Elektrik değil elektronik mühendisliği ile entegre çalışma şansınız da mevcut. Zira elektrik mühendisliği okuyacak olursanız ileri derece değil temel seviyede yazılım bilgisi sizi idare edecektir. Otomasyon dahi elektrik mühendislerinin işi değil.
İlave olarak, elektrik elektronik mühendisliğinde de yazılıma yönelebilir ve bu alanlarda tecrübe edinerek iş hayatına yazılım alanında devam edebilirsin. Bölümün yelpazesi oldukça geniş olduğu için alan tercihi tamamen kişinin ilgi ve çabasına bağlıdır.
Geçmişte veya bugün, elektronik mühendisleri için yazılım bilgisine sahip olmak bir artı değildir. Aksine, elektronik mühendisi sıfatını taşıyabilmeniz için yazılım bilgisine sahip olmanız şarttır.
Elektrik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Mühendis ve teknisyenle koordineli bir şekilde çalışan elektrik mezunları tekniker unvanıyla birçok kurumsal ve özel şirketlerde her türlü elektik elektronik makinelerinin kurulumundan, işletilmesinden, bakım ve onarım aşamalarından sorumlu olarak görev almaktadır.
Buradan da anlaşılacağı üzere bir Elektrik ve Elektronik Mühendisi önce programlama, sonra elektronik ve mekanik tasarım programlarını öğrenerek kendine ve mesleğine katkı sunuyor.
İlgili 42 soru bulundu
Elektrik Programı mezunları, elektrik, elektronik ve haberleşme sektöründe, ulusal ve çok-uluslu şirketlerde, radyo ve TV yayın kuruluşlarında, internet hizmetleri ile ilgili kuruluşlarda ve sağlık sektöründe proje çizim, araştırma-geliştirme, üretim ve pazarlama birimlerinde iş bulmaktadırlar.
Elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliğine göre daha geniş bir alandır. Elektrik mühendisi, elektronik mühendisinden farklı olarak güç sistemleri ve iletişim gibi farklı alanları da kapsar. Elektronik mühendisliği ise daha çok elektronik cihazların tasarımı ve iyileştirilmesine odaklıdır.
Geleceğin meslekleri arasında özellikle Makine Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nin beraber yürütüldüğü görülmektedir.
Bilgisayar mühendisliği eğitimi alırken daha ağırlıklı olarak bilgisayar programlama, bilgisayar mimarisi ve organizasyonu üzerine yoğunlaşırken, elektrik mühendisliği alanında ek matematik eğitimi almak, iletişim teorisi, elektronik devreler ve gelişmiş elektromanyetik konularında uzmanlaşırsınız.
Mobil Uygulama ve Oyun Geliştiricisi Olmak İçin Hangi Eğitim Alınmalıdır? Mobil uygulama ve oyun geliştiricisi olmak için üniversitelerin lisans eğitimi veren bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, yazılım mühendisliği, bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.
Elbette uygun!
İYTE bünyesindeki diğer tüm disiplinlerde olduğu gibi İYTE EHM'nin kadın mezunları sektörün önde gelen mühendisleri olarak çalışmakta ve her biri kendi alanlarında fark yaratmaktadırlar. Kadın mezunlarımızın her platformdaki başarıları tüm mezunlarımıza oranla rekabetçi seviyededir.
ODTÜ elektrik elektronik.Alanı geniş,imza yetkin var,kişisel gelişime göbekten bağlı değil.
eleman.net verilerine göre, Elektrik Teknikeri 2023 yılında ortalama 25.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Elektrik Teknikeri , Temmuz 2023 yılında ortalama 25.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 20.020 TL maaş alıyordu.
Elektrik bölümünden mezun olan kişiler kamu ve özel kuruluşlarda elektrik teknikeri olarak iş bulma imkanına sahip olurlar. İsterlerse bu alanda kendi iş yerlerini de açabilirler.
Elektrik ustası belgesi nasıl alınır sorusunun yanıtı şu şekildedir; ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırmak, 2 yıl 256 saatlik pratik ve teorik eğitimi aldıktan sonra sınavları başarıyla tamamlamak.
Telekomünikasyon mühendisi kısaca; bilginin ağlar üzerinden işlenmesi, iletilmesi, kullanılması için gerekli olan sistemi kuran meslek grubudur. Haberleşme sektöründe yer alan telekomünikasyon mühendislerinin çalışma alanı oldukça geniştir.
Bu mühendisler, telekomünikasyon, elektrik ve manyetik alanında çalışmalar yürütür. Bunun yanında elektronik mühendisleri inşaatlarda, şantiyelerde ve büyük firmalarda da çalışma imkanı buluyor. Bunun yanında laboratuvarlarda ve bürolarda da çalışan çok sayıda elektronik mühendisi bulunuyor.
Türkiye genelinde pek çok üniversitede Elektrik ve Elektronik mühendisliği bölümü bulunmaktadır. Marmara Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinde Elektrik ve Elektronik mühendisliği bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri