Cevap: EKSİ İLE ARTININ TOPLAMA İŞLEMİ: Hangi işarete sahip olan rakam daha büyük ise onun işareti olur. EKSİ İLE ARTININ ÇIKARMA İŞLEMİ: Artıdan eksi çıkartılırsa sonuç artı, eksiden artı çıkarılırsa sonuç eksi olur. EKSİ İLE ARTININ ÇARPMA İŞLEMİ: Eksi ile artı çarpıldığı zaman sonuç her zaman eksi olur.
Artı ve eksi işaretleri (+ ve -), pozitif ve negatif kavramlarıyla birlikte toplama ve çıkarma işlemlerini belirtmek için kullanılan matematik sembolleri.
Matematikte (+) ile (-) nin toplamı nedir eksi mi artı mı
Toplama İşlemi : İşaretler aynı ise sayılar toplanır.Toplama işlemi ( + ) işareti ile ifade edilir.
Ve eğer ben size 2 eksi 1 ne diye sorsaydım,ya da diyelim ki 3 eksi 2 nedir deseydim, 3'den başlardınız, 2 çıkarırdınız ve 1'e ulaşırdınız.Yani 2 artı 2 eşittir 4, ve 3 eksi 2 eşittir 1.
Toplama işleminde artı ve eksi yan yana gelirse ne olur? yani büyük olanın işareti alınır sayı ise normal çıkarma işlemi gibi yapılır.
İlgili 19 soru bulundu
Cevap: -2 + 3 = 1 olacaktır.
Yüklerin biri artı, diğeri eksi işaretli olduğu zaman yükler birini çekiyor. Yüklerin her ikisi de artı ya da her ikisi de eksi işaretli olduğu zamansa birbirlerini itiyorlar.
Bilgisayar klavyesi üzerinde direk olarak kısa yolu olmasa da birden fazla tuş kullanılarak bu simgeye ulaşılabiliyor. Artı eksi (±) simgesini yapmak için boşluk tuşunun sol tarafında bulunun alt ve klavyenin sağ tarafında bulunun rakamlardan 241 tuşlamak yeterlidir. Kısacası alt + 241 olarak gösterilebilir.
Negatif sayılar, genellikle önünde bir eksi ile kullanılır. Mesela -17 ifadesi on yedi büyüklüğünde negatif bir miktarı temsil eder. Bu ifade, "eksi on yedi" veya "negatif on yedi" olarak telaffuz edilir.
Pozitif ve negatif birbiriyle karıştırılan iki zıt ifadedir. Bunlardan pozitif olumlu, negatif ise olumsuzdur. Pozitifte varlık söz konusudur, dolayısıyla işareti artıdır (+). Negatif ise bunun tam aksi olarak yokluğu ifade ettiği için işareti eksidir (-).
enn basit şekilde söyleyecek olursak nesne hangi etkileşimden etkileniyorsa aynı etkileşimden etkilenen nesneyi çekiyor.artı ve eksilik de elektromanyetizmanın etkisindedir. yani zıt oldukları için birbirlerini çekmiyorlar aynı etkileşim altında oldukalrı için çekiyorlar.
Örneğin her ne kadar 5 sayısı 4 sayısından büyük olsa bile, başında eksi işareti olduğu için 4'ten küçük olmaktadır. Buna çok dikkat etmek gerekir. Not: Negatif sayıların en büyüğü, '-1' sayısıdır. Aynı zamanda pozitif sayıların en küçüğü ise, '+1' sayısıdır.
-2 ise karşıya 2 olarak geçer, karşıda zaten -2 vardı dolayısıyla -2 ile 2'yi topladığımızda birbirlerini sıfırladılar ve x=0 oldu. Yani soru bu şekilde sorulmuş olsaydı cevap 0 olurdu.
Sağ el sol el ne yapar? (Omuz silkilir.)
Pozitif bir sayının tersi, o sayının negatifidir. Kısaca bu eksi işareti, ters demektir diyebiliriz. Bu 4'ün tersi olan sayı demek oluyor. Yazalım, negatif 4 eşittir, 4'ün tersi.
bir şeyden olumsuzu çıkarmanın sonucu ise olumludur yani pozitiftir.
Cevap. Cevap: + işareti toplama - işareti cikarma, ekside sayi azalırken, toplamada artar ikisinin farkı böyle.
İşaretli sıfır, önünde artı ve eksi işaretleri olan sıfırdır. Aritmetikte özel durumlar hariç 0 işaretsizdir.
1.3. Eksi isareti ilk kez 1489 yılında Alman matematikçi Johannes Widmann tarafından ti- caret aritmeti˘gini konu eden bir kitabında kullanılmıstır.
Artı ve eksinin çarpımı ( + x - = - ) EKSİ olacaktır.
Eğer çok renkli kablodaki teller siyah ve kırmızıysa siyah tel eksi ve kırmızı tel artı olacaktır. Eğer tellerin ikisi de siyahsa ama birinin üstünde beyaz bir çizgi varsa çizgili tel eksi ve düz tel artı olur.
Doğru akım (DC) devrelerinde, pozitif kutup genellikle kırmızı (ya da "+") işaretlenir ve negatif kutup genelde siyah (ya da "-") işaretlenir. Fakat başka renk düzenleri de otomotiv ve telekomünikasyon sistemlerinde kullanılabilmektedir. Araba akülerinde, pozitif kutbun çapı negatif kutbun çapından daha büyüktür.
Mıknatıs kutupları artı eksi olarak da adlandırılmaktadır. Artı olan uç tarafa anot ve eksi olan uç tarafa da katot adı verilebilmektedir. Bunun dışında en çok kullanılan şekli ile mıknatıs kuzey güney kutupları ile anılmaktadır. Manyetik kutuplar oluşması için iki zıt kutbun bir araya getirilmesi gerekmektedir.
Hatırlarsanız 6 kere 8 de 48 etmişti . Neyse, 8 kere 7 ne dedik 56 dedik 8 kere 8 de 64 8 kere 9 64'e bir 8 daha ekledik ne oldu 72 oldu.
7×7=49 olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri