Doğrulamak istediğiniz belgeye ait barkod numarasını giriniz. e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Hamburger menüsüne (Windows) veya Dosya menüsü (macOS) > Tercihler > İmzalar öğesine gidin. Belgeleri Önizleme Modunda görüntüle onay kutusunu seçin. PDF'de imza alanını seçip Belgeyi İmzala öğesini belirleyin. Belge mesaj çubuğu uyumluluk durumu ve seçenekleriyle görüntülenir.
https://onlineislemler.kamusm.gov.tr sayfası üzerinden e-devlet ile kimlik doğrulama yaparak sertifika listele menüsünden sertifikalarınızı görebilirsiniz.
1) 444 5576 numaralı TÜBİTAK müşteri hizmetleri aranarak bilgi alınabilir. 2) Bilgisayarda kurulu olan Akis Kart İzleme Aracı üzerinden sertifika geçerlilik tarihi öğrenilebilir.
Bunlar e-devlette var. Baktık ki bunu azaltmamız, insanları bilinçlendirmemiz lazım ama tereddütleri de kaldırmamız lazım. Güvenli elektronik doğrulama araçlarıyla e-devlet üzerinden temin edilen belgeler ıslak imzalı, bildiğimiz mühürlü, nüfus müdürlüğünden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir."
İlgili 36 soru bulundu
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
Masaüstünüzde bulunan e-imza uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı e-İmza Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayınız. Daha önce indirdiyseniz tekrar indirmenize gerek yoktur.) İmzalama işlemini gerçekleştiriniz.
Elektronik imza sertifikaları Türk vatandaşları için 3 yıl, yabancı uyruklular için 1 yıl süre ile geçerlidir. Elektronik imzanızın geçerlilik süresini 5 farklı şekilde öğrenebilirsiniz.
e-İmza Başvuru İşlemleri
e-İmza işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için size en yakın PTT Müdürlüğümüze https://pttkep.gov.tr/basvuru-merkezleri-2/ adresinden “Merkez”leri filtreleyerek ulaşabilirsiniz.
Elektronik imzanızı kaybetmiş iseniz, yeniden elektronik imza başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
En Uygun Koşullarda E-İmza Sağlıyor!!! * Baro Onayı verildikten sonra 3 iş günü içerisinde teslim edilir.
Böylece, elektronik ortamda incelenemeyecek olması sebebiyle el yazısıyla imzanın fonksiyonlarını yerine getiremeyecek olan elektronik imzalı belgenin çıktısı, senet niteliğinde kabul edilemeyecektir8.
Güvenli elektronik imza ile imzalanmış belgelerde kanunlarda belirtilen mühürleme işlemi uygulanmaz ve ayrıca suret aranmaz. Güvenli elektronik imza ile oluşturulan belge, talep edilmedikçe ayrıca fiziki olarak düzenlenmez.
söz konusu teknoloji altyapısını kullandığından, bu tarihten itibaren Chrome tarayıcısı kullanılarak bahse konu uygulamalarda e-imza atılması mümkün bulunmamaktadır. Bu nedenle, e-imza uygulamalarını kullanabilmek için diğer tarayıcıların (Internex Explorer, Firefox, Safari vb.) kullanılması gerekmektedir.
Elektronik imza doğrulama işleminde, imza verisinin geçerlilik kontrolünden önce bu veriyi oluşturan sertifikanın geçerliliği kontrol edilmelidir. Bu sertifikanın imzalama tarihinde geçerli olduğu sonucu alındıktan sonra imza verisi ile imzalanan veri bu sertifikadaki açık anahtar ile doğrulanır.
E-imza, 5070 Sayılı E-imza Kanunu'na göre verilen bir yetkidir ve bu kanuna uygun olarak belirli sürelerle kullanılabilir. Bu süreler genellikle 1, 2 veya 3 yıl olarak belirlenmiştir.
Kimlik Kartına e-İmza Yükleme için ayrıca bir bedel ödenmeden ücretsiz olarak yapılmaktadır.
(Otomatik tanımlansın kartınız bulamıyor ise, Listeden seçeceğim ile e-imza firması ve ilgili kartını seçerek imzalama yapabilirsiniz, dosyadan seçeceğim ile ilgili dosya bulunduğu konumdan seçim yapılabilir.) 2- İmzala simgesine tıklatın. 3- Şifre ekranına Elektronik İmza şifrenizi girin. 4- Tamam'a basın.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
e-İmza veya elektronik imza, başka bir elektronik veriye eklenerek, belgenin imzalanmasına ve doğrulanmasına olanak tanıyan bir elektronik veridir. İmzalanan belgelerin bütünlüğünü, doğruluğunu, kimlik doğrulamasını ve dijital belgelerin ıslak imzalı kağıt belgelerle eşdeğer hale gelmesini sağlar.
Eğer ilk kez başvuru yapılıyorsa “Islak İmzalı Başvuru Arayüzü”, e-imza yenileme işlemi yapılıyorsa “Elektronik İmzalı Başvuru Arayüzü” seçilmelidir. “Islak İmzalı Başvuru Arayüzü” seçildiyse “Başvuru Formunu Aç” butonu tıklanır ve ilgili dosya açılarak çıktısı alınır.
Elektronik İmza(e-İmza) Nedir? Elektronik imza(e-imza), elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri