Temizlik ürün olarak bilgisayar ekranları için özel üretilen dezenfektanlı ıslak mendilleri tercih edebilirsiniz. Elinizde bu ürün yoksa sirkeli su yardımıyla da temizleyebilirsiniz. Sirkeli suyu kullanacaksanız uygulama esnasında cihaza fazla sıvı gelmemesi için kullanacağınız beze bir miktar dökerek temizlemelisiniz.
Günlük olarak telefonların ekran ve kamera bölümlerini mikrofiber bez yardımıyla temizlemek parmak izi oluşumunu engellemek için idealdir. Telefon temizleme işlemleri için özel olarak temin edilen yüzey temizleyici ürünler, ekranlardaki izleri gidermeden etkili olurken yeni iz oluşumunu engeller.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
1) Mikrofiber Bez Kullanın
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
İlgili 42 soru bulundu
ISLAK MENDİL KULLANMAYIN
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor.
Teknolojik ürünlerin ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın. Mikrofiber bez, cam ve led ekranların çizilmesini önler. Tozları alır ve sıvı maddelerin ekrandan çıkmasını sağlar. Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir.
Plazma televizyon ekranı nasıl temizlenir diyenler için deterjan kullanımı önerilir. Ancak bazı anlarda elinizin altında deterjan olmayabilir. Deterjan olmayan durumlarda beyaz sirkeyi bir miktar suyla karıştırın ve mikrofiber bezinizi bu suya hafif daldırın. Bezden suyu sıkın ve bezin nemli kalmasını sağlayın.
Mikrofiber bezin bir bölümünü su ile nemlendirin ve hafifçe ekranı silin, daha sonra kalan nemli bölümleri bezin kuru yeriyle hafifçe silerek tekrar üzerinden geçin. Hoparlör veya mikrofon gibi herhangi bir boşlukta nem kalmadığına dikkat edin.
- Ekranı temizlediğinizde, güç kablosunu çıkarın ve yumuşak bir bezle tek bir yöne doğru silin. Eğer çok kuvvetli silerseniz, çatlak ya da hasara neden olabilir. - Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin.
Televizyonların ekranını silerken yumuşak, yüzeylere zarar vermeyen, çizmeyen bir ekran temizleme bezi olması gerekiyor. Elimizin altında daha kolay bulunuyor olsalar bile kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, gazete ya da farklı bezler yardımıyla televizyon ekranını silmekten kaçının.
Alkol, aşındırıcı bir madde olduğundan dolayı ekran üzerinde beklemesi koruyucu camın özelliğini kaybetmesine yol açacaktır. Alkol bazlı sıvının yanı sıra temizleme aşamasında sert olmayan yumuşak bir bez tercih etmek gerekiyor.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Telefon hoparlör toz temizleme işlemini en basit şekilde bir bant yardımıyla yapabilirsiniz. Bantla temizleme en iyi yöntem sayılmasa da düzenli temizlediğinizde iyi sonuçlar alabilirsiniz. Küçük parça bandı telefonun hoparlörüne yavaşça yapıştırın ve 10 - 15 saniye bekledikten sonra çekin.
Mikrofiber bezler telefon ekranına çizik yapmayacağı gibi, ekrandaki kılcal tozları da temizlemenize yardımcı olacaktır. Saf su veyahut teknoloji marketlerde satılan ekran temizleme kitleri içindeki ekran temizleme spreyini mikrofiber beze hafifçe sıkın ya da püskürtün.
Az miktarda diş macununu yumuşak bir bez ya da pamuklu kulak çubuğunun üzerine sürün. Diş macunlu bez ya da kulak çubuğunu, çizik görünmez olana dek ekrana dairesel şekilde sürün. Çiziğin görünmez olmasının ardından ekranınızı hafif nemli bir bezle silip, fazlalık diş macunlarını temizleyebilirsiniz.
tablet temizlemek için pencere temizleyicileri, ev tipi deterjanlar, spreyler, solventler, amonyak, aşındırıcılar veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın. tablet ekranı yağ tutmayan bir kaplamaya sahiptir. Yağ kalıntılarını gidermek için ekranı yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle silmeniz yeterlidir.
Islak mendillerin temizlik aşamasında tercih edilmesi ise önerilmez. Bu ürünler, laptop ekranı için zararlı olabilecek çeşitli kimyasal bileşenler barındırabilir.
Az miktarda alkol ve bir parça suyu bir sprey şişesine dökün . Hazırladığınız alkol ve su solüsyonunu bir mikrofiber beze püskürtün. Temizlik bezine dokunulduğunda, ıslaklık hissedilmemesi gerektiğini göz önünde bulundurun. Nemlendirdiğiniz mikrofiber temizlik beziniz ile ekran haricindeki tüm yüzeyleri silin.
kesinlikle yapılmaması gerekir. iz bırakır. laptop ekranını temizlemek çok ama çok kolaydır. bildiğin kuru mikrofiber bir bez parçası ile (marketlerde şurada burada 2 liraya bulabilirsiniz, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz, kirlenirse yıkayabilirsiniz) ekrana bir kaç damla su vurarak temizlenir.
Televizyon ünitesi temizlerken her zaman mikrofiber özelliğe sahip iyi bir bez kullanılmalıdır. Sadece su ile temizlik yapmak yüzeysel bir işlem olur. Televizyon ünitesinde sağlıklı ve derinlemesine bir temizlik sağlamaz. Bu nedenle televizyon ünitesini temizlerken mutlaka uygun bir su karışımı hazırlamalısınız.
Bir poşet içine buz koyarak bölgeye uygulayın; sakız sertleşip çıkacaktır. Ben yazacaktım ama yazılmış; sakız lekesi ısıtılarak değil; soğutulup sertleştirilerek çıkarılır. Bir poşet içine buz koyarak bölgeye uygulayın; sakız sertleşip çıkacaktır.
Öncelikle televizyonun nemli ve tozlu ortamlarda bulunmamasına dikkat edilmelidir. Cihazın içinde biriken toz, anakartın bozulmasına sebep olur. Televizyon zaman zaman küçük bir el süpürgesiyle temizlenerek bozulmalara karşı önlem alınabilir. Ancak anakart yanmasının en büyük sebebi voltaj dengesizliğidir.
Televizyon ekranının kararmasında genel olarak bağlantı sorunları, televizyonun renk ayarları, kumanda problemleri, sinyal sorunları, güç sorunları, yazılım sorunları ve fiziksel hasar en çok görülenlerdendir. Her bir problemin kendine özgün çözüm yöntemleri bulunur.
Televizyonunuzun ekranında dikey veya yatay çizgiler var ise; Harici cihaz bağlantılarınızı kontrol ediniz. Harici cihaz bağlantılarınızı kestikten sonra sorun devam ediyorsa veya harici cihaz kullanmıyorsanız ürününüzü yetkili servisimiz kontrol etmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri