Antioksidan açısından zengin olan elma çayı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Yüksek oranda A, C, E ve D vitamini içeren elma çayı toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlayarak başta göz sağlığı, dolaşım sistemi ve boşaltım sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratır.
10 dakika demlendikten sonra süzülerek tüketilir. Özellikle hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen bu çay, yemeklerden sonra içilebilir.
•Çayınız demlendikten sonra ocaktan alınır ve içine 5-6 karanfil, yarım çay kaşığı karabiber ve bir kabuk tarçın eklenerek 5 dakika daha demlemeye bırakılır. •Son olarak süzüp afiyetle çayınızı tüketebilirsiniz. •Günde 2 fincan elma çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Elma kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet elmanın kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Tercihinize göre bir dilim limon, iki adet karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da karışıma ekleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
2- Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir. 3-Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir ve bu da uykunuzun açar ve kan şekerinizin dengelenmesini sağlar.
- Elma çayı, tarçın ile tüketildiği zaman kolesterolü ve kan şekerini düzenler. - Elmanın içeriğinde bulunan fitokimyasallar, elma çayının kemik sağlığını koruması konusunda destek olur. - İçerdiği B6 vitamini ile kandaki beyaz hücre oluşumuna yardımcı olur.
Eğer elma çayının tadını tek başına beğenmezseniz ya da bu çayı daha da faydalı bir hale getirmek isterseniz içine kuşburnu, ıhlamur, zencefil, portakal kabuğu, limon dilimleri, çubuk tarçın, karanfil ya da bal ilave ederek de tüketebilirsiniz.
Aç karnına tüketildiği takdirde atardamarlarda plak olmasını engeller, kalp kasını güçlendirir, kalpte iltihap oluşumunu engeller. Beyin sağlığına iyi gelir. Dişte plak oluşumunun önüne geçer. pH seviyesi yüksek olan bu meyve ağız kokusuna karşı da savaşır.
Hem elma kabuklarını hem de dilimlediğiniz elmaları 2 su bardağı su ile demliğe koyun. Demliği orta ateşte kaynatarak altını kapatın ve 10 dakika demlemeye bırakın. Çayınız ılıyınca süzerek tüketimini gerçekleştirin. İçiminize lezzet katmak için karanfil karanfil ya da tarçın da ekleyebilirsiniz.
Kabukları soyulan elmaların çekirdeklerini çıkarın ve güzelce dilimleyin. Dilimlerin ince olmasına dikkat edin. 3. Dilimlenen elmalar, elma kabukları ve suyu demliğe koyarak ocağa alın. Demliği orta seviyedeki ateşte kaynatın ve kaynayınca altını kapatın.
Bu yönüyle vücudun canlı kalmasına yardımcı olur ve stres ya da yorgunluk gibi hem zihinsel hem de fiziksel olumsuzlukların önlenebilmesine katkıda bulunur. “Elma çayı neye iyi gelir?” diye düşünenler için öksürük konusunda da bazı insanların elma çayı tüketmeye yöneldiğini belirtebiliriz.
Elma Çayı Kaç Kalori? Elma çayı kalorisi sıfırdır, yani kalori içermez.
Zayıflatan elma çayı ile haftada 4 kilo verin makalemizde lif açısından zengin özleri ile sizi uzun süre tok tutar, acıkmanızı önler, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler, kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. Bu çay metabolizmanızı hızlandıracak, iştah kesecek, yağ yakımında büyük rol oynayacaktır.
Elmada C, A, K, B6 ve E vitaminleri bulunur. C vitamini besinler yoluyla sağlanmalıdır. Yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur, sinir sisteminin düzgün çalışması ve bağışıklık savunması için gereklidir, demir emilimini artırır. İçerisinde bulunan polifenoller sayesinde antioksidan özelliklere sahiptir.
Elmanın kabuklarını soyun. İçerisine, toz veya kabuk tarçın, zencefil ve karanfil koyun. Üzerine 1 bardak kaynamış suyu döküp 10 dakika demlendirdikten sonra için. Elma kabuğu çayı, göğsü yumuşatır ve öksürüğü söktürür.
Ara öğünlerde tüketilen elma sayesinde ana öğüne kadar tok kalabilirsiniz. Gece uyku öncesinde tüketilen elma ise; ani açlık krizlerini bastırır. Uykuda metabolizmanın çalışmasını sağladığı için gece elma yemenin zararı yok faydası vardır.
✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. ✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar.
Düşük yağ içeriği bulunan yeşil elmanın, kan akışını koruma konusunda faydaları bulunuyor. Bu durumda kalp rahatsızlıklarının giderilmesi, felç sorunlarının yaşanmaması için yeşil elma tüketilebilir. K vitamini içeriği zengin olan yeşil elma, kanın pıhtılaşmasını yardımcı olur.
Toz elma için bardak başına 1 tatlı kaşı elma tozu kullanmak yeterlidir. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı elma tozunu bırakın ve altını kapatın. 10 dakika demlenme sonrası süzerek tüketebilirsiniz. Ayrıca çayınızı lezzetlendirmek için tüketirken çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahip. Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi bulunuyor. Ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip. Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür.
Tarçın güçlü bir titreşime sahip doğal ve özel bir tütsüdür. Son derece egzotik, mistik ve güçlü kokusuyla rahatlatır ve dinlendirir. Eski dönemlere baktığımız zaman tarçının afrodizyak etkisine sahip olduğundan, cinsel arzuları ortaya çıkarmak için kullanılmıştır.
Tarçın kandaki şeker seviyesini düşürmenin yanı sıra total ve “kötü” LDL kolesterol ve trigliserit seviyesini azaltır, yararlı HDL kolesterol seviyesini artırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri