İşte mide üşütmesine iyi gelen doğal yöntemler, bitkisel çözümler... Halk arasında mide üşütmesi ishal olarak adlandırılıp, soda, nane-limon çayı, karbonatlı su içererek tedavi yoluna gidilmektedir.
Mide üşütmesine karın bölgesine konulan sıcak su uygulanması iyi gelmektedir. Sıcak su torbası şikayetleri azaltmaktadır. MİDE ÜŞÜTMESİNDE HANGİ BESİNLER TÜKETİLMEMELİ? -Genel olarak süt ürünleri, lifli yiyecekler ve yağlı ya da baharatlı besinlerden kaçının.
Mide rahatsızlıkları ve mide bulantısına soda tüketmek de iyi gelmektedir. Yemeğin ardından ise 30 ila 40 dakika sonrasında uyumak mide bulantısını geçirecektir. Bir tatlı kaşığı miktarınca buğur tüketmek mide rahatsızlıklarının ve mide bulantısına iyi gelir.
Yüzyıllardır yemeklerden sonra midenin rahatlaması için soda tüketilir. İçerdiği magnezyum, soydum ve flor sayesinde mide asidini dengeleyerek sindirimi kolaylaştırdığından hazımsızlık çeken birçok kişinin tüketmeyi tercih ettiği içecektir.
İlgili 21 soru bulundu
Maden Suyu
Reflü hastalarının asitli içeceklerden uzak durması gerekir.
Ayrıca gazlı ve fermente içecekler de (asitli içecekler, maden suyu gibi) fazladan hava yutulmasına neden olduğu için gaz sıkışmasına yol açar. Besinlerin bağırsaklarda işlenme sürecinde gaz ortaya çıkmakta ve sıkışabilmektedir.
Maden suyu sindirim sistemi dostudur.
Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını destekler, kabızlığa da iyi gelir. En önemli faydalarından bir tanesi ise kemik yapısını güçlendirmesidir. Özellikle yetişme çağındaki çocuklarda ve kadınlarda kemik yapısının güçlendirilmesi ve korunması açısından yararlıdır..
Mide ağrısı dalak, pankreas ve diyaframa etki edebilir. Ancak yayılma eğilimi gösterdiği durumlarda ciddi hastalıkların belirtisi olarak kabul edilmektedir. Mide ağrısı, sırt bölgesine çoğunlukla yayılma eğilimi gösterebilir. Bunun haricinde göğse ve kal bölgesini de etkileyebilir.
Mide üşütmesi kaç gün sürer? Mide üşütmesi şikayetleri hasta mikrobu kaptıktan sonra genelde 1-3 gün içinde ortaya çıkar. Şikayetler genellikle 1 veya 2 gün sürer, ancak tedbir alınmadığında bazen 10 güne kadar devam edebilir.
Birlikte tüketeceğiniz maden suyu ve yeşil çay yağların yanmasına yardımcı olurken, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlayarak güçlü bir antioksidan etkisi oluşturur. Siz de gün içerisinde ya da gece yatmadan önce aşırıya kaçmamak şartı ile bu karışımı rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Diğer yapılan birçok araştırmada da maden suyunun mideye sanılan aksine zarar vermediği ortaya konmuştur. Kemikler için risk oluşturmaz!
İçeriğindeki bikarbonat sayesinde şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır. Mide asitlerini dengeleyerek midede oluşan yanmaları giderir. Fiziksel hareketlerin daha kolay yapılmasını sağlar, kaslarda meydana gelen kasılmaları önler.
Limon suyu: Limon suyu, mide asidini nötralize ederek mide bulantısını hafifletir. Bir bardak suya birkaç damla taze limon suyu ekleyerek limon suyu içebilirsiniz.
Yetişkinlerde mide üşütmesi dışında başka rahatsızlığı yoksa hasta kendiliğinden iyileşir.
Viral enfeksiyon kapan kişilerle temas ya da enfekte gıda tüketimiyle birlikte, kişide az önce saydığımız belirtile görülüyor. Bilinenin aksine mide üşütmesi, karın bölgesinin soğuğa maruz kalmasından veya soğuk şeyler tüketmekten dolayı ortaya çıkmaz.
Muz: Sindirimi kolay olan muz, potasyum desteği sağlayar ve mide zarının da güçlenmesine yardımcı olur. Pirinç: Zengin karbonhidrat içeriğine sahip bir besin olan pirinç de mide üşütmesine karşı tüketilebilir. Elma püresi: Elma püresi de vücuda enerji sağlayabileceği gibi ishalin giderilmesine de yardımcı olabilir.
Mide üşütmesini oluşturacak ciddi bir sebep yok ise evinizde kendi kendinize hastalığınızı geçirmek için pratik ve sağlıklı tedaviler yapabilirsiniz. Mide üşütmesine iyi gelen yöntemler başlıca; zencefil, papatya çayı ve nane limon çayıdır. Bunlar dışında sakinleştirici etkili bitki çayı da tüketebilirsiniz.
Gazoz ve şekerli çay tüketimi hem vücudun sıvı alımına katkı sağlar hem de ishalin kısa sürede geçmesinde etkili olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri