Sözleşme sonlandırma (tahliye) işlemini nasıl yapabilirim? Sözleşme sonlandırma işleminiz için size en yakın hizmet noktamızdan, 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizden, Online Hizmetler Merkezimiz üzerinden, Enerjisa Mobil üzerinden ya da e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.
Kimler İptal Başvurusu Yapabilir? Abonelik iptali, abonenin kendi başvurusu ile gerçekleştirilebilir. Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz ilettiyseniz, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme durduruluyor ve hizmet kısıtlanabiliyor veya durdurulabiliyor. İptal işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştiriliyor.
1- BTK'nın e-Devlet platformunda bulunan 'Abonelik Fesih Başvurusu' sayfasını açın. 3- e-Devlet'te oturum açtıktan sonra açılan listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi seçin. 4- Söz konusu şirket için 'abonelik sorgula' bağlantısına tıklayın.
E-Devlet İle Online Elektrik Abonelik İptali Nereden Yapılır? Elektrik abonelik iptalinin en kolay yolu E-Devlet üzerinden başvuru yapmaktır.
İlgili 21 soru bulundu
Elektrik abonelik iptali için aboneliğin bağlı bulunduğu bölgedeki görevli tedarik şirketine abonenin bizzat kendisinin veya elektrik işlemleri yapabileceğine ilişkin noter onaylı vekâletname verdiği yani yetkilendirdiği kişinin gitmesi veya ilgili tedarik şirketinin internet sitesi üzerinden işlemlerin yapılması ...
Abonelik İptal
Tahliye başvurusu alınır. 2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 444 4 372 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz.
İşte, su aboneliği iptali hakkında detaylı bilgiler. Su aboneliği bulunan bir konut yada işyerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Sözleşmeyi sonlandırmak için fesih bildirimini satıcı veya sağlayıcıya yöneltmeniz yeterlidir. Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır.
Güvence bedelimi nasıl iade alabilirim? Abonelik sırasında verdiğiniz 'Nakit Güvence Bedeli'nin değerlenmiş hali, eğer varsa borcunuz ile mahsup edildikten sonra, portföye geçişinizin ardından talep ettiğiniz veya edeceğiniz ödeme yöntemine uygun olarak en geç 5 (beş) iş günü içerisinde tarafınıza iade edilecektir.
Abone talebiyle kapatma işlemi 24 saat içinde abonenin suyunun kesilmesi, kurum tarafından abone sözleşmesinin fesih edilerek abone teminatının ilgili abone banka IBAN hesabına yatırılarak tamamlanmaktadır.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur.
Şayet kiracı habersiz birşekilde kaçıp giderse, şayet elektrik su doğalgaz gibi abonelikleri kiracı üzerine ise borç her zaman eski kiracı üzerine kalmaktadır. Ev sahibinin veyahut yeni gelecek kiracının, kaçan kiracının bıraktığı borcu ödeme mükellefiyeti söz konusu değildir.
Elektrik aboneliğini üzerine almadan usulsüz kullanım yapan veya taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyen yaklaşık 2 milyon tüketici, başkasının elektrik borcunu ödeme riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Usulsüz elektrik kullanımı tespit edildiğinde kesme açma bedelinin 5 katı faturaya yansıtılıyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güvence bedelini yıllık olarak güncellemektedir. Bu bedel tüm görevli elektrik şirketleri tarafından uygulanmaktadır. EPDK'nın 2023 yılı için belirlemiş olduğu 1kW başına elektrik güvence bedeli mesken için 128.9 TL, ticarethane için ise 283.8 TL'dir.
Mekanik (Faturalı) Sayaç Sözleşme Fesih İşlemleri
Gaz kapama ekibi abonenin gazını keser ve Mühür ve endeks bilgilerini endeksör cihazına kaydeder. Abone fesih başvurusundan sonra güvence bedelini; on beş (15) gün içinde, gaz iade bedelini; on beş (15) gün içinde tüm PTT şubelerinden alabilir.
2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir. Bu ücret faturalara taksit taksit de yansıtılabilir.
Ödenmemiş borç olsa dahi hattı kullanıma kapatırlar ve son bir fatura daha kesilir.
Listenizden çıkarılmış, abonelik iptalinde bulunmuş ya da henüz aboneliği onaylanmamış abonelerdir.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır. 5 kW ticarethane için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 534,5 TL güvence bedeli alınır.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Kiracısı olduğu evde elekrik ve su aboneliklerini üzerilerine almayan kiracılara herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Bu konuda hukuk her ne kadar kiracıları yükümlü bulsa da bunun aksini yapmanın herhangi bir hukuki yaptırımı bulunnmuyor.
Kiracı ya da ev sahibi olarak taşındığınız yerde halihazırda bir su sayacı varsa su aboneliği üzerine alma işlemi için ilgili kuruma başvurabilirsiniz. Su aboneliğini üzerine almak için gereken evraklar şunlardan oluşuyor: T.C kimlik belgesi. Tapu veya kira sözleşmesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri