın ve şişlerden kısa sürede kurtulmanın bir yolu ise o bölgeye lahana yaprakları sarmak. Buz kompresi de uygularsanız şişliklerin bir gecede geçtiğini göreceksiniz.
1 litre suya 6-7 yaprak lahana eklenir ve 7 dakika kaynatılır. Sonra da bu karışımı, ılıdıktan sonra süzün ve suyunu 1 gün içinde tüketin. Lahana çorbası diyeti yapmak istiyorsanız ise bu diyet sayesinde güçlü yağ yakımı gerçekleşir. Ne kadar çok lahana çorbası tüketirseniz o kadar kilo verirsiniz.
Tam bir C vitamini deposu olan kara lahana aynı zamanda A, B, E vitaminleri, kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir açısından da oldukça zengindir. Kara lahananın faydalarını sıralayacak olursak: Cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır. Vücuttaki zehirli maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri