Atasözü Geçici olarak başkasının malını ve yetkisini kullanan kişi, çok geçmeden bu mal ve yetkiyi asıl sahibine bırakacaktır.
Bu atasözü, bir şeyi ödünç ya da eğreti olarak kullanan bir kişinin, bu şeyi uzun süreliğine sahiplenemeyeceğini ve kısa bir süre sonra onu geri vermek zorunda kalacağını belirtir. Başka bir deyişle, bir şeyi geçici olarak kullanan kişi, onu sürekli olarak kullanamaz.
Eğreti mi iğreti mi? Doğrusu eğreti. Eyuboğlu Türkçe olduğunu ve kökünün eğremek olduğunu söylüyor. Eğr, toplanma, birikme bildiren kök.
Eğrelti ya da Eğrelti otu (Pteridophyta), 12.000 türü bulunan bitki bölümü. Atkuyrukları da bu bölümde olmasına karşın eğrelti adıyla anılmazlar.
Eğretileme, bir sözcüğün alışılmış anlamının dışında bir başka anlamda kullanılmasıdır. Bir başka deyişle, bir şeyi anlatmak için ona benzetilen bir başka şeyin adını eğreti olarak kullanmadır.
İlgili 40 soru bulundu
Eğreti: sıfat Belirli bir süre sonra kaldırılacak olan, geçici, muvakkat.
Bazı kitaplarda ''iğreti'' şeklinde yazılan bu sözcüğün ilk anlamı, belli bir süre sonra geri verilmek şartıyla alınmış olan emanettir. Günümüzde bu sözcük, birisinin üstünde iyi durmayan kıyafetleri ya da birine yakışmayan davranışları tanımlamak için kullanılır.
İrite kelimesinin doğru yazılışı " irite" şeklindedir.
Sitem Etmek Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır? Bitişik yazılacak kelimelerin ayrı olarak yazılması yazım yanlışına neden oluyor. Sitem etmek sözcüğü de kişilerin yazım yanlışı yaptığı kelime türleri arasındadır. Sitem etmek kelimesi yazılırken ayrı olarak yazılmalıdır.
Türk Dil Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre temcit pilavı; iftar yemeğinden artan ve sahurda yeniden ısıtılan pilav olarak tanımlanmaktadır.
Eğreti: sıfat Belirli bir süre sonra kaldırılacak olan, geçici, muvakkat.
Fransızca bir sözcük olan "irrite" den gelen irite sözcüğünün anlamı TDK'ya göre şöyledir: "sinirlendirmek, rahahsız etmek ve tıp biliminde tahriş etmek." İrite Olmak Ne Demektir? Günlük kullanım diline girmiş olan " irite olmak" birleşik fiilinin anlamı; rahatsız olmak, hoşnut olmamaktır.
Geçici olarak başkasının malını ve yetkisini kullanan kişi, çok geçmeden bu mal ve yetkiyi asıl sahibine bırakacaktır.
Bazı kitaplarda ''iğreti'' şeklinde yazılan bu sözcüğün ilk anlamı, belli bir süre sonra geri verilmek şartıyla alınmış olan emanettir. Günümüzde bu sözcük, birisinin üstünde iyi durmayan kıyafetleri ya da birine yakışmayan davranışları tanımlamak için kullanılır. Eğreti ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?
denizli iline ait eski bir gelenekmiş yanlış hatırlamıyorsam. erkek evlendiğinde karısını her anlamda mutlu edebilsin diye ergenlik çağına geldiğinde onu eğitecek bir kadın tutulurmuş. bu kadına eğreti gelin denilirmiş, eğreti gelin hayatı boyunca evlenemez, hamile kalamaz, aşık olamazmış.
Polemik, belirli bir inanç ile ilgili gerçeğin ortaya çıkartılması veya tam aksine inanç kurmaya, oluşturmaya yönelik tartışılan argümandır. Polemik genellikle siyasi, bilimsel, edebi konularda sert tartışma, zıtlaşma ve münazara şeklinde gerçekleşir.
Türk Dil Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre temcit pilavı; iftar yemeğinden artan ve sahurda yeniden ısıtılan pilav olarak tanımlanmaktadır.
EĞRETİ ATA BİNEN TEZ İNER ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Ödünç alınmış araçlarla girişilen işler çok kez yürütülemez.
Cündi sözcüğü, Osmanlılarda hünerli, ata iyi binen, atını iyi yönlendiren, yetenekli kişilere verilen addır. 1359 senesinde Bursa'ya gelen Memluklu elçisi ve beraberindeki cündiler ile beraberinde getirdikleri cündilik kitabı Türkçe'ye çevrildikten sonra bu sözcük dilimizde kullanılmaya başlanmıştır (Dingeç, 2011).
"At binenin kılıç kuşananındır " Atasözünün Anlamı: Otorite ve güç sahibi olan kişi, gerektiğinde otoritesini kullanmalıdır.
Ajitasyon, bir kişinin, kendisi ya da yakın çevresinin güvenliğini tehlikeye sokan her türlü sesli, sözlü ve/veya motor davranışlar kümesidir. Saldırgan davranışların gelişiminde biyolojik, sosyal, çevresel etkenler gibi birçok etmen rol oynar.
Ekarte de dilimize Fransızcadan geçmiş olan ve sık sık kullanılan kelimelerden biri. Kelimenin ilk anlamı rakibini saf dışı bırakmak, uzaklaştırmak ve mesafeyi açmaktır.
İroni (Eski Yunanca: eironeía), söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler.
“Avrat kıtlık bilmez, çoban yokluk bilmez” ve “Kadının gırtlağı olmaz” gibi atasözleri kadınların paraya düşkün ve masraflı olduklarını ifade etmektedir. Bu bakış açısına karşın “At ile avradın yediği sayılmaz” atasözü ile erkeğin karısına bakmakla yükümlü olduğu ifade edilmektedir.
Binicilik, kısaca ata binme becerisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri