Elektriksiz ısıtıcı, ısı için gerekli elektrik enerjisinden bağımsız çalışan ve ortama ihtiyaç duyulan ısıyı yine fosil yakıtlardan temin eden ısıtıcılar olarak bilinmektedir. Pelet, tüplü, doğalgazlı olanları sıralayabiliriz.
Odun ve/veya kömür sobası, evde elektrik kullanmadan ısınmak isteyenlerin bir numaralı tercihi olur. Hazır güneş enerji sistemleri de, elektrik enerjisine gerek kalmadan suyun ısısını değiştirir. Elektrik enerjisine bağlı kalmaksızın iç mekanın ısınmasını sağlayan soba ve ısıtıcı modelleri Trendyol'da sizleri bekliyor.
Elektriksiz ısıtıcı adı verilen bu gereçler kızılötesi ışınlar yayarak odaklandığı noktayı ısıtır. Birçok farklı donanımın özelliklere sahip olan bu gereçler kullanıcılara büyük kolaylık sağlar. Havayı ısıtmayan bu elektriksiz ısıtıcılar doğrudan temas ettiği en yakın yeri ısıtır.
Taşınabilir olmaları sayesinde istediğiniz mekanda kolayca kullanabilirsiniz. Şarjlı Isıtıcı modelleri arasında taşınabilir şarjlı ısıtıcılar, masa üstü şarjlı ısıtıcılar, duvar tipi şarjlı ısıtıcılar, elektrikli battaniyeler ve soba tipi şarjlı ısıtıcılar gibi çeşitli seçenekler bulunmaktadır.
İnşaat sektöründe kullanılan kule vinçlerde uzun süre mesai yapan çalışanların ısınma ihtiyaçları Mikro akü ile çalışan 12 volt ısıtıcı soba ile kolaylıkla karşılanabilir. 12 volt ile çalışan ısıtıcı aküye bağlanabilir. Aküden aldığı elektrik ile devreye giren bu ürün küçük alanlarda etkili bir sıcaklık sağlar.
İlgili 39 soru bulundu
Elektrikli ısıtıcı tüm odalarda gezdirileceği için her oda ayrı ayrı ısıtılabilir. Fakat klimalar bir yerde monteli olduğu için yalnızca monteli durumda olduğu odayı ısıtabilir. Elektrikli ısıtıcılar elektriği daha fazla harcar fakat klimalar elektrikli ısıtıcılara nazaran biraz daha ekonomiktir.
Fanlı ısıtıcılar ortalama olarak 2000 Watt güce sahiptir. Bir fanlı ısıtıcı bir saat boyunca çalıştığında elektrik tüketim miktarı 2 kw kadar olacaktır.
Uzun ömürlü ve az yakan bir elektrikli ısıtıcı arıyorsanız UFO duvar tipi ısıtıcıları tercih edebilirsiniz. Dış mekanlarda, iş yerlerinde kullanılabilecek olan duvar tipi UFO ısıtıcıları dilerseniz evinizin balkonunda ya da kış bahçenizde de kullanabilirsiniz.
UFO'nun yakıtının dunya dısı olması lazım.Yani klima daha az yakar.
Infrared Isıtıcı (Ufo)
Normal ısıtıcı sistemlerden farklı olarak ısıyı ışık ile ileterek ortamdaki havayı değil ışığın vurduğu yeri infrared yoluyla ısıtan sistemlerdir. Ufo markasının bu alandaki ısıtıcıları hayatımızın içine sokması nedeniyle belki de ufo (ısıtıcı) olarak da günlük kullanımda ifade edilir.
Evinizi ve bulunduğunuz her türlü ortamı ısıtmak için elektrikli ısıtıcılar kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak evlerinizde taşınabilir radyatörler, fanlar, buharlı sobalar, elektrik özellikli şömineler ve klimalar da kullanabilirsiniz.
Hemen her evde rahatlıkla kullanılabilirler. Fanlı ısıtıcılar her ne kadar eski bir teknoloji ürünü olsa da, hala işlevini yitirmeyen ve tercih edilen bir elektrikli ısıtıcıdır. Havayı ısıtmak yerine, ortama sıcak hava vererek çalışırlar.
Off Grid sistemleri elektriğin olmadığı uzak alanlarda maksimum fayda sağlar. Şebeke elektriğinin olmadığı alanlarda kesin çözüm sunar. Elektrik hattının uzak olduğu ya da bulunmadığı bölgelerde kesintisiz üretim sağlar.
Isı pompaları, kombi sistemleri, yerden ısıtma sistemleri gibi teknolojik yöntemlerin yanı sıra soba ısıtıcı ve şömineler gibi geleneksel yöntemler de tercih edilebilir. Ayrıca güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi alternatif ev ısıtma yöntemleri de kullanılabilir.
Micatronik kule tipi ısıtıcılar doğru İnfrared dalgaları sayesinde mikroorganizmaların ve bakterilerin çoğalmasını önleyerek hijyen sağlamaya yardımcı olur.Filamentten çıkan infrared ışığın doğru olması filament ömrünün dayanıklı ve kaliteli olması ile ilgilidir.
100 wattlık bir ısıtıcı saatte 0,175 ₺ elektrik harcar. (Ocak-2023 - kWh). Diyelimki aralıksız çalışıyor, günde 4,2 TL tüketim yapar. Bir ay boyunca hiç kapanmasa 126 Türk lirası sarfiyat yapmış olur.
Evde en fazla enerji tüketen kalemler aydınlatma, beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlar ve ocaklar), ısıtıcılar ve ütüdür. Evlerimize satın alacağımız/aldığımız ev aletlerinin (çamaşır ve bulaşık makinesi, musluklar, rezervuarlar) verimli su tüketmelerine dikkat etmeliyiz.
2023 yılı mesken türündeki yaşam alanları için elektrik tüketim bedeli 1,5017 TL/kWh olarak belirlenmiştir. Elektrik sobasının aylık elektrik faturasına yansıması da bu bedel üzerinden gidilerek hesaplanır.
Enerji sınıfları A sınıfından başlayarak enerji tüketimlerini olumsuz yönde artar. Dolayısıyla A sınıfı en iyi tasarrufu sağlayan sınıftır. F sınıfı diğer sınıflara göre çok fazla enerji tüketimi sağlar. F sınıfı enerji tüketimi aylık ortalama 60 KW elektrik tüketilmesine neden olmaktadır.
1800 watt gücünde bir ısıtıcının ne kadar elektrik tükettiği, kullanıcılar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. 1800 watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak 1.8 kWh elektrik tüketir.
Isıtma prensibi olarak aynı. Enerji sarfiyatı olarak örneğin eski tip kuartz soba üç kademesi de yakıldığı zaman 2400 watt çekiyor, UFO ise 1800 Watt çekiyor.
1. Enerji tüketiminizi azaltır: Klimanın fan modunda çalıştırılması, soğutma, ısıtma ve kurutma modu dahil olmak üzere diğer klima modlarına göre önemli ölçüde daha az enerji kullanır. Bunun nedeni, fanı çalıştırmak için kompresörden daha az güç gerektirmesidir.
Konvektör ısıtıcı kapalı ortamda en sağlıklı, en tasarruflu ve en konforlu ısınmayı sağlamak amacıyla ve sadece ısınma amaçlı üretilmektedir. Klimaya kıyasla konvektör ısıtıcının maliyeti düşüktür, taşınma durumlarında sorun yaratmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri