Ekran yanması nasıl meydana gelir Fosfor tabanlı elektronik bir ekran üzerinde resim yazı ya da herhangi bir şekil uzun süre değişmeden kalırsa renk fosforları olması gerekenden fazla ısınırlar. Bu ısınma ekran üzerinde o uzun süreli yanmayı sağlayan resmin ya da şeklin lekesini bırakır.
Düzensiz renkler ve renk geçişleri, parlaklık veya 'hayalet' bir görüntü yanma belirtileridir. LCD panellerde de benzer sorunlarla karşılaşılabilir, ancak bunlar LCD'nin arka ışığının ve renkli matris tasarımının doğası gereği çok daha nadirdir.
Yanma sorunu LCD ve LED ekranlarda da yaşanır ancak kalıcı bir hasara dönüşmesi, plazma ekranlara göre daha uzun zaman alacaktır. LCD ve LED ekranlarda görüntünün "takılması" gibi ayrı bir sorun daha yaşanır. Bu, genellikle geçicidir ve kalıcı hale gelmez.
Oyun oynamaya devam edersen ekrandaki yanık daha da artar. Bu durumda herhangi bir dokunmatik sorunu olmaz. Ekran cevirmeyi acarak her oldugunuzde ekrani cevirerek bundan sonraki olusumu bi nebze azaltabilirsiniz.
Telefon tuş takımını açıp *#0*# numarasını girin. Beyaz ekranda tam parlaklık açılacak. Ekranı dikkatlice inceleyin. Iz görüyorsanız AMOLED yanığı oluşmuş demektir.
İlgili 40 soru bulundu
AMOLED ekranlardaki ışık yayan pikseller (veya diyotlar), zaman içinde tutarlılıklarını kaybederler. Bu kısmen piksellerin aynı oranda zayıflamamasından kaynaklanmaktadır. Navigasyon ve durum simgeleri sürekli olarak ekranda gösterildiği için, öncelikle bu simgelerin bulunduğu alandaki pikseller eskir.
Ekran yanması nasıl meydana gelir
Fosfor tabanlı elektronik bir ekran üzerinde resim yazı ya da herhangi bir şekil uzun süre değişmeden kalırsa renk fosforları olması gerekenden fazla ısınırlar. Bu ısınma ekran üzerinde o uzun süreli yanmayı sağlayan resmin ya da şeklin lekesini bırakır.
TV Ekranı kırıldığında ilk olarak küçük beyaz nokta halinde veya siyah mürekkep dağılması halinde olabilir, küçük çatlaklar halinde başlar ve zamanla bütün ekrana yayılır elinizi dokunduğunuzda siyahlık genişliyorsa veya ekranın bir kısmı aydınlık bir kısmı karanlık ise ekranın kırıldığı anlaşılır.
Ekranı kırık telefon kullanmak, son derece riskli ve bir o kadar da tehlikeli işlerden biri olarak kabul edilmektedir. Zira kırık ekranlardan sızan ışıklar gözlerinizi ciddi anlamda yoracak ve batma, yanma hatta karıncalanma gibi çeşitli göz problemleri ile karşılaşabileceksiniz.
Görüntü tutma ("gölge kopya oluşturma" veya "yanma" olarak bilinir), hareketsiz bir görüntünün ekranınızda çok uzun süre tutulması halinde ekranın bu görüntüyü tamamen silememesi sonucunda oluşur. "Gölge" veya görüntünün silik bir hali ekranda kalır.
Ekranda boya akması ve lekelenme ile karşılaşıyorsanız bu durumda LCD ekran hasar almış demektir. Zira bu bileşen yalnızca görüntünün oluşmasından sorumlu olduğundan herhangi dokunmatik bir işlevi yoktur. Bu nedenle hasar aldığında görüntüde artifact dediğimiz bu tarz bozulmaların oluşmasına neden olacaktır.
Ekranda meydana gelen sararmanın belirli bir bölgede dikey veya yatay bir şekilde kahverengiye benzeyen bir sarama olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ekran tamamen sarı renge bürünmüş ise ona göre bir yol izlenir.
Yeni nesil akıllı telefonlarda grafik performansı ihtiyacı işlemcilerin içerisinde bulundurulan grafik arabirimi ile karşılanıyor. İşlemci ile birlikte grafik arabiriminin yanması gibi bir durum söz konusu olamaz.
Uzun saatler boyunca aynı uygulamayı çalıştıran cihaz ekranlarında ise zamanla ısınma meydana gelebiliyor. Isınan cihaz ekranlarında ise uygulamaların belirli bölümlerinde sürekli olarak gösterilen görüntülerin yanık izi tarzında, yansımaları görülmeye başlanmaktadır.
Ekran sararması meydana gelen telefonun garanti süresi devam ediyorsa şanslı olduğunuzu söylemek mümkün. Çünkü ekran sararması garanti kapsamında bulunan arızalardan biridir. Bu durumda teknik servise ulaştırdığınız telefona ekran değişimi yapılarak sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz.
300 TL - 2850 TL
Profesyonel ve güvenilir Telefon Ekran Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Telefon Ekran Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Telefon ekranı kendiliğinden çatlayabilir. Bunun ana sebebi genellikle yüksek ısıdır. Yüksek ısı cihaz uzun süre şarjda bırakıldığında meydana gelebilir ve ardından aniden soğukla karşılaştığında ekran birden çatlar. Telefon ekranının kendiliğinden çatlamasına neden olan bir diğer neden ise yine sıcaklık ile ilgilidir.
-Bir pamuğa diş macunu (taneciksiz ve beyazlatıcı olmayan) sıkıp cam yüzeye 10 saniye boyunca yuvarlak hareketlerle nazikçe uygulayın. -Mikrofiber beze veya pamuğa ince bir tabaka bitkisel yağ sürüp nazikçe birkaç saniye boyunca çizik yüzeyi silin. Aynı etkiyi vazelinle de elde edebilirsiniz.
Akıllı telefonlar için en kötü hasarlardan biri beklenmedik zamanlarda ekran kırılması ile karşılaşmaktır. Ekran kırılması hasarının tek onarım yolu ekran değişimidir.
Telefonun İç Ekranı Neden Kırılır
Telefonun bataryasının şişmesi kasaya ve tabi doğal olarak iç ekrana baskı uygular. Bu durumda iç ekran kırılması yaşanır. Alınan darbe, istemsiz uygulanan baskılar telefonun içerisinde bulunan parçaların iç ekranı kırmasına sebebiyet verebilir.
Bir kemik kırıldığında, olay esnasında bir çatırtı sesi duyabilirsiniz. Söz konusu kırığın gerçekleştiği bölgenin aniden ve şiddetli bir şekilde şişmeye başlamasıdır. Kırığın meydana geldiği bölge mor-kırmızı veya mavi-siyah olur ve morluklar oluşur. Bununla birlikte dokunmak zor ve acı veridir.
Bu nedenle, ekran kararması sorununu çözmek için, parlaklık ayarlarını kontrol edin ve ayarları manuel olarak ayarlamayı deneyin. Ayarlar > Ekran > Parlaklık ve Otomatik Ayarlama seçeneğine gidin ve burada ayarları düzenleyebilirsiniz.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Telefonu kapatın ve tekrar açmak için güç butonuna, Ana ekran butonuna ve ses yükseltme butonuna birlikte basıp bekleyin. Telefon titredikten sonra, sadece güç butonundaki parmağınızı çekin ve diğer iki butona basmaya devam edin. Kısa bir süre sonra karşınıza Android kurtarma ekranı gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri