İçinde yan yana iki veya daha fazla ünsüz bulunan Batı kökenli alıntılar, ünsüzler arasına ünlü konmadan yazılır: alafranga, apartman, biyografi, elektrik, gangster, kilogram, orkestra, paragraf, telgraf vb.
Bu kelimenin doğru kullanımı elektrik şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Dün geceden beri elektrik kesintileri yaşanıyor.”
Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin,elektronik şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazıörneklerdegörülen "eloktronik, elektironik" gibiyazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı'Elektronik'tir.
Bu kelime için doğru yazım, 'Elektrik' şeklinde öne çıkar. Kelimenin orta kısmında iki tane sessiz harf bir araya gelmek suretiyle doğru şekilde ifade imkanı tanımaktadır. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldı vakit bu kelime için iki değişik yazımı ortaya çıkmakta ve biri doğru biri yanlıştır.
Tıraş kelimesinin TDK'ya göre doğru yazımı 'tıraş' şeklindedir. Traş şeklindeki kullanım yanlıştır.
İlgili 19 soru bulundu
Türk Dil kurumuna göre hoşçakal kelimesinin doğru yazılışı hoşça kal şeklinde olmaktadır.
Kişiler yalnız kelimesinin doğru yazılışını merak ediyor ve araştırıyor. Bu kelimeyi "yanlız" şeklinde yazarak yazım yanlışları yapıyor. Fakat bu kelime "yalnız" şeklinde yazılmalıdır.
İçinde yan yana iki veya daha fazla ünsüz bulunan Batı kökenli alıntılar, ünsüzler arasına ünlü konmadan yazılır: alafranga, apartman, biyografi, elektrik, gangster, kilogram, orkestra, paragraf, telgraf vb. 3.
Kilowatt saat, (sembolü: kWsa ya da uluslararası sembolüyle kWh), 1000 watt saat veya 3.6 megajoule'e eşdeğer bir enerji birimidir.
Devreler. Elektrik gücü, mekanik güçte olduğu gibi elektriksel denklemlerde P harfi ile gösterilir. Watt miktarı halk dilinde wattaki elektrik gücü olarak bilinir.
Elektrik, kablolarla, şebekeyle, sigortalarla, devre kesicilerle ve trafolarla ilgilidir. Örneğin; bir binada elektrik kablolarındaki bir sorun nedeniyle bir arıza olursa bu elektrik arızası olarak tanımlanır. Elektronik, elektrikle çalışan cihazları ve bunları oluşturan bileşenleri tanımlayan bir terimdir.
Bir kesim enerji kaynağının “doğalgaz” şeklinde yazılacağını ifade ederken diğer kesim “doğal gaz” şeklinde yazmayı tercih etti. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğü ve yazım kılavuzuna göre tartışılan kelime, “doğal gaz” şeklinde yazılıyor.
Bu kelime birçok kişi tarafından ayrı bir şekilde yazılmaktadır. Ancak bu yazım biçimi doğru değildir. Doğru şekli her daim birleşik bir şekilde olmalıdır.
Yani hep beraber doğru yazılışı mutlaka bitişik şekilde olmalıdır. Bu zarf sözcüğünün TDK güncel çevrim içi sözlüğü üzerinden aratılması durumunda da ayrı bir şekilde yazılması gerektiği doğrulanabilir.
Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.
Aciliyet içeren istek ve önerileriniz için ALO 186 Akdeniz EDAŞ Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz.
1 kw kaç watt ediyor? 1 kilowattın karşılığı 1000 watt enerjiye eş değerdir. Günlük hayatta kullandığımız cihazlar üzerinde yer alan tüketim verileri 1 saat içinde tükettikleri enerjiyi göstermektedir.
Verimlilik odaklı kademeli elektrik tüketim tarifeye geçiş ile elektrik faturalarında mesken yani evler için aylık 240 kiloWatt'a kadar olan elektrik tüketimi miktarı için 1 kw elektrik fiyatı 1,74 TL'dir.
1 kW Elektrik Kaç TL? Verimlilik odaklı kademeli tarifeye geçiş ile elektrik faturalarında mesken aboneleri için 1 kWh elektrik fiyatı aylık toplam 240 kWh'e kadar 1,47 TL, 240 kWh'ten fazlası için 2,22 TL'dir.
Bir akımın elektronlar sayesinde serbest bir ortam içerisinde çekim gücüyle belli bir noktaya doğru hareket etmesi ile oluşan enerjiye elektrik denilmektedir. Elektrikli makinelerin ve aletlerin çalışması, elektrik akımı ile voltaj oluşturulması ile gerçekleştirilmektedir.
elektrikçi, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'e', 'l', 'e', 'k', 't', 'r', 'i', 'k', 'ç', 'i', şeklindedir.
TDK sözlüğüne göre bu kelimenin doğru Yazılışı ise, kirpik şeklindedir. Kirpik kelimesi, halk arasında çoğu zaman kiprik şeklinde söyleniyor. Bunun sonucunda da yazım yanlışları ortaya çıkıyor. Aslında bu sözcüğün doğru yazılışı TDK güncel yazım kılavuzuna göre kirpik olarak gösteriliyor.
TDK'ya göre meyve kelimesinin doğru yazılışı "meyve"dir.
TDK'ya göre şoför kelimesinin doğru yazılışı "şoför"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri