Telefonda konuşan kişiler bile, karşı taraf görmediği halde el kol hareketleri ile kendilerini daha iyi ifade etmeye çalışırlar. Ellerimizle kendimizi ifade ettiğimiz gibi karşı tarafa gizli mesajlar da göndeririz. Ellerin vücuda doğru yaklaştırılması gerginliğin, teslimiyetin ifadesi olarak bilinir.
Eller özellikle önemli görülen konuyu vurgulamakta kullanılır. El hareketleri, konuşmayı kolaylaştırıcı bir etki sağlamakta ve daha relaks( rahat ), daha hızlı, daha anlaşılır, daha vurgulu konuşmaya yardımcı olmaktadır.
Bu bir uzmanlık göstergesidir. Her iki elin başparmaklarının birbirini kavraması ve avuç içlerinin de kenetlenmesi; seni dinliyorum artık istediğini konuşabiliriz anlamına gelir. Ayrıca hoş görülü olma ifadesidir. Bu hareket ile seninle artık her şeyi konuşabiliriz rahat ol güven duy biz dostuz mesajı verilmektedir.
Jestler, genellikle sözlü iletişimi desteklemek ve zenginleştirmek amacıyla kullanılan el ve kol hareketleri gibi bedensel reaksiyonlardır1. Konuşmaya eşlik eden jestler bilgiyi öğrenmeyi ve öğretmeyi kolaylaştırdığı için oldukça işlevseldir2.
Kol kavuşturmak, bedenin güçsüz hissedildiğinde, kişinin kendini yalnız hissettiğinde, üşünüldüğünde, karşı tarafın dinlenilmek istenilmediğinde, karşı tarafa kendini kapatmak ve iletişimi sonlandırmak istenildiğinde yapılan bir harekettir. Anadolu da kol kavuşturma hareketine elini koynuna sokmak denilir.
İlgili 18 soru bulundu
Kızgınlık. Sıkı yumruklar, başka yöne bakan gözler, kenetlenmiş çene, kızgınlık İfadesidir. Özellikle çenesinin elmacık kemikleriyle birleştiği noktayı gözlemlemek gerekir. Ağzı, gergin, çenesini sürekli kıpırdatıyorsa çok öfkeli demektir.
El ve kol hareketleri çok çeşitlidir.
İletişime kapalılığın göstergesidir. İki eli önde kavuşturma, kişinin daha çok kendini rahat hissetmeye ihtiyaç duyduğu zamanda kullandığı bir harekettir. Karşı taraf ile iletişime daha açıktır.
Telefonda konuşan kişiler bile, karşı taraf görmediği halde el kol hareketleri ile kendilerini daha iyi ifade etmeye çalışırlar. Ellerimizle kendimizi ifade ettiğimiz gibi karşı tarafa gizli mesajlar da göndeririz. Ellerin vücuda doğru yaklaştırılması gerginliğin, teslimiyetin ifadesi olarak bilinir.
ABD'de yapılan yeni araştırmalara göre, insanlar sadece karşılarındakinin kendilerini daha iyi anlamasını sağlamak için değil, anlatılması zor konuları açıklarken konuya daha iyi konsantre olmak ve düşünceleri üzerinde yoğunlaşmak için de konuşmalarını el kol hareketleriyle destekliyor.
Kaşları kaldırmak
Kişinin şaşkın olduğu anlamına gelir. Ayrıca bazen onaylanmama anlamına da gelebilir. Bu duruma bağlıdır. Birisi kaşlarını kaldırdıysa, kişinin bir cevap beklediği anlamına da gelebilir.
Kişilerin konuşma esnasında yapmış olduğu el, kol ve vücut hareketleri jest olarak isimlendirilmektedir. Söz ile mimik birbirleri ile bağlantılı olan olgulardır. Bunun sebebi ise tüm dillerde söz ile mimik beraber meydana gelmektedir.
Bir elin diğer bir eli bilekten kavraması (ki genelde sağ el sol eli bilekten kavrar) durumuna “El pençe divan” duruşu denir ve saygı ve çekinme göstergesidir. Elin bileği vücudun arkasında kavraması ise üstünlük ve hâkimiyet göstergesidir.
otoritenin sembolü olarak kabul edilir. Ellerin gücü, Tanrı'nın takdirini, kutsamayı ifade eder. ellerin örtülmesi şeklinde kadim bir gelenek vardır. gelen bir yemindi.
Kollar ve Bacaklar
Çapraz kollar konuşmaya veya alıcıya kapalı olduğunuzu gösterir. Elleri bele koymak, saldırganlık ve sinir belirtisidir. Ellerini arkasından sıkmak, sıkılmayı ve endişeyi ifade eder. Parmaklara hızla dokunmak veya kıpırdatmak, sabırsızlığı ifade eder.
Bir konu sırasında gözleriniz kapanmaya başladıysa o konuya olan ilginiz azalıyor demektir. Bu ifade hepimizin kullandığı bir ifadedir. Bir toplantıda gözleriniz kapanmaya başladıysa ilginiz dağılmaya başlamıştır.
Eller önde başparmaklar birbirini kavrayacak şekilde, avuç içleri birbirine değerek, bir elin işaret parmağı ile başparmağının arasından diğer elin dört parmağı çıkartılarak ellerin birbirine kenetlenmesi, hoşgörü beklentisinin olduğunu göstermektedir.
Parmak uçlarını birleştirmek, aynı zamanda otorite ve güç göstergesi olabilir. Bu hareket, bir liderin veya otorite figürünün kararlılık, güç ve inançlarını karşı tarafa aktarmak için kullanılabilir.
Bu nedenle İngiliz ve İskoç okçular, yakalanmadıkları zaman Fransız düşmanlarına işaret ve orta parmaklarını göstererek onlarla alay etmişlerdir. Böylece işaret ve orta parmakların kaldırılmasıyla elde edilen işaret, "zafer işareti" olarak toplumda yer etmiştir.
Sürekli parmaklarla oynamak stres ve kaygıya işaret eder. Konuşurken göz teması kurmamak, etrafındaki başka şeylerle ilgilenmek karşı tarafa dinlemediğimiz, anlattıkları ile ilgilenmediğimiz mesajını verir.
BURUNA DOKUNMAK
İnsanlar çekindikleri bir konu hakkında konuşurken veya yalan söylerken burunlarına dokunurlar. Bu hareket söylenen yalanı ağızı kapatarak gizleme hareketidir.
Beden dili; hareket, jest-mimikler, duyguların ifade edilmesi, duruş şekli, ses tonu, vücut hareketleri gibi birçok önemli unsuru içinde bulunduran ve iletişimde çok önemli yeri olan bir araçtır.
Hoşlanan erkek; normal bakışma süresinden daha uzun bakar ve tepeden tırnağa karşısındakini süzer. Her fırsatta sizinle göz teması kurmaya çalışırlar, gözlerini kısarlar, keskin ve çapkın bakışlar sergilemeye çalışırlar. Erkekler kadınlara hoş görünmek için istemsizce davranışlar sergileyebiliyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri