İstasyon ve araç içlerinde paten, kaykay, hoverboard, bisiklet, scooter, elektrikli scooter, ginger benzeri araçları kullanmak yasaktır.
Scooter ile toplu taşıma araçlarına girilemeyecek.
Tüm yolcular, katlanabilir bisikletler ile işletme saatleri içerisinde, katlanmayan bisikletler ile yoğun saatler (07.00-09.00 / 17.00-20.00) dışında trenin son vagonunda ekstra ücret ödemeden yolculuk edebilecekler. Sizler de hiçbir şeyi sorun olarak görmeden, pedalların özgür enerjisi ile cesurca ilerleyin.
Banliyö Trenleri ve Marmaray trenlerinde;
Bisikletler tüm vagonlara kabul edilecek ve varsa bisiklet taşıması için ayrılan boşluklarda veya ara boşluklarda yolcu geçişini engellemeyecek şekilde taşınması gerekmektedir. Yolcu başına sadece bir adet bisiklet taşınmasına izin verilmektedir.
6. Tüm otobüslerde ve Metrobüste gün içerisinde 10.00-16.00 ve akşam 22.00-06.00 saatleri arasında bisikletle seyahat edilebilir. 7. Aparatlı otobüslerde bisiklet kapasitesi maksimum 2 (iki) bisiklettir. 8. Bisiklet aparatı boş ise, bisiklet rafı katlanmış duruma getirilir.
İlgili 35 soru bulundu
Scooterlar bisiklet yolu veya şeridinin olduğu yerlerde taşıt yolundan sürülemeyecek. Bu araçla, azami hız sınırı 50 kilometre ve üzeri olan karayollarında da kullanılamayacak.
Arkadaşlar Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmeliğinde bu konu düzenlenmiş bulunuyor. Bisikletlerin Otoyollara ve Çevre Yollarına girmesi yasaktır. Onun dışındaki karayollarında ise belirli hız sınırlarına uymaları şartıyla diğer araçlar gibi, gidiş yönünde yolun sağında trafik içerisinde yerlerini alırlar.
Metro İstanbul'da bisikletle yolculuk kuralları güncellendi! 🚲🚇 Artık hafta sonları saat sınırı olmaksızın metro ve tramvaylarda bisikletinizle seyahat edebilirsiniz. İstasyon alanlarında bisiklete binmenin ve yanınızda bisikletle, yürüyen merdiven kullanmanın yasak olduğunu lütfen unutmayın!
Yolcularımız katlanabilir tek kişilik bisikletler ile işletme saatleri içerisinde her gün, standart katlanmayan tek kişilik bisikletler ile hafta içi 07.00-09.00 / 17.00-20.00 saatleri dışında yolculuk edebilirler.
Yolcu başına sadece bir adet bisiklet taşınmasına izin verilmektedir. Asansörlerde, yürüyen merdivenlerde, trenlerde ve trenlere iniş binişlerde kendilerine ve/veya diğer yolculara verilecek her türlü zarar ve ziyandan bisiklet sahibi sorumludur.
Ücretsiz Kart seçeneği 65 yaş ve üzeri, engelli, PTT, TÜİK, şehit ailesi, refakatçi, sarı basın, EHS, belediye zabıta, milli sporcu, gazi ve ailesi, vazife malulü ve ailesi ve 4 yaş altı çocuk sahibi olan annelerin ücretsiz bir biçimde kullanma hakkının bulunduğu bir kart.
Şurada Paylaş! İstanbul'un artık her ulaşım hizmetinde QR kod ile ödeme yapılabiliyor. Bunlara, metro, metrobüs, vapur, Marmaray ve otobüslerde dahil.
İETT ÜCRET TARİFESİ 2023
Teklif kabul edildi ve alınan karar doğrultusunda otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, taksi, dolmuş, minibüs, serviste yeni zamlı tarife şöyle belirlendi: Tam Elektronik Bilet Ücreti 9,90 TL'den 15 TL. Öğrenci Elektronik Bilet Ücreti 4,83 TL'den 7,32 TL.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanıma sunulan ve başta şehir içi ulaşım (Marmaray, metro, otobüs, vapur, tramvay gibi) olmak üzere; market, otopark, sosyal tesisler gibi yerlerde ödeme yapılabilmesini sağlayan karttır.
Tramvay içerisinde paten, bisiklet, kaykay vb. tekerlekli araçlar kazalara sebep olabileceğinden tramvaylara binilirken, inilirken ve araç içerisinde elde taşınmalıdır. Bisiklet ile biniş PİK saatlerde (06:00-09:30 ile 16:00-19:30) yapılamaz.
Bisikletli yolcular, bisikletleri için de Kentkart kullanırken, yolcu güvenliği nedeniyle yürüyen merdiven ve asansörler yerine sabit merdivenleri tercih edecek. Elektrikli bisiklet veya motorsiklet gibi araçlar ise bu olanakların hiçbirinden yararlanamayacak.
a) Ayrı bisiklet yolu varsa, bisikletlerin taşıt yolunda, yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde, ikiden fazla bisikletin taşıt yolunun bir şeridinde yanyana, sürülmesi yasaktır.
Bu durumda erişim kontrolü olmayan, yani motorsuz taşıt ve araçların girişinin engellenmediği bir karayolunda bisiklet kullanmak serbest olduğu gibi, bu yol üzerindeki bir tünele girmek de serbesttir.
Bisikletin Trafikteki Yeri : Bisiklet bir ulaşım aracıdır. Bisiklet Yolu ve Karayolu : Bisiklet yolunun olmadığı tüm cadde ve sokaklarda bisiklet, yolun sağ şeridini kullanma hakkına yasal olarak sahiptir. Diğer Kurallar : Tüm trafik kuralları bisikletliler için de geçerlidir.
Yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlerin otoyola girmesi yasaktır.
Madde 3 c (10) bendi : Bisiklet motorsuz bir Taşıttır. Madde 37 Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez. Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder. Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Daire kapısı önüne ayakkabı veya herhangi bir eşya koyan kat malikleri ve kiracılar mahkemelik olabiliyor. Ortak geçiş alanı olan kapı önüne ayakkabı ve ayakkabılık, bisiklet, spor aleti gibi eşyalar koymak ve geçişi engellemek Yargıtay içtihatlarınca yasak.
Trafik kontrollerinde 0,25 kw ve daha yüksek olan elektrikli bisikletler tescil ettirilmediyse ceza kesilmektedir. Karayolları Trafik Kanunu 25. Maddesine göre elektrikli bisiklet için 172 ₺ ceza tutanağı kesilmekte ve tescil işlemi yapılıncaya kadar trafikten men edilmektedir.
Şehirlerarası yollar ve azami hız sınırı 50 km/saat üzerinde olan karayollarında da kullanılmaması
Elektrikli bisiklet, elektrikli skuter ve motorlu bisiklet artık taşıt sayılacak!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri