Ya Vedud esmasını devalı bir şekilde zikreden kişinin içi huzurla dolar ve kalbi nurlanır. Ya Vedud zikrini yapan kişinin yoksul olması durumunda yoksulluktan kurtulur. Borcu olan bir kişinin bu zikri düzenli olarak yapması durumunda ise borçlarından kurtulması nasip olur.
El Vedud zikrine devam eden kişilerin kalbi nurlanır ve iç huzura kavuşur. Her gün “Ya Vedud Celle Celalühü” tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. “Ya Vedud” esmasını tekrarlayan kişiler, çevrelerinde herkesin sevgi ve hürmetine kavuşur.
El Vedud, Esmaül Hüsna'da yer alan Allah'ın (C.C) 99 isminden bir tanesidir. Ya Vedud veya El- Vedud ismi sevilen ve seven anlamına gelir. Kur'an-ı Kerim'de bazı ayetlerde bu isim yer almaktadır. Bazı âlimlerin söylediğine göre Ya Vedud ismi insanların sevgisini, muhabbetini ve duasını kazanmak için okunur.
Kalbinin nurlanmasını, iç huzura kavuşmayı amaçlayan kişiler El-Vedud esmasının zikrini her vakit namazından 20 defa çekmelidir. Her gün 270 defa "Ya Vedud Celle Celalühü" tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. Ya Vedüd Duası, dilek ve isteklerin gerçekleşmesi için okunur.
- YouTube. El-Vedud Esmasının Faziletleri, Faydaları Havası ve Esrarı Bütün kulların sevgisini kazanmak isteyen kimse, bu esma-ı zikri günlük 400 defa 'Ya Vedud' Celle Celaluhü' diye okunmaya devam etnelidir.
İlgili 29 soru bulundu
El Vedud zikrine devam eden kişilerin kalbi nurlanır ve iç huzura kavuşur. Her gün “Ya Vedud Celle Celalühü” tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. “Ya Vedud” esmasını tekrarlayan kişiler, çevrelerinde herkesin sevgi ve hürmetine kavuşur.
Kişi, sabah namazını kıldıktan sonra, bu duayı okur. Ya cami ya vedud abdestsiz okunur mu. Zikir günü pazartesi, ebced değer ve zikir sayısı 20dir. Her gün 270 defa ya vedud celle celalühü tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından.
El-Vedud zikrini Ya Vedud Celle Celaluhü diyerek bir yemeğe okursa o yemekten yiyen hanımı ile birlikte aralarındaki sevgi artar ve güçlenir. El-Vedud zikri pazartesi günü erken saatte sabah namazından sonra 400 defa " Ya Vedud, Ya Gafur Celle Celaluhü " şeklinde okunduğunda tövbesi kabul olunur inşallah.
Ya Vedud esmasını devalı bir şekilde zikreden kişinin içi huzurla dolar ve kalbi nurlanır. Ya Vedud zikrini yapan kişinin yoksul olması durumunda yoksulluktan kurtulur. Borcu olan bir kişinin bu zikri düzenli olarak yapması durumunda ise borçlarından kurtulması nasip olur.
Ya Cami Ya Vedud esması sevdiğiyle kavuşmak ve arada ki sevgiyi artırmak için okunuyormuş. Aranızda bunu okuyup faydasını gören var mı? Büyü ya da sihir olarak değil de sadece bir dua bu.
Zenginlik için veya malında çoğalma isteyen kişilerin bu duayı en az 4 kez zikretmeleri gerekmektedir. Borçlardan kurtulmak isteyenler için bu duayı 41 defa ard arda okumak ve aralarda dünya kelamı konuşmayacak şekilde okumak faziletli olmaktadır.
Vedud kelimesi Allah'ın ismi olarak Kur'anda iki yerde geçmektedir. Bunlar: Hud suresi 90. ayette: “Rabbinize tevbe ve istiğfar edin. Çünkü O (rahım ve vedud) çok merhamet eden ve çok sevendir” ve Buruc suresi 13. Ayette “O (gafur ve vedud) çok bağışlayan ve çok sevendir” şeklinde yer almak- tadır.
Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Mesane, kalbin altı ve sağ ayak topuğu. rahîmun vedûd(vedûdun).
Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde 66 kere okunmalıdır. *Bu duayı her gün sabah namazının ardından 70 defa okuyan kişiler, Cenab-ı Hakk'ın izni keremiyle hayırlı bir eşle evleneceklerdir.
Allah'ın kendini mahlukata sevdirmesi ancak lütuf ve ikramda bulunması ile olur. Bu bakımdan Latif ismi, Vedud ismi hesabına hareket ediyor, demektir. "Kerîm" ismi, "İkramı, ihsanı ve bağışı bol olan" “Cömertliği daimî olan.” “Bir karşılık gözetmeden inayetiyle ihsan eden” demektir.
Duada geçen esmaların anlamı ise şöyledir: Ya Vedud esması "seven ve sevilmeye layık" anlamındadır. Ya Cami esması "toplayan ve bir araya getiren" demektir. Ya Mucib esması ise "duaları kabul eden" manasındadır.
“Ya Kaviyy Celle Celalühü” teşbihine devam eden kişi tüm muratlarına kavuşur. Her gün okuyan kişi himmetli olur ve bedeni güç kazanır. Zorluklara karşı okunduğunda, kişiye bunu atlatabileceği kolay bir kapı açılır. Yolculuk sırasında okunduğunda kaza ve belalardan uzak durulur.
Diyanet adetliyken Kur'anı Kerim okunamayacağını söylüyor.
SEVDİĞİNİİZN GÖNLÜNÜ CELP ETMEK: Abdest alınır ve 2 rekat namaz kılınır.O kişinin resmine bakarak 30 kere Peygamber efendimize salatı selam gönderirlir ve 170 kere Vedduha süresi okunur.
Ya vedud ya cami duası beraber mi okunur? Dargınların barışması için olan bir dua sanırım. Sevdiğinin ismini söyleyerek; 20 defa Ya vedud c. c” ve 114 defa “Yâ Cami c. c” ya da ikisini aynı anda birleştirerek “Ya Vedud Ya Cami celle celalühü” Şeklinde 134 defa okuman gerekiyor.
- Rutbe ve makamca yükselebilmek için bu ismi şerifi duanın kabulü adına 184 defa okunmalıdır, - Gelmesi istenen kişi adına bu ismi şerif 184 defa okundu takdirde, Cenabı haktan onu getirmesini isteyenler kısa zaman içerisinde dileklerine kavuşur.
Bu yüzden oldukça etkilidir. El Cami ism-i şerifi, kayıp bir eşyayı bulmak ve iki kişinin arasında sevgi, birlik ve beraberliğin temini için, "Ya Cami Celle Celalühü" diyerek 114 kere okunur.
ABDESTSİZ VE BAŞI AÇIK DUA OKUNUR MU? Namazdan sonra abdest gitmişse tesbihat yaparken yeniden abdest almak daha iyi olabilir ancak, abdestsiz tesbih çekilmesinde de bir sakınca yoktur. Kişinin abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir. Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir.
- Çocuğa, yatarken bazen okuyorum da acaba mahzuru var mı? Değerli kardeşimiz, Abdesti olmayan birinin el dokundurmadan karşısında bulunan Kur'an'dan okuması veya ezberinden bildiği âyet ve sureleri okuması caizdir...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri