Elektrik abonelik ücreti EPDK tarafından belirlenir. Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2023 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir. Sıfır daire elektrik aboneliği başvurusunun incelenmesi ve değerlendirilmesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilir.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır. 5 kW ticarethane için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 534,5 TL güvence bedeli alınır.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 2.135,00 TL +KDV + Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m2 için 1.857,00TL + KDV + Damga Vergisi tahsil edilir.
Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Güvence bedeli ödemesini taksitlendirebilir miyim? Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 27. Madde 2. bendinde belirtildiği üzere; nakit olarak verilecek güvence bedelinin tamamının peşin olarak verilmesi esastır. Talebiniz halinde, güvence bedeli iki eşit taksitte tahsil edilir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
ONLINE HİZMETLER MERKEZİ ve ENERJİSA MOBİL UYGULAMA. Elektrik faturalarınızı Online Hizmetler Merkezi veya Enerjisa Mobil uygulamsına üye girişi yaptıktan sonra, kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
İptal başvurusu alınır ve Çağrı Merkezi tarafından iptal işlemi tamamlanır. En kısa sürede ilgili tesisatın elektrikleri kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra, en kısa süre içerisinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Bu maddeye göre; İmar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, İmar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde, elektriğiniz açılır.
İSKİ Depozito Ücreti Faturaya Yansıtılır mı? İSKİ depozito işlemleri peşin bir şekilde işlemler sırasında alınmaktadır. Gerekli olan belgelerin getirilmesi ve ücretin verilmesi durumlarında abonelik işlemleri tamamlanmaktadır.
Kiracı ya da ev sahibi olarak taşındığınız yerde halihazırda bir su sayacı varsa su aboneliği üzerine alma işlemi için ilgili kuruma başvurabilirsiniz. Su aboneliğini üzerine almak için gereken evraklar şunlardan oluşuyor: T.C kimlik belgesi. Tapu veya kira sözleşmesi.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
Güvence bedeli her yıl ilgili şirket tarafından güncellenir. Söz konusu ücret 2023 yılı için 0-200 m2 arasında büyüklüğü olan meskenler için 2.135 TL'dir. Meskenin büyüklüğü 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için 1.857 TL ekstra güvence bedeli talep edilir.
Doğal gaz faturalarınızı anlaşmalı bankalar üzerinden, Bursagaz Müşteri Hizmetleri Merkezi'nden ve tüm PTT şubelerinden ödeyebilirsiniz. Ayrıca kredi kartı ile Bursagaz web sitesindeki Fatura Ödeme menüsünden de ödemelerinizi yapabilirsiniz.
Güvence bedeli iadesi; İGDAŞ Hizmet binalarımızdaki veznelerimizden / PTT Şubelerinden TC kimlik beyanı ve fotokopisi ile alınabileceği gibi talebinizle vadesiz TL banka hesabınıza IBAN no ile havale edilebilir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri