Bilet sınıfına bağlı olarak değişmekte olsa bile (ekonomi, business, first class vs.) özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL. Kuzey Kıbrıs'a direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 20 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 30 TL. Yurt dışı uçuşlar için ödenecek ücretler ise 3 Euro ile 11 Euro aralığında değişiklik gösteriyor.
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir.
Kabin Bagajı Taşıma Hakkı
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, baş üstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 55x40x23 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir.
Yurtiçi direkt uçuşlarda Business Class, EcoFly, ExtraFly ve PrimeFly uçuş sınıflarının tümünde bagaj hakkı aşımlarında kilogram başına 12 Türk Lirası ödenmesi gerekmektedir. Yurtiçi aktarmalı uçuşlarda ise bagaj aşımı tutarı kilogram başına 18 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.
İlgili 21 soru bulundu
Pegasus Ek Bagaj Hakkı Ücretleri
İç hat ek bagaj ücretleri, Flypgs internet sitesi, mobil uygulama ve seyahat acentelerinden alındığında 5 TL/KG- 10TL/KG aralığında iken, çağrı merkezinden alımlarda 7 TL/KG - 12 TL/KG aralığında değişmektedir.
Tüm uçuşlarda Business Class'ta uçuyorsanız 32 kg'a kadar ücretsiz bagaj hakkınız bulunurken ekonomide ise 23 kg bagaj taşıyabilirsiniz.Tüm uçuşlarda bebekli yolcular 115 cm'yi geçmeyen puset taşıma hakları bulunuyor.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
📢 Artık tüm seyahatlerinde uçak içine kilo sınırına takılmadan sadece 1 adet 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajını alabilirsin. ✈️ Unutma; check-in bagaj hakkın ise yurt içinde 15 kg olacak şekilde aynen devam ediyor.
Uçak bileti satın alındığında belirli oranlarda bagaj hakkı da yanında verilir. Bu hak ikiye ayrılır: El bagajı ve kayıtlı bagaj. Yolcunun uçağın içine/yanına alabildiği eşyalara el bagajı (kabin bagajı), kontrol bölümünde incelenerek kargo bölümüne alınan eşyalara ise kayıtlı bagaj denilmektedir.
Kabin bagajına, yanınıza alacağınız özel eşyalar da dâhildir. El çantası bu özel eşyalardan biridir. Ayrıca fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ve tablet de bu eşyalar arasındadır. Yani kabin bagajınızı, elinize alacağınız bir valiz ve ona ek olarak yanınıza alabileceğiniz kişisel eşyalar olarak düşünebilirsiniz.
Eşyasını iki valiz halinde hazırlayan yolcular “Uçağa iki valiz alınır mı?'' sorunun cevabını arar. Yolcular genelde kabin bagajı ve kargo bagajı olmak üzere birer adet bagaj hakkını kullanır. Ancak bazı havayolu firmaları iki parça bagaja da izin verir.
Uçağa yanınızda getirebilecekleriniz
Bagajın boyutları 55 x 40 x 23 cm'i aşmamalıdır. SunLight tarifesine sadece ağırlığı 4 kg'ı ve boyutları 40 x 30 x 20 cm'I aşmayacak şekilde küçük bir parça el bagajı dâhildir.
Tek parça bagaj ağırlığı 32 kg'ı geçemez. 32 kg üzerinde satın alınan bagajların ayrı ayrı taşınması zorunludur. Ayrıca bagajın en, boy ve yükseklik toplamı maksimum 158 cm olmalıdır.
Örneğin Business Class ile yolculuk yapan bir kişinin adedi 8 kg olmak üzere 2 adet el bagajı taşıma hakkı bulunmaktadır, ancak aynı şeyi Comfort Class ve Economy Class için söyleyemeyiz. Çünkü bu tarz uçuş tarifelerinde yolculuk yapan kişilerin sadece 1 adet 8 kg'lık el bagajı taşıma hakları var.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Özellikle yasaklanmadığı süre, katı, sıvı ve yarı sıvı besinler uçakta taşınabilir. Salça, yoğurt, bal, pekmez, reçel, sos gibi ürünler yarı sıvı olarak kabul edilir. Bu yiyecekler uygun şekilde paketlenirse ve uygun boyutlarda olursa uçak bagajında taşınabilir.
Ağırlık değil ebat sınırı vardır. Eğer yolcu bagajınız 15-20 kg'yi geçiyorsa kalanları ilave ücret ödememek için kabin bagajınız ile taşıyabilirsiniz. Ya da yanınıza alacağınız eşyalar fazla değilse sadece kabin bagajı ile seyahat edebilirsiniz.
El bagajı olarak, 55x40x20 cm'ye kadar boyutlarda ve 8 kg ağırlığa sahip bir parçanın yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz bir ek kişisel eşya (dizüstü bilgisayar, kamera, sırt çantası, evrak çantası, şemsiye) alabilirsiniz.
En küçük valizlerden olan bu en küçük boy valiz boyutları nelerdir diyorsanız bu valizlerin boyu körükle birlikte ortalama olarak 50 ile 60 santim arasında değişmektedir. Bu kabin boy valizlere ise 15 kilograma kadar eşya sığdırabilirsiniz.
Bagaj niteliği taşımayan karton/teneke kutu, çuval, naylon torba veya bidon içerisinde taşınan akma, sızma ve bulaşma riski olan eşyalar kabin bagajı ya da serbest bagaj içinde hiçbir şekilde uçağa kabul edilmez.
STANDART BAGAJ HAKKI
Yurt içinde 15 kg, Kıbrıs ve yurt dışında 20 kg bagaj hakkın var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri