Antioksidan açısından zengin olan elma çayı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Yüksek oranda A, C, E ve D vitamini içeren elma çayı toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlayarak başta göz sağlığı, dolaşım sistemi ve boşaltım sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratır.
10 dakika demlendikten sonra süzülerek tüketilir. Özellikle hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen bu çay, yemeklerden sonra içilebilir.
Bağırsakların daha hızlı çalışması için elma suyu içmeniz önerilir. Çünkü elma suyu bağırsakların çalışmasına yardım ederek sindirim sistemine destek olur. Eğer kabızlık ve ödem gibi sorunları doğal yolla iyileştirmek isterseniz; elma suyunu düzenli şekilde içebilirsiniz.
Elma kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet elmanın kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Tercihinize göre bir dilim limon, iki adet karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da karışıma ekleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Bu yönüyle vücudun canlı kalmasına yardımcı olur ve stres ya da yorgunluk gibi hem zihinsel hem de fiziksel olumsuzlukların önlenebilmesine katkıda bulunur. “Elma çayı neye iyi gelir?” diye düşünenler için öksürük konusunda da bazı insanların elma çayı tüketmeye yöneldiğini belirtebiliriz.
•Çayınız demlendikten sonra ocaktan alınır ve içine 5-6 karanfil, yarım çay kaşığı karabiber ve bir kabuk tarçın eklenerek 5 dakika daha demlemeye bırakılır. •Son olarak süzüp afiyetle çayınızı tüketebilirsiniz. •Günde 2 fincan elma çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz.
2- Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir. 3-Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir ve bu da uykunuzun açar ve kan şekerinizin dengelenmesini sağlar.
Bu lifler sayesinde elma içe doğru güneş ışınlarını alıyor. Bu özelliklerinden dolayı da birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Şeker hastalığı başta olmak üzere, diş eti hastalıkları, karaciğer, sindirimi kolaylaştırma özelliği, öksürük ve bronşit için iyi geliyor.
- Yüksek oranlı lif içeriğiyle bilinen elma çayı, sindirim sisteminin düzelmesine destek olup hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.
Elma kabuğu öksürük için çok faydalıdır. Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür.
Başta C vitamini olmak üzere birçok vitamin ve mineral içeren tere; karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırıyor, kan şekerini düşürüyor, kansızlığı gideriyor. Bol demiri ile kanı tazeliyor, kansere karşı koruyor, bağırsaklardaki solucanları döküyor.
Elma çayı özellikle boğaz ağrısına iyi gelerek, boğazı yumuşatır. Düzenli bir şekilde içilen elma çayı, öksürüğün azalmasına ve ilerleyen zamanlarda tamamen geçmesine yardımcı olur.
Toz elma için bardak başına 1 tatlı kaşı elma tozu kullanmak yeterlidir. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı elma tozunu bırakın ve altını kapatın. 10 dakika demlenme sonrası süzerek tüketebilirsiniz. Ayrıca çayınızı lezzetlendirmek için tüketirken çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahip. Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi bulunuyor. Ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip. Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür.
Kalp sağlığı;
Bu nedenle elma suyu kaliteli bir antioksidan kaynağı olmaktadır. Antioksidanlar, vücutta bulunan hücrelere, dokulara zarar vermekte olan, hasar oluşturan bazı serbest radikalleri yok etmekte de görevlidirler. Antioksidan deposu olduğu için kalp sağlığına iyi gelmektedir.
Elma, portakal vb. 3. E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaktadır.
Eğer elma çayının tadını tek başına beğenmezseniz ya da bu çayı daha da faydalı bir hale getirmek isterseniz içine kuşburnu, ıhlamur, zencefil, portakal kabuğu, limon dilimleri, çubuk tarçın, karanfil ya da bal ilave ederek de tüketebilirsiniz.
yadsınamaz bir gerçektir. Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde uzmanların önerdiği başlıca şifalı meyveler; Elma, mandalina, greyfurt, kivi, portakal, taze zencefil, havuçtur. imkân verir.
Hem elma kabuklarını hem de dilimlediğiniz elmaları 2 su bardağı su ile demliğe koyun. Demliği orta ateşte kaynatarak altını kapatın ve 10 dakika demlemeye bırakın. Çayınız ılıyınca süzerek tüketimini gerçekleştirin. İçiminize lezzet katmak için karanfil karanfil ya da tarçın da ekleyebilirsiniz.
Zayıflatan elma çayı ile haftada 4 kilo verin makalemizde lif açısından zengin özleri ile sizi uzun süre tok tutar, acıkmanızı önler, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler, kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Bu çay metabolizmanızı hızlandıracak, iştah kesecek, yağ yakımında büyük rol oynayacaktır.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
“Astım öksürüğüne ne iyi gelir” soruna verilebilecek en doğru cevap baldır. Bir bardak ılık suya eklenen bir çay kaşığı bal, astım ataklarının etkilerinin azalmasına yardımcı olur. Daha hızlı ve etkili sonuç için bu içecek günde 2-3 kez hazırlanıp tüketilmelidir.
Sıcak İçecekler: Sıcak içeceklerin tüketilmesi boğazı ve hava yollarını yumuşattığından kaynaklı hırıltı ve balgamı hafifletir. Solunum Egzersizleri: Zaman zaman uygulanan solunum egzersizleri yapılan araştırmalar doğrultusunda hırıltı ve diğer ciğer rahatsızlıklarında hafiflemeye sebep olduğunu göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri