Sultanahmet Camii müze statüsünde olmadığı için müzekart geçerli değil.
Sultanahmet camiinde değil Türkiyenin hiç bir camiinde kart veya benzeri bir şeye ihtiyaç yoktur.
Müzekart, bakanlığa bağlı bütün büyük müzelerin (Ayasofya, Topkapı Sarayı, Efes Antik Kenti, Göreme Açıkhava Müzesi, Pamukkale Hierapolis, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi vb.)
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Sultanahmet Camii ibadete açık bir yapıdır ve diğer tüm dini yapılar gibi giriş ücretsizdir.
İlgili 19 soru bulundu
Özellikle de lüks ve konfor arayan yabancı turistlerin konaklama için tercih ettiği Çırağan Sarayı giriş ücreti bulunmuyor. Genel olarak müze konumunda görülmediği ve aktif olarak otel olarak işletildiği için Çırağan Sarı'nda müzekart geçerli değildir.
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerin neredeyse tamamında Müzekart geçerli.
Sultanahmet Cami'ne Giriş Ücretli mi? Giriş ücretsiz.
3- Ayasofya Camii 2023 giriş ücreti ne? Ayasofya cami olarak ibadete açıldığı için girişler ücretsiz.
İstanbul Ayasofya giriş ücreti, camiye çevrilmeden önce 100 Türk Lirası idi. Ancak günümüzde Ayasofya Camii'ni ziyaret etmek ücretsizdir. Aynı şekilde Ayasofya'nın yan bahçesindeki “Padişah Türbeleri” de ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1934 yılında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile müzeye dönüştürülmüş, kazı ve tadilat çalışmaları başlatılmış ve 1935'ten 2020'ye kadar müze olarak hizmet vermiştir. 2020 yılında ise müze statüsü iptal edilerek cami statüsü verilmiştir.
Ayasofya cami tarihi kısaca. AYASOFYA NEDEN MÜZEYE ÇEVRİLDİ? Ayasofya 3 Kasım 1934'te, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığındaki vekiller heyeti kararıyla müzeye çevrildi. Ayasofya muhtelif talep ve politik baskılara karşı müzeye çevrilmiştir.
NOT: MüzeKart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler , Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası ve İstanbul Sinema Müzesi geçerli değildir.
Bunun yerine Sultanahmet Camii'nin yanındaki Büyük Saray Mozaikleri Müzesi'nden ya da Gülhane Parkı'nın yukarısındaki İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nden sıra beklemeden Müzekart sahibi olabilirsiniz.
Galata Kulesi'nin giriş ücreti 2023 yılında 650 Türk Lirası olarak belirlendi. Artık Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Galata Kulesi'nde müzekart geçerlidir. Bilet fiyatlarına ilişkin detaylar en son 9 Ağustos 2023 tarihinde güncellendi.
Satın aldığın günden itibaren 1 yıl boyunca geçerli olan MüzeKart ile sadece İstanbul'da değil Türkiye'deki pek çok müze ve örenyerini gezmek mümkün. İstanbul'daki MüzeKart satış noktalarını öğrenmek ve detaylı bilgi edinmek için muze.gov.tr adresini ziyaret edebilirsin.
Topkapı Sarayı'na Müzekart Geçerli Mi? Evet, sadece 60 TL ödeyerek Müzekart sahibi olup daha sonra da Topkapı Sarayı Müzesini tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilirsiniz. Ancak sarayın bazı kısımları Müzekart'ı kapsamıyor.
MİLLİ SARAYLAR'DA MÜZEKART DA GEÇERLİ OLACAK
Dolmabahçe Sarayı'nda ise Selamlık bölümünün dışındaki mekanlarda Müzekart'ın geçerli olduğu açıklandı. Yeni fiyat düzenlemelerine göre, Dolmabahçe'nin Haremlik bileti 40 TL, Selamlık 50 TL, Haremlik ve Selamlık ise 60 TL. Topkapı ve Aya İrini için bilet fiyatı 80 TL.
Topkapı Sarayı Müze'sine ücretsiz giriş sağlayabilenler, 18 yaşının altındaki kişiler ve 65 yaş üstündeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Gaziler, şehit ve gazi eşleri ile bu kişilerin çocukları, engelliler, askerler, basına ait kimlik kartına sahip olanlardır.
4- Sultanahmet Camii kaça kadar açık? Sultanahmet Camii'ni 7 gün 24 saat ziyaret edebilirsin. Önemli: Daima ziyarete açık olsa da özellikle Cuma namazı başta olmak üzere 5 vakit ibadet saatleri süresince ziyarete kapalı.
Kabataş-Bağcılar tramvay hattını kullanarak “Sultanahmet Durağı”nda inmeniz gerekiyor. Anadolu Yakası'dan gelecek olan ziyaretçiler Kadıköy veya Üsküdar'dan kalkan vapurlar ile Eminönü iskelesine gelerek, Eminönü'nden tramvay veya 10-15 dakikalık yürüyüş ile Sultanahmet Camii'ne ulaşabilirler.
Süleymaniye Külliyesi, imparatorluk topraklarının çeşitli yerlerinden getirilen malzemelerle 7 yılda tamamlandı. Tarihçi Peçevi'ye göre külliyenin inşasına 896 bin 360 altın para ve 82 bin 900 akçe, yani yaklaşık 3200 kilo altın harcandı.
Yapılan düzenlemelere göre, müze kart ile giriş hakkı ikidir. Yani bakanlığa bağlı bir müzeye en fazla iki kere giriş hakkı tanınmaktadır. MÜZE KART ÖĞRENCİLERE İNDİRİMLİ Mİ?
İndirimli Müzekart+; Müzekart+ ile girilebilen tüm müze ve örenyerlerine bir yıl boyunca, her bir Müze ve Örenyerine ikişer defa giriş hakkı sağlamaktadır.
Müzekart GNS ile aynı müze ve ören yerlerine kaç defa giriş yapabilirim? Müzekart GNS her müze ve ören yerine iki defa giriş imkanı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri