Pozitif bir sayının tersi, o sayının negatifidir. Kısaca bu eksi işareti, ters demektir diyebiliriz. Bu 4'ün tersi olan sayı demek oluyor. Yazalım, negatif 4 eşittir, 4'ün tersi.
Negatif sayılar, genellikle önünde bir eksi ile kullanılır. Mesela -17 ifadesi on yedi büyüklüğünde negatif bir miktarı temsil eder. Bu ifade, "eksi on yedi" veya "negatif on yedi" olarak telaffuz edilir.
Çıkarma toplamanın tersidir. Olumsuzluk işareti: Bir sayının öncesinde kullanıldığında ve çıkarma haricinde kullanıldığında sayının negatif (sıfırdan küçük) olduğunu ifade eder. Örneğin, −5 negatif 5'tir. Olumsuzlama işleci: Öncesine geldiği terimin toplamaya göre tersinin alınacağını ifade eden tekli işleç.
Negatif sayılarla çıkarma işlemi
Negatif bir sayıyı çıkarmak, o sayının tersi ile toplamakla aynıdır.
Örneğin her ne kadar 5 sayısı 4 sayısından büyük olsa bile, başında eksi işareti olduğu için 4'ten küçük olmaktadır. Buna çok dikkat etmek gerekir. Not: Negatif sayıların en büyüğü, '-1' sayısıdır. Aynı zamanda pozitif sayıların en küçüğü ise, '+1' sayısıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Buzdolabının iç kısmını en soğuk derecede kullanmak için derecenin 1 olarak ayarlanması gerekmektedir. 4 derece orta soğuk olarak kabul edilir.
Tek sayılar ise iki ile tam bölünemeyen, ikinin katı olmayan sayılardır. Çift ve tek doğal sayılar şunlardır: Çift Sayılar: 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20,......
-2 ise karşıya 2 olarak geçer, karşıda zaten -2 vardı dolayısıyla -2 ile 2'yi topladığımızda birbirlerini sıfırladılar ve x=0 oldu. Yani soru bu şekilde sorulmuş olsaydı cevap 0 olurdu.
Not: Negatif sayı pozitif sayıdan daha büyük olduğu için bu iki sayı topladığımızda negatif (- 2) bir sayı elde ediyoruz. A - B = C şeklinde yazabiliriz. Not: Çıkarma işlemi yaparken unutmamamız gereken en önemli husus, çıkan sayının işaretinin değişeceğidir.
Cevap: Evet, tam sayılarla işlem yapılırken iki tane eksi (-) yan yana gelirse artıya (+) dönüşür. Bir işlemde; artı (+) ile artı (+), artı (+) ile eksi (-), veya eksi (-) ile eksi (-) yan yana geldiğinde çarpım halinde olurlar.
Pozitif ve negatif birbiriyle karıştırılan iki zıt ifadedir. Bunlardan pozitif olumlu, negatif ise olumsuzdur. Pozitifte varlık söz konusudur, dolayısıyla işareti artıdır (+). Negatif ise bunun tam aksi olarak yokluğu ifade ettiği için işareti eksidir (-).
Cevap. negatif ten negatif çıkarsa sonuç pozitif olur. pozitif ten negatif veye negatif ten pozitif çıkarsa sonuç negatif olur .
Bir sayının önünde bulunan sembole o sayının işareti adı verilmektedir ve negatif tam sayılar (-) işareti ile gösterilirler. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi ise pozitif ile negatif sayılar arasında yer alan 0 sayısıdır. Sıfır sayısı ne pozitif ne de negatif bir sayıdır.
Topluluğumuz tarafından sevilenler. yani eksi ile eksi toplanınca artı (-) olur .
İkinin tümleyenini kodlama sıkça kullanılan sıfırın negatif olmasına izin verilmez. 1+7 bitlik tam sayıların işaret ve büyüklüğünü ifade eden negatif sıfır, 1000 0000 bit dizisi ile temsil edilir. 8 bitlikte birin tümleyeni ifade eden negatif sıfır, 1111 1111 bit dizisi ile temsil edilir.
Pozitif sayılar sayının önüne konan " " işareti ile, negatif sayılar da " " işareti ile gösterilirler. Sayının önünde bir işaret olmadığı durumda sayının pozitif olduğu anlaşılmalıdır. Sıfır sayısı ne pozitif ne de negatiftir, bu yüzden de işaretsizdir.
En küçük pozitif tam sayı ise +1'dir. Pozitif tam sayılar Z+ şeklinde, negatif tam sayılar ise Z- şeklinde gösterilir.
Hayır. negatif ve negatif bölme ve çarpma işlemlerinde pozitif olur.
Pozitif işaret (+) olmakla birlikte, negatif işareti ise (-)'dir.
SIFIRDAN (0) EKSİ BİR (-1) ÇIKARSA KAÇ KALIR ??
0 ' dan - 1 çıkarsa -1 kalır.
Gördüğünüz gibi iki negatif sayı çarpımının bir pozitif sayı olduğunu basit matematiksel işlemler ile kanıtlayabildik.
Adım adım açıklama:
(-2)-4=2 cevabı olur..
Bu açıdan çift bir sayıdır.
Doğrulanmış Cevap
Evet -3, -2'den küçüktür. Negatif sayılardan pozitiflerin aksine tam tersi olur.
Şöyle oluyor, negatif sayı, yok, aslında eksi işaretleri birbirini götürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri