Ellerin çeneyi kapsayan şekilde duruşu bazen eleştirel tarzda dinlemeyi ifade eder. İki elimizi çenemizin altına kriko gibi koyduğumuzda, bu derin dinleme ve düşünme durumunu gösterir. Eller duruşumuzu da tamamlayarak ona belirli bir anlam yüklenmesine yardımcı olur.
Telefonda konuşan kişiler bile, karşı taraf görmediği halde el kol hareketleri ile kendilerini daha iyi ifade etmeye çalışırlar. Ellerimizle kendimizi ifade ettiğimiz gibi karşı tarafa gizli mesajlar da göndeririz. Ellerin vücuda doğru yaklaştırılması gerginliğin, teslimiyetin ifadesi olarak bilinir.
Elle ağız kapatma hareketi, karşı tarafın tüm doğruları söylemediği anlamına geliyor.
Genelde erkeklerde ve çok kariyerli işlerde çalışmayanların sergiledikleri bir duruş şeklidir. Ellerin arkada bağlanması otorite ve gücü temsil etmektedir. Bu duruş karşı tarafa benim arkam sağlam imajı vermektedir. Bu duruşa kaymakam duruşu da denilmektedir.
El öpme; çeşitli kültürlerde sevgi, saygı ve nezaket belirtisi olarak yerleşmiş geleneksel bir davranış. Batılı toplumlarda el sadece öpülürken, Müslüman toplumlarda ve bazı diğer Doğulu toplumlarda el öpüldükten sonra öpen kişinin alnına değdirilir.
İlgili 45 soru bulundu
Bir elin diğer bir eli bilekten kavraması (ki genelde sağ el sol eli bilekten kavrar) durumuna “El pençe divan” duruşu denir ve saygı ve çekinme göstergesidir. Elin bileği vücudun arkasında kavraması ise üstünlük ve hâkimiyet göstergesidir.
Yüzük parmak, Surya yada Ravi Mudra, Güneşin ve Yaşamın Mühürü : Baş ve yüzük parmaklarının bir halka gibi birleştirilmesi ile yapılır. Yaşam ve Güneş Enerjimizi tekrar canlandırır, yükselterek canlılık, zindelik verir. Sinir sistemini rahatlatır, sağlıklı yapar ve güçlenmemizi sağlar.
[1] Birini içtenlikle karşılamak. [2] Korumaya, yardım etmeye hazırlanmak.
Kulakla oynamak sonuca varamamış ve bir konuda kararsız kalmış kişilerin kullandığı vücut dili hareketlerinden biridir. Sosyal etkileşimde göz teması kurmak duyguları yansıtabilmek için önemlidir. Göz teması kurmamak özgüvensizliğe ve dikkat dağınıklığına işaret eder.
Dudakları birbirine bastırmak, genellikle stres, endişe veya rahatsızlık gibi duyguların bir işareti olarak görülür.
Kızgınlık. Sıkı yumruklar, başka yöne bakan gözler, kenetlenmiş çene, kızgınlık İfadesidir. Özellikle çenesinin elmacık kemikleriyle birleştiği noktayı gözlemlemek gerekir. Ağzı, gergin, çenesini sürekli kıpırdatıyorsa çok öfkeli demektir.
Kolları bağlamak ya da bacak bacak üstüne atmak
Kolların ve bacakların çaprazlanması konuşmacıya fiziksel bir bariyer kurmak anlamına gelir. Siz ne söylerseniz söyleyin, karşınızdaki insan ne kadar sizi dinliyor ve anlıyor gibi gözükse de vücut dili sizin söylediklerinize açık olmadığının göstergesi.
BURUNA DOKUNMAK
İnsanlar çekindikleri bir konu hakkında konuşurken veya yalan söylerken burunlarına dokunurlar. Bu hareket söylenen yalanı ağızı kapatarak gizleme hareketidir.
Bir konu sırasında gözleriniz kapanmaya başladıysa o konuya olan ilginiz azalıyor demektir. Bu ifade hepimizin kullandığı bir ifadedir. Bir toplantıda gözleriniz kapanmaya başladıysa ilginiz dağılmaya başlamıştır.
Genelde çok mutlu olan insanlar bu mutluluklarını dile getirirken ellerini yumruk yaparak havaya kaldırmaktadırlar. Bu hareketiyle kişi sevincini göstermeye çalışmaktadır. Ancak elin yumruk yapılarak karşıya gösterilmesi, masaya vurulması veya tek elin yumruk yapılarak havaya kaldırılması öfkenin göstergesidir.
Kaşları kaldırmak
Kişinin şaşkın olduğu anlamına gelir. Ayrıca bazen onaylanmama anlamına da gelebilir. Bu duruma bağlıdır. Birisi kaşlarını kaldırdıysa, kişinin bir cevap beklediği anlamına da gelebilir.
5- ENSE KAŞIMA
Şüphe ya da emin olamama anlamına gelen bu hareket genellikle yazı yazılan el ile yapılır.
Kulak memesi dokunuşu
Kulak memesini çekme, onu sekse hazırlamak için iyi bir yoldur. Çünkü kulak memelerinde de birçok sinir ucu ve vücudun özel bölgeleriyle bağlantılı merkezler bulunur. Kulak memesine hafifçe dokunup, acıtmayacak şekilde çekerseniz, başka bölgelerine enerji boşalmasına neden olursunuz.
Aniden oluşan boğazınızdaki gıcıktan kurtulmak için kulağınızın arkasını kaşıyın. Kaşımak kulaktaki sinirleri aktifleştirerek boğazda bir refleks oluşturur. Bu da boğazda kas spazmına neden olarak gıcık hissini rahatlatır. Bir diğer yöntem ise; burun tıkanıklığını gidermek için sümkürmek.
Kolları Bağlamak: Birçok kişi topluluklarda, toplantılarda ya da arkadaş gruplarında kollarını bağlayarak oturma alışkanlığına sahiptir. Ancak kolları bağlayarak oturmak, karşı tarafa “İletişime kendimi kapatıyorum, konuşulanlar ilgimi çekmiyor.” Mesajını direkt olarak yansıtabilir.
Kol Kavuşturma (Gizli (Örtük))
İnsanlar bazen, yabancılarla çevrili oldukları bir kokteyl partide kollarını tam olarak kavuşturmak yerine, bir kollarını sarkıtıp, diğer kollarıyla bedenlerini kapatabilirler. Bu gibi durumlarda rahatsızlık arttığı takdirde, bacaklarla yeni bir engel daha oluşturulur.
Parmak sallamak
Bu hareket ise daha çok karşıdaki kişi ya da kişileri tehdit etmek için kullanılıyor ve kişiye sınırını bilmesi gerektiği mesajını veriyor.
Orta parmak, orta parmak işareti, orta parmak hareketi ya da orta parmak çekmek; Batı kültüründe müstehcen bir el hareketidir. Bu jest, orta ila aşırı derece bir aşağılamayı ifade eder ve "siktir", "seni sikeyim", "kıçına sok", "defol git", "git kendini becer" anlamlarına kabaca eşdeğerdir.
İşaret ve Serçe Parmağı Kaldırmak Türkiye'de rock ve metal müzik dinleyicilerin özellikle konserlerde sürekli kullandığı bu el işareti Amerika'da da “rock on”, yani rocka devam anlamı taşır. Hinduizm ve Budizm de de olumlu anlamlar taşıyan bu hareket, kötülüğü kovmak için de kullanabiliyor.
Temmuz 1941'e gelindiğinde V işaretinin "zafer" anlamında kullanımı işgal altındaki tüm Avrupa ülkelerine yayılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri