Elektriklerin kesilmesi durumunda kapatılmayan kombilerin, ani elektrik yüklenmesi nedeniyle zarar görebileceği bildirildi. Elektriklerin kesilmesinin ardından kapatılmayan kombilerin, ani elektrik yüklenmesi nedeniyle zarar görebileceği bildirildi.
Kombiler de çalışmak için elektrik enerjisine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle cihaz elektrik kesintisi durumunda çalışmayacak, diğer tüm elektronik cihazlar gibi devre dışı kalacaktır.
Elektrik nedeniyle bazı bölgelerde su kesintileri de yaşanıyor. Elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelerde doğalgaz kesintileri de meydana geliyor. Vatandaşlar elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerekiyor.
Doğalgaz kesildiğinde tedbir amaçlı kombiyi kapatabilirsiniz. Fakat bunu yapmak zorunda değilsiniz. Doğalgaz kesildiğinde ev ya da işyerinizde sıcak su ve ısıtma sistemi çalışmaz. Doğalgaz kesintisi sonlandığında ise kombiniz otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır.
ELEKTRİK KESİLİNCE NE YAPILIR? Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu namaraya ulaşmak imkansız. Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz.
İlgili 24 soru bulundu
Çünkü elektrik git-gelleri, başta kombi, televizyon, buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, gibi elektronik aletlerin yüksek voltaj sebebi ile zarar görmesine sebep oluyor.
Elektrik olduğunda kendiliğinden şarj olan ampul, kesinti anında otomatik olarak devreye girer ve aydınlatma sağlar. LED ampul şarjlı olmasıyla büyük avantaj sağlar. E27 duy için uygun olan ve şarj edilen ampul, acil durumlarda aydınlatma sağlar. 4 saat aydınlatma özelliği ile sizi ışıksız bırakmaz.
Kombiler sürekli kapalı duracağından sistemdeki suyun boşaltılması gibi çok önemli bir hata yapılmaktadır. Sistemdeki suyun hem radyatörlere hem de kombiye zarar vereceği düşünülmektedir. Aksine sistem içerisinde oksijen oranı çok düşük su dolaştığından aslında etkisiz hale gelmiştir.
Siz kombiden herhangi bir talepte bulunmamış olsanız bile kombi bu özelliklerini devreye sokar. Tek yapmanız gereken hem sıcak su hattı hem de kalorifer hattı sıcaklıklarını sıfıra getirip cihazı kendiyle baş başa bırakmaktır. Bu işlemden sonra tatil dönüşü kombinizi sağlam bir şekilde bulabilirsiniz.
Bu sebeple doğru olan kombiyi tamamen kapatmak yerine, gece uyurken derecesinin düşürülmesidir. Böylece kombi düşük seviyede çalışsa evin soğumasını engeller ve sabah yüksek derece ile çalıştırılmasına gerek kalmaz. Bu da yapılabilecek en doğru doğalgaz tasarruf yöntemidir.
Kombi Elektrik Fişini Kombi Kullanılmadığında Kapatmak.
Kombiyi elektrik fişinden kapatırsanız eğer; elektrik gelmediği için pompa dura dura sıkışabilir, soğuk havalarda kombi donabilir. Yani kombi bu durumda kendini koruma altına alamaz. Kombinizi kullanmadığınız durumlarda açma-kapama düğmesinden kapatabilirsiniz.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.
Doğalgazın bulunmadığı konutlarda, 12-24-45 kg'lık Lpg ve Propan tüpleriyle kombinizi problemsiz olarak çalıştırmanızı sağlayan eksiksiz bir settir. Tercihe göre bir veya iki adet tüp bağlanabilir. Enjektör memeleri değişir. Yoğuşmalı kombilerde yanma haznesi farklı olduğu için parametre ayarları yapılır.
Fatura bedeli ödendikten sonra imar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, imar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde yetkili personel tarafından elektrik açılır. Elektrik dağıtım şirketi personelinin bizzat gelerek sayacı açması gerekir, bu sebeple personelin yoğunluk durumuna göre aynı gün içinde de açılabilir.
Aslında elektrik faturaları bir anlamda doğalgaz faturalarının da bir türevi gibidir. Doğalgaz tüketimi arttıkça kombilerin elektrik motorları da daha çok çalışmakta ve elektrik tüketmektedir. Kısacası 8-10 LED kadar elektrik tüketen kombiler elektrik tüketiminde evdeki bir diğer buzdolabı gibidir.
Ön paneli kaldırın,düğmeye 6 saniye boyunca basılı tutun (gereken süre dolunca ekranın üzerindeki çalışma ledi yanıp sönecektir,düğmeyi bırakın). Bu şekilde özellik aktif olacak ve klimanız açıkken elektrik kesilip tekrar gelirse klimanız çalışmaya devam edecektir.
Kapalı mı? Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır.
Tatile çıkarken kombiyi kapalı duruma getirmen ve dairenin dışındaki doğalgaz vanasını tamamen sıkman yaşam alanının güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Doğalgaz tesisatları, çeşitli arızalar sebebiyle gaz kaçaklarına yol açabiliyor ve sen evde yokken yaşanacak kaçaklar ciddi kazalarla sonuçlanabiliyor.
Suların kesilmesi, kontrol altına alınmadığı durumlarda kombiye zarar vermektedir. Kuru yanma gibi problemlerle karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için en doğru yöntem su kesintisi durumlarında kombiyi kullanmamaktır.
Termostatik petek vanaları kadran 0'ı gösterecek şekilde saat yönünde döndürülerek kapatılır. Vana kapağında vida varsa bir tornavida yardımıyla vidayı gevşeterek saat yönünde ters çevirin. Unutmayın ki kilitli vanalar, çevrilmeye çalışıldığında hiçbir şeye etki etmeyen kapaklara sahiptir.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Ancak kombi basıncı 2,5 – 3 bar üzerine yükseliyorsa ise işte bu durumda bir arıza olduğunu söylemek mümkündür ve müdahale edilmesi de doğru olacaktır. Basınç 3 barı geçtikten sonra kombi basıncı düşmesi için cihaz, fazla suyu emniyet ventili ile tahliye etmek durumunda kalır.
Telefonun çalışabilmesi için gerekli olan, 6 ila 12 volt akımın telefon santralinden gelen kırmızı renkli bakır tel ile sağlandığını belirtmiştik. Bu nedenle evinizde elektrik yokken bile, telefona gerekli akım santralden sağlandığı için, telefonunuz elektrik kesikken bile çalışmaya devam edecektir.
Örnek vermek gerekirse, güç kaynağı kesinti hâlinde cihazların çalışmasını sağlayabilir. Ancak şebekede, kesintiden sonra elektrik tekrar geldiğinde ani bir değişim görülecek ve bu güç kaynağının bozulmasına sebep olacaktır. Diğer yandan aletleri fişten çekmek tek başına yeterli bir önlem değil.
Kurum, "Bildirimli veya bildirimsiz günlük kesinti süresi 12 saatten uzun olamaz. Günlük kesinti süresinin 12 saatten uzun olması halinde elektrik dağıtım şirketi kesintiden etkilenen mesken abonelerine 50 TL, diğer abonelere de 100 TL tazminat ödemek zorundadır" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri