Süt, zengin D vitamini içeriği sayesinde ciltteki kolajen miktarını ve cildin esnekliğini arttırır. Ciltteki kırışık görümünü azaltır, ince kırışıklıkları giderir, cildin daha sıkı ve parlak görünmesini destekler. Böylece cilde düzenli süt kullanıldığında daha genç bir cilde kavuşmayı sağlar.
Vitamin ve mineral içeriği yüksek olan süt sayesinde cilt renginde önemli değişiklikler olur. Özellikle güneş lekelerinin giderilmesi için de süt yoğun olarak kullanılmaktadır. Çiğ süt cildi beyazlatmaktadır. Ten rengini düzenleyen süt kararmalara karşı da çok faydalıdır.
Eğer güzel ve yıpranmamış bir cilt istiyorsanız yapmanız gereken şey süt içmektir. Sütün içeriğinde önemli seviyede bulunan proteinler, A vitamini ve çinko cilt sağlığınızı korumakta. Cilt üzerinde nemlendirici etkisiyle cildinizi kırışıklardan koruyor.
Çiğ süt yüzdeki ölü derileri gidereceği için düzenli olarak yüze sürülmelidir. Yüze genellikle çiğ süt sürülür. Bu şekilde süt içerisinde bulunan vitamin ve mineraller de cildin daha sağlıklı ve güzel görünmesini sağlayacaktır. Süt içerisinde bulunan laktik asit sayesinde yüz üzerindeki ölü deriler de giderilir.
Sütün güzel etkilerinin yanı sıra insan vücuduna bazı hoş olmayan etkiler de yapabiliyor. İşte detaylar… SÜT SİVİLCE YAPAR MI? Süt ve süt ürünleri nedeni tam olarak bilinmese de içeriğindeki yağlar ve hormonlar nedeni ile vücutta sivilceye neden olabiliyor.
İlgili 25 soru bulundu
Süt Tüketmek Gençleştiriyor
Sütün içinde bulunan proteinler, antioksidan özellikteki A vitamini ve çinko ile cilt sağlığı korunmuş oluyor. Süt, cilt üzerinde nemlendirici etki yaparak cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engelliyor. Aynı zamanda sütün içindeki sıvı cildin nem dengesini koruyor.
Laktik asit ölü derilere nüfuz ederek cilde zarar vermeden kolayca uzaklaştırıp temizlenir. Ham süt kullanımı cilt üzerinde ten rengini düzenler ve de tek tip bir renge sahip olmaya olanak vermektedir.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Süt; C vitamini ve demir dışındaki tüm vitamin ve minerallerden zengindir. Bunların başında kalsiyum, fosfor, A ve B grubu vitaminlerinden özellikle B12, riboflavin ve protein gelmektedir. Süt; kemik sağlığının yanı sıra kanser, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıklara karşı da koruyucu etki gösterir.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Cilde iyi gelen vitaminlerin sayısı epey fazladır. A, E, C, D, K B3 ve B9 vitaminlerinin her biri cildin sağlığı ve güzelliğinin korunmasında paha biçilmez değerdedir. Aynı zamanda antioksidanlar ve mineraller de cilt sağlığını destekler ve güzelliğini bir üst düzeye çıkarır.
Süt hormonunu yüksek olması
Süt hormonu olarak bilinen prolaktin hormonunun yüksek olması kıllanma artışı ile birlikte görülebilir.
Vücudun ihtiyaç duyduğu suyu tüketmemenin kuru bir cilde neden olabileceğini belirttik. Peki, kuru cildin sivilce oluşumuna neden olabileceğini biliyor muydunuz? Bunun nedeni ise kuru cildin yağ üretimini artırması ve artan yağ üretiminin de sivilce oluşumuna neden olabilmesidir8.
Sağlıklı bir birey günde 2-4 su bardağı yani 0,5-1 litre süt tüketebilir. Ancak hipertansiyon, kalp, şişmanlık gibi bazı sağlık problemleri var ise günlük diyetteki tüketilen süt miktarını kısıtlamak gerekebilir. Bu kişilere günde 2 bardak süt içmeleri önerilir.
Ancak cinsi ne olursa olsun, suyun cildin kırışıklığı ya da pürüzsüzlüğü üzerinde fark yaratmadığı ortaya çıktı. Fakat bu sonuç, vücudun susuz kalmasının cilt üzerinde hiçbir etkisi olmadığı anlamına gelmiyor.
Süt ve süt ürünleri içeriğindeki yağlar ve hormonlar nedeni ile vücutta sivilceye yol açabiliyor. Aynı zamanda sütün içinde bulunan laktoz bir şeker türü olduğu için şekerler de sivilceye neden olabilir. Eğer daha az sivilce çıkmasını istiyorsanız laktozsuz ve yağsız sütleri içmeyi tercih etmeniz gerekir.
Bal maskesi yüzü Dolgunlaştırır mı? Baldaki probiyotikler, antioksidanlar, besinler ve enzimler cildi beslemek ve dolgunlaştırmak için beraber çalışır. Nemi yağlı hale getirmeden veya herhangi bir tahriş oluşturmadan tutar. Kırışıklıkları tamamen ortadan kaldırmasa da görünümünü azaltır.
Akşam yemeklerinden sonra veya sabah aç karnına içilen süt bağırsakların hareketlerindir ve yağ yakımın hızlandırır. Çoğu diyet listesinin ara öğünlerinde süte yer verilir. Süt kan basıncını düşürür. İçerisinde potasyum sayesinde kan basının sağlıklı oranlarda kalmasını sağlar.
"Society of Investigative Dermatology", Dermatoloji Tıp Merkezi, sütte bulunan kazein proteininin, glutamin içeriği sayesinde saç foliküllerini uyarıp, saçların uzamasına yardımcı olduğunu bildiriyor. Sütün saçlar için bir diğer faydası da, doğal saç düzleştirici özellikte olmasıdır.
-Cilt lekelerine iyi gelir, cildi aydınlatır. -Gözeneklerin içinde biriken maddeleri temizler. -Akne oluşumuna engel olur. Akne izlerinin iyileşmesini sağlar.
Cilt kararmasına hiperpigmentasyon adı da verilmektedir. Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir.
Bal Ve Badem Maskesi
Cildinizi nemlendirip beyazlatır. Yapmanız gereken yalnızca 1 tatlı kaşığı süt tozu, yarım tatlı kaşığı badem tozu veya yağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp maske yapmak. Bu karışımı yüzünüze uygulayın, 15-20 dakika sonra durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri