Organik Elma Suyu Konsantresi Saklama Koşulları Nedir? Ambalajı açtıktan sonra yeniden saklamak için hava almayacak şekilde ağzını kapatınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Direkt güneş ışığından uzak tutunuz.
Organik Elma Suyu Konsantresi Ne Kadar Kullanılmalıdır? Organik elma suyu konsantresi, üretim koşulları gereği oldukça yoğun şeker oranına sahip bir tatlandırıcı çeşidi olarak öne çıkıyor. Bu nedenle ürünün, yiyecek-içecek ve tariflerde rafine şekerin yarısına denk gelecek ölçüde kullanılması yeterli oluyor.
Kullanım Miktarı
Çay, kahve süt gibi gıdaları tatlandırmak için damak tadına bağlı 1-2 çay kaşığı yeterli olur. Sütlü tatlı, reçel, kek, kurabiye, ya da şerbetli tatlıların yapımında; 1 su bardağı rafine şeker yerine 4/3 bardak elma suyu tatlandırıcısı kullanmak yeterlidir.
Elma suyu yaparken elinizin altında limon yoksa onun yerine bir çay kaşığı limon tuzu kullanabilirsiniz. Hazırladığınız elma suyunu sıcakken konserve kavanozlara doldurup uzun süre taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan elma suyu konsantresi, usulüne uygun miktarlarda gönül rahatlığıyla şeker yerine kullanılabilir. İçeriğinde yüzde yüz doğal elmadan kullandığımız konsantre, standart bir şekerin verdiği tatları verdiği gibi aynı zamanda hem sağlıklı hem de besin içeriği çok zengin bir gıdadır.
İlgili 45 soru bulundu
Organik Elma Suyu Konsantresi Saklama Koşulları Nedir? Ambalajı açtıktan sonra yeniden saklamak için hava almayacak şekilde ağzını kapatınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Direkt güneş ışığından uzak tutunuz.
Eğer koruyucu madde içerseydi, ambalaj açılsa veya delinse bile bozulmazdı. Çünkü koruyucu madde mikroorganizma gelişmesini engellerdi. Ambalaj açılmadığı veya delinmediği sürece meyve suyu bozulmuyor. Ambalaj açıldığında ise, havadan mikroorganizma bulaşıyor ve meyve suyu zamanla bozuluyor.
Elma konsantresi; şeker yerine besinlerde kullanılan, doğal elmadan sıkılan suyun uçurulmasıyla üretilen bir tatlandırıcıdır. Diğer tatlandırıcılar içerisinde vitamin ve mineral bakımından zengin olan bir üründür. Bu nedenle tatlandırıcı alırken elma konsantresini seçerek daha sağlıklı bir tercih yapmış olacaksınız.
Elmaların serin, karanlık ve yeterince nem alan bir yerde saklanması çok önemlidir. Havalandırması olan bir kiler bu iş için çok uygundur: eğer elmalarınızı saklayacağınız mekanın nem oranı yeterli değilse bu sorunu odaya su dolu kaplar koyarak çözebilirsiniz.
Elmalar iyice yumuşayana kadar çekiyoruz. Daha sonra tel süzgeçten süzüp kavanozlara koyuyoruz. Ağızlarını sıkıca kapatıp düdüklü de 10 dakika kaynatıyoruz ( isteyen tencerede kaynadıktan sonra 10 dakika tutabilir ).
Tüm ailenin güvenle tüketebileceği elma suyu konsantresi sayesinde, tatlı ihtiyacınızı en sağlıklı tariflerle karşılayabilirsiniz. Yoğun kıvamı ile kolaylıkla ölçebileceğiniz, cam şişesi sayesinde sağlıkla muhafaza edebileceğiniz elma suyu organik elmaların doygun tadıyla rafine şekerin sağlıklı bir ikamesi oluyor.
Miniklerde ek gıdaya başlangıçta ilk yer verdiğimiz meyve elma olduğu için; elma suyu konsantremizi 6 aydan itibaren mama, muhallebi vb gibi yiyecekleri ekleyerek de verebilirsiniz.
Çay, kahve, süt gibi sıcak ve soğuk içeceklerde, pasta, kurabiye, reçel ve sütlü tatlılarda şeker yerine kullanabileceğiniz katkısız, rafine şekersiz elma suyu konsantresi.
Elma Suyu Konsantresi Yapımı ve Tarifi
Elmalar yıkanıp temizlendikten sonra katı meyve sıkacağından geçirilir. Hazırlanan elma püresi tel süzgeç yardımı ile iyice sıkılır. Ayrıca tülbent de kullanılabilir. Elde edilen elma suyu kısık ateşte koyulaşana kadar iyice kaynatılır.
Organik Tatlandırıcı Elma Suyu Konsantresi
Doğal meyve şekeri içerir ve düşük bir glisemik indekse sahiptir. Rafine şekerin kullanıldığı her şeyde, şeker yerine kullanılır.
Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin. Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın. Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.
Elmalar su buharında çok yumuşamadan 5 dakika tutulur ve ardından buzlu suya alınarak şoklanır. Bu sayede pişirme işlemi durdurulur. Ardından dondurucuya koymak için istediğiniz porsiyonlarda bölerek ve havasını alarak dondurucuya kaldırılır.
İstediğiniz kadar elmayı rendeleyin üzerine tozşeker koyun ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin soğuduktan sonra poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin. Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın. Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.
Bağırsakların daha hızlı çalışması için elma suyu içmeniz önerilir. Çünkü elma suyu bağırsakların çalışmasına yardım ederek sindirim sistemine destek olur. Eğer kabızlık ve ödem gibi sorunları doğal yolla iyileştirmek isterseniz; elma suyunu düzenli şekilde içebilirsiniz.
Yine sıcak sıcak kavanozlara aktarıp kapaklarını kapatın. 1 gün oda sıcaklığında soğumasını bekledikten sonra serin ve karanlık bir yerde güvenle saklayın. Tüketmek istediğinizde kavanozdan bardaklara kaşıkla aktarıp damak tadınıza göre sulandırın.
Meyve suyu, nektar ve diğerleri, etiketinde yazılı son kullanım tarihine kadar açılmadan güvenle muhafaza edilebilir. Ancak, tüketmek üzere ambalaj açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmelidir. Bu süre, buzdolabında +4-8 ˚C de muhafaza edilmek koşuluyla 2-3 günü geçmemelidir.
Hayır, dondurmanız uygun olmaz. Vitamin kaybı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri