Yapılışı : Ê Elma kabuğu soyulmadan cips inceliğinde dilimlenir. Ê Pişirme kağıdının üzerine mümkün olduğunca birbiri üzerine denk getirmeden dizilir. Ê Üzerlerine tarçın serpilir. Ê 120 dereceye ayarlanan fırına konur.
Elmaları yıkayıp kurulayın ve incecik dilimleyin. Üzerlerine limon suyu damlatarak parmağınızla yüzeyine sürün. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine tarçın serpin. 100 derece fırında 1 saat pişirin. Soğutup servis yapın.
Muz için sadece bal işlemi yapıp fırına beraberinde eklemeniz kafidir. Meyvelerimizi fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize yan yana sıralıyoruz. Üzerlerine tarçın serpip, önceden ısıtılmış 100 derece fırında ilk 45 dakika altlı üstlü, son 15 dakika kontrollü olarak 120 derece fanla cips kıvamına getiriyoruz. Afiyet olsun.
Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye elma dilimlerini yerleştirin. Dilimlerin üzerine fırça yardımıyla bal sürün. Tarçını küçük bir süzgeç yardımıyla tüm dilimlerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında fanlı programda 1 saat pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.
Elma Cipsi - Isparta
Özellikle diyabet hastaları için ara öğünlerde kullanılan atıştırmalık bir besin çeşididir.
İlgili 16 soru bulundu
İsveç'te dünyanın en pahalı cipsini ürettiler. İsveçli bir bira üreticisi dünyanın en pahalı patates cipsini üretti. Her biri el yapımı olan patates cipslerinin bir tanesinin fiyatı 11.20 dolar, yani 35 Lira.
Aslına bakarsanız Paqui, oldukça lezzetli gurme cipsler üreten Amerikalı bir firma. Ancak dünyanın en baharatlı cipsini üretmeyi bir kez kafaya koymuşlar ve bilinen en acı biber türü olan Carolina Reaper aromalı bir cips üretmişler.
Türkiye'nin yeni nesil sihirli cipsi Baharatör İçindekiler: Patates nişastası, tuz, mısır unu, buğday unu. Ürün hiçbir kimyasal gıda maddesi içermez. Sağlığa zararlı hiç bir katkı maddesi yoktur.
Bu nedenle cipslerin temel hammaddesi genellikle patates ve mısırdır.
Çevremizde bulunan ağaç, odun, dal, tahta gibi ürünlerin ağaç öğütücü veya ağaç yonga makinası adı verilen makinalarla işlenerek yongalanması ve boyutunun küçültülmesi sonucu ile çıkan parçalara “Cips” adı verilir. Organik gübre, sunta parke benzeri imalat sektöründe, kâğıt yapımı vb. birçok alanda kullanılmaktadır.
İncir cipsi, incirden elde edilir ve kurutma aşamalarından geçtiği için herhangi bir katkı maddesi içermez. İncirler Aydın'dan taze gelir ve incir cipsinin diğer adı yani Latincesi Focus Carica olarak bilinir. En güvenilir, taze, hijyenik koşullarda üretilen incir cipsi pestil.net üzerinden alınır.
Soyduğunuz patatesleri derin bir kaba alın, soğuk su, sirke ve tuz ekleyip 15 dakika bekletin. Patatesleri güzelce kurulayın. Kızgın yağda patates ciplerini kızartın. İnce olduğu için hemen kızaracak.
Cipsin içinde trans yağlarda bulunmaktadır. Trans yağ- lar ise diyabet, koroner kalp hastalı- ğı ve obeziteye neden olabil- mektedir. Ayrıca araştırma- lara göre trans yağlar kısır- lık, karaciğer bozuklukları, kanser, alzheimer ve parkinson gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
Sihirli Cipslerin şişmesini sağlayan içeriğinde bulunan mısır nişastasıdır. Tıpkı patlamış mısır gibi kızgın yağa değdiği anda şişiyor.
Cips, bolca yağ, tuz ve çok fazla zararlı karbonhidrat içeriyor. Özetle bu atıştırmalığın içinde sizin için faydalı tek bir şey bile bulunmuyor.
Mandolin dilimleyiciyle, kabak soyacağıyla veya çok keskin bir bıçakla ayvayı enine incecik (2 mm kadar) kesin. Dilimleri limon suyuyla ıslatıp pişirme kağıdı üzerine birbirine değmeyecek şekilde dizin. Üzerine biraz değirmende öğütülmüş tuz gezdirip, fırında düşük ısıda (70-90 derece) çıtır çıtır olana kadar tutun.
Halep cipsi ya da Hatay cipsi olarak da bilinen Suriye cipsi, yapılış şekli, rengi ve lezzetiyle son zamanların en popüler atıştırmalıklarının arasında yer alıyor.
Suriye cipsi mısır unundan üretilen, kızartılarak hazırlanan bir cips. Gıda boyası ile renklendiriliyor ve hazır paketlerde satılıyor. İnternet üzerinden kolaylıkla bulabilirsiniz.
Suriye Cipsi Nedir? Suriye cipsi esasen yurtdışında özellikle Lübnan, Suriye, Mısır ve bir çok arap ülkesinde çerez olarak tüketilmektedir. Bize Suriye'den geldiği için adını Suriye cipsi olarak anılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri