E-Devlet üzerinden muhtara, kaymakamlığa gitmeden tek bir tık ile adres, elektrik, su abonelikleri yeni adrese taşınabilecek.
Halihazırda bir elektrik abonelik varsa taşıma işlemini yine kurum şubelerine giderek yapılabildiği gibi elektrik dağıtım şirketinin web sitesi ve e-Devlet üzerinden de yapılabilir.
Adres bilgileriniz aboneliğinizi başlattıktan daha sonraki bir tarihte değişiklik gösterdi ise. Adres değişiklikleri güncellemesi için bağlı bulunduğunuz İlçe belediyenizden alınan, adresinizi belirten numarataj belgenizi aldıktan sonra Müşteri Hizmet Merkezlerimize dilekçe vererek başvuruda bulunabilirsiniz.
Taşınacağınız konut için elektrik aboneliği başvurusu yapmadan önce bilmeniz gereken birkaç önemli konu bulunuyor. Bu konulardan en önemlisi ise başvurunun kimin tarafından yapılacağı. Ev sahibi ya da kiracı olma durumu fark etmeksizin başvurunun konutta ikamet edecek kişi tarafından yapılması gerekiyor.
Yeni taşınan kişiler internetten tüm aboneliklerini eski evlerinden yeni evlerine taşıyabilmektedir. Taşınma sürecinde önümüze çıkan pek çok işlem ve koşturma arasında bazı işlemlerin online olarak yapılabilmesi kişiler için büyük kurtarıcı ve zamandan tasarruf olması açısından oldukça avantajlıdır.
İlgili 24 soru bulundu
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır. 5 kW ticarethane için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 534,5 TL güvence bedeli alınır.
Sisteme giriş seçeneklerinden birini seçip e-Devlet'e girin. Abonelik işleminin yapılacağı şehri seçin. Açılan sayfada size hizmet edecek firmayı seçtikten sonra “Yeni Abonelik Başvurusu ve Takibi” sekmesini seçerek yeni başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet üzerinden muhtara, kaymakamlığa gitmeden tek bir tık ile adres, elektrik, su abonelikleri yeni adrese taşınabilecek. Vatandaşlar taşınma sonrası kurum kurum gezme zahmetinden kurtulacak.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 21 elektrik görevli tedarik şirketlerinin serbest olmayan tüketiciler ile son kaynak tedariki kapsamındaki tüketicilere sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Kendi eviniz ya da kiralık daire olması fark etmeksizin konutlar için deprem sigortası yaptırılması gerekmektedir. Doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri sırasında DASK talep edilmektedir. Bu nedenle DASK olmadan söz konusu abonelik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir.
Ev sahibi olanlar bulundukları şehirde elektrik dağıtımını yapan kuruma kimlik belgesi, tapu belgesi ve eski fatura örneği ile giderek işlemleri tamamlayabilir. Aynı şekilde kiracılar da söz konusu kuruma giderek, kira kontratı, zorunlu deprem sigortası (DASK) ve kimlik belgesini göstererek aboneliği üzerine alabilir.
Elektrik, su, doğalgazda olduğu gibi, internet için de yeni adreste yeni bir abonelik başlatılıyor veya var olan abonelik yeni adrese nakil olabiliyor. İnternet aboneliğinin devam eden bir taahhüdü bulunuyorsa, abonelik işlemini sonlandırmak yerine yeni adrese nakil yapmakta fayda var.
Kullanılan elektriğin, tüketenden başkasının ismi ile aboneliğinin bulunması halinde elektrik aboneliğinin tüketen kişinin üzerine alınması gerekir. Ayrıca bir tüketiciye ait elektrik aboneliğinin, bir başkasına devredilmesi işlemi ile aynıdır.
Elektrik, su ve doğal gaz abonelik açtırma ve abonelik taşımak yorucu bir süreçtir. Elektrik, su ve doğal gaz abonelik işlemleri için ilgili kurum, şube ve müdürlükleri gibi internet üzerinden de başvuru işlemleri yapılabilirsiniz.
Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır. 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu uyarınca abonelik işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde abonelik (ya da sözleşme) sonlandırma ya da fesih yetkisini içeren ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ ıslak imzalı yetki belgesi ile vekil veya yetkili kişi de başvuru yapılabilir.
Elektrik, su, doğal gaz, internet gibi aboneliklerinizi e-devlet üzerinden kolayca iptal edebilirsiniz. E-devlet, devlet dairelerinde yapılan işlemlerin dijital ortamda da gerçekleştirilebilmesi için kurulmuş bir platformdur. Sonrasında geliştirilen bu platform, farklı hizmetler de sunmaya başladı.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
Abone olmak istenilen yer ve evraklar kontrol edilir. Abonelik sözleşmesi SMS/e-posta ile iletilir ve tek tıkla onaylanır. Güvence bedeli tahsil edilir. 2 gün içinde elektriği açılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri