Kozmetik ürünlerinin kullanım önerisi süresi aşımı ürünün etkilerinde azalma yaratır. Kimi zaman kullanım süresi aşan ürünlerin tercih edilmesinde cildinizde kaşıntı, kızarıklık ya da alerjik reaksiyonlar gözlemleyebilirsiniz. Sivilce, kuruluk ya da yağlanma gibi sorunları da tetikleyebilir.
Tarihi geçmiş güneş kremlerinin kullanılmaması gerektiğini ifade eden Şekerel, şu uyarılarda bulundu: "Tarihi geçmiş ya da bozulmuş güneş kremlerinin kullanılması durumunda ortaya çıkan ve bozulmuş kimyasal yapının yol açtığı tahrişten ileri gelen irritatif kontakt dermatit var.
Güneş kremlerinin kapağını açtıktan sonra 3 sene içinde güneş kremini bitirmeni tavsiye ederiz. Peki, sence tarihi geçmiş güneş kremi kullanılırsa ne olur? Yanıtı şu: 3 seneden fazla kullanılan güneş kremleri artık etki göstermez ve seni güneşten korumazlar.
Kremlerin kullanım ömrünün bittiğini renklerindeki ve kıvamlarındaki değişimden anlamanız mümkündür. Bir süredir kullanmadığınız bir kremin kapağını açtığınızda üzerinde bir yağ tabakası görüyorsanız, bu durum da artık o ürünün bozulduğu anlamına gelmektedir.
Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır. Her ürünün son kullanma tarihi markaya ve ürüne göre farklı alanlarda yer alabilmektedir. Satın aldığınız ürünün üzerini kontrol ederek son kullanma tarihini görebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Bir-bir buçuk yıl içinde son kullanma tarihleri geçebilen ürünler de genellikle ten makyajında kullanılan likit ürünler. Fondöten, kapatıcı, güneş kremi ve kaş jellerinin ömürleri 12 ay ile 18 ay arasında değişiyor.
Açıldıktan sonra 2-3 ay içerisinde flakonların kullanımı sağlanmalıdır. Kullanım süresi dolan ürünler atılmalı ve kesinlikle kullanılmamalıdır.
Eğer üründe tortulaşma başlamışsa, kesinlikle kullanmayın. Açılmadığı sürece yaklaşık üç yıl dayanır. Açılan ve uzun zaman kullanılmayan malzemelerin üst yüzeyinde yağ tabakası oluşabilir ve kötü kokmaya başlar. Tüp içinde bulunan nemlendirici kremler, havayla temas etmediği için daha uzun ömürlüdür.
Eğer kapağını hiç açmadıysanız iki yıl içinde tüketmelisiniz. Açılıp kullanıldıysa en fazla altı ay içinde artık kullanıma müsait olmayacak kadar bozulmuştur.
Tarihi geçmiş cilt bakım ve makyaj ürünlerini kullanmayın ! - Doç. Dr. Alev EKEN - Deri Hastalıkları Uzmanı
''İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz. Süresi geçmiş ilaçların kullanılması hem etki azalmasına yol açarken, hem de istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir.
Son kullanma tarihi geçen güneş kremini makası keskinleştirmek için kullanabilirsiniz. Bu numara için, güneş kremini bir bezle makasın yapışkan bıçaklarına sürtebilir ve tüm kirlerden kurtulabilirsiniz. Güneş kremi oksidasyonun etkileriyle mücadelede etkilidir. Bu nedenle gümüş objelerinizde kullanabilirsiniz.
Son kullanma tarihi ilacın neresinde yazar? Son kullanma tarihini ilaç ambalajında veya etiketinde bulabilirsiniz. Son kullanma tarihi şu şekillerde yazıyor olabilir: *S.K.T.
Nemlendiriciler, yüz kremleri, göz kremleri, serum ve maskeler: 6 ay veya 1 yıl. Bu tür ürünlerde kullanma süresinin dolması ürün etkinliginin kaybolmasına ve cilte olası irritasyon ve bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilir.
Üretim ve son kullanma tarihi teslim edilen Farmasi Dr. C. Tuna Aynısefa Yağlı El Kremi ürünü ambalajı üzerindedir. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmayınız!
Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra HAMETAN'ı kullanmayınız. Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz HAMETAN'ı kullanmayınız. Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.
1. Maskara: Maskaraların ömrü 3 ila 6 ay arasında değişiyor. Havayla sık temas ettikleri için bakterilerin üremesine zemin hazırlamaları daha kolay olan maskaranı 6 ay sonrasında muhakkak kullanmayı bırakmalısın.
Özellikle sıcak kış günlerinde ilaç gibi gelecek olan soğuk kozmetikler, buzdolabının kapak bölümünde rahatlıkla saklanabilir. Sıfır derece ürünler için idealdir. Hiçbir kozmetik ürünü dondurucu bölgede, -18 derecede saklanmaya uygun değildir, ürünlerin dondurucuya konması ideal formlarını bozabilir.
Son kullanma tarihinden sonra ürünlerin kullanımı önerilmez, çünkü bu ürünler cilt tahrişi, enfeksiyonlar veya diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Ürünlerin son kullanma tarihi genellikle ürünün üzerinde veya ambalajında belirtilir.
Buzdolabında bozulma süresi 5 ile 7 gün arasında değişmektedir. En uygun saklama ortamı olan buzluklar da ise bu süre 2 aya uzamaktadır. Uzun vadeli bir kullanım planınız varsa buzlukta muhafaza etmenizi tavsiye ederiz.
Tarih olarak bulunmasa bile, kutu üzerinde 6M 3M gibi ibareler bulunur. Bu da açıldıktan sonra 6 ay ya da 3 ay kullanım ömrü olduğunu gösterir. Makyaj malzemelerinin açılmadan kullanım ömrü ise 2 yıldır. 2 yılı geçen malzemelerinizi kullanmamanızı öneririm.
Nemlendiricinizi sürdükten sonra uyguladığınız makyajınız yerinden oynuyorsa veya gün içinde parça parça görünüyorsa nemlendiriciniz cildinize ağır gelmiş olabilir. Cilde ağır gelen nemlendirici tam olarak emilmez ve cilt üzerinde bir katman bırakarak makyajınızın oturmasını engeller.
Özellikle sivilce karşıtı olarak kullandığınız ürünleri buzdolabında saklayarak etkilerini artırabilirsiniz. Bu ürünler dışında jel yapılı olan bakım ürünleri göz çevresi kremlerinin buzdolabında bekletilmesi öneriliyor.
SKT, her dilde kendine özgü şekilde yazılır ve okunur. Türkçedeki uygulama, gün/ay/yıl şeklindedir. İlk olarak gün, sonra ay, sonrada yıl yazılır. Örneğin; 25/08/2021, 25 Ağustos 2021 tarihine tekabül eder.
Üretim ve son kullanma tarihi teslim edilen Doğan Vazelin ürünü ambalajı üzerindedir. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmayınız!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri