✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. ✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar.
Lif bağırsak faaliyetlerini düzenler ve sindirim sisteminin çok daha hızlı ve sağlıklı çalışmasını sağlar. Aynı zamanda şeker oranı düşük bir meyve olan elma, aç karnına yendiği takdirde kilo vermenize yardımcı olur. Kırmızı ve yeşil elma tokluk hissi verdiği için ara öğünlerde de sıklıkla tüketilebilir.
Akşam elma yemenin mideye zararı yoktur ve kilo aldırma özelliği de yoktur. Elma ve bitki çayı ya da elma ve yoğurt ile öğün yapabilirsiniz.
Her çeşit elma çok değerli. Gün içinde herhangi bir öğünden sonra yenebilir. İsterseniz sabah kahvaltısından, isterseniz öğle yemeğinden, isterseniz akşam yemeğinden sonra yiyin, fark etmiyor. Elmanın içinde bir çeşit protein olan 'pektin' maddesi bulunuyor.
Yeşil elmayı aç karnına yemenin avantajı onun vücudunuza günün başlangıcında bu serbest radikallerle mücadele etme yeteneğini kazandırmasıdır. Bu, sağlıklı hücrelerin üretimine yardımcı olur ve kronik hastalık riskini azaltır. Yeşil elma kalp hastalıklarının, kalp-damar sorunlarının ve diyabetin en iyi düşmanıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Elma kabuğunda bulunan pektin isimdeki bileşeni hazmetmek zordur, özellikle akşam saatlerinde çok daha zordur. Mide asitini artırır ve bu da rahatsızlığa yol açar. Halbuki sabah yenen elma yine kabuğundaki pektin sayesinde bağırsakları çalıştırır ve kanser riskini azaltır.
Orta boy oldukları varsayılırsa ortalama olarak kırmızı elmanın kalorisi 52, yeşil elmanın kalorisi 50, kurutulmuş elmanın kalorisi 300 ve elma suyunun kalorisi de 50 kalori olarak belirlenmiştir. Her gün uzmanlar tarafından en fazla 3 elma yenmesi önerilmektedir.
Aç karnına tüketildiği takdirde atardamarlarda plak olmasını engeller, kalp kasını güçlendirir, kalpte iltihap oluşumunu engeller. Beyin sağlığına iyi gelir. Dişte plak oluşumunun önüne geçer. pH seviyesi yüksek olan bu meyve ağız kokusuna karşı da savaşır.
✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. ✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar. ✓ Biraz ekşi olan yeşil elma, midedeki bulantıyı alır ve midede asit dengesini düzenler. ✓ Gastrite bağlı olan mide yanmasını hafifletir.
Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor. Her türlü hastalığa iyi gelen elmanın, ihtiva ettiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece faydalı olduğu belirtildi.
Hangisinin daha kalorili olduğu sorusuna genellikle verilen cevap muz oluyor. Yani insanlar ara öğününde daha az kalorili olduğu gerekçesiyle elmayı tercih ediyor. Ancak Belmar, muzun tercih edilmesinin çok daha faydalı olacağı görüşünde... BU BESİNLERİN HER BİRİ YAĞ YAKIYOR!
YEŞİL ELMA DAHA SAĞLIKLI
Ancak Yapılan araştırmalar yeşil elmaların kırmızı elmalardan biraz daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Yüksek oranda lif içeren yeşil elma, kan şekerini dengeleme konusunda daha başarılı. Ayrıca kırmızıya göre şeker ve karbonhidrat seviyesi daha düşük.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
Sarı elmalar, lif ve vitamin ve mineral konusunda diğer elmalardan daha zengindirler. Diğerlerine göre daha fazla faydaları olduğunu söylemek mümkün. - Sarı elma, yeşil elmalar gibi zayıflamak isteyenler için fayda sağlar. Sindirimin daha kolay olmasını ve sağlıklı hale gelmesine yardım eder.
Sabahları aç karnına bir adet yeşil elma tüketerek çok daha sağlıklı ve parlak bir cildin sahibi olabilirsiniz. Yeşil elmada bulunan siyadin, epikateşin ve C vitamini, antioksidan görevi görür. Bu sayede vücutta dolaşan zararlı serbest radikalleri azaltır.
Kalbe giden damarların sağlığını koruyan ve kan basıncını dengeleyen yeşil elma, kalp hastalıklarının oluşma riskini en aza indirir. Her sabah 1 adet yeşil elma tüketerek kalbinizi hastalıklardan korumanız önerilir.
Elma tüketimi, tansiyonun dengelenmesine ve dolayısıyla çeşitli kalp rahatsızlıklarından korunmaya yardımcı olur. Günde 1 adet elma tüketmek; bağırsakta oluşan çeşitli parazit ya da bakterilerin atılmasına önemli ölçüde yardımcı olur, elma sayesinde daha rahat çalışan bir sindirim sistemine sahip olursunuz.
Elmanın cildinizi parlatma, aydınlatma ve pürüzsüzleştirme potansiyeli vardır. Bunun sebebi elmanın cildinizin pürüzsüz ve genç kalmasını sağlayacak kollajen bakımından zengin olmasıdır. Özellikle kırmızı elmayı yemek ise cildinize gül renkli bir parlaklık kazandıracaktır.
Mide gazına iyi gelen şeyler şu şekildedir: Fasulye, Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, elma, şeftali, erik, tam buğday ve kepek, enginar gibi besinler mide de gaz oluşumuna neden olur. Yüksek lifli gıdalardan uzak durmalıyız.
Kabızlığa Faydalı
Elmanın faydalarından biri de kabızlıga iyi gelmesi. 100 gramında 2 gram lif içeren bu lezzetli meyve, içerdiği çözünen ve çözünmeyen lifler sayesinde bağırsak hareketlerini tetikliyor ve hızlandırıyor.
Elbette var! Elma ve yoğurt beslenme programlarımızda ayrı ayrı tükettiğimiz sevilen iki faydalı besindir. Her iki besin de yağ yakıcı özelliklere sahip olduğundan kilo verme konusunda favori diyet şekli olabilir. Mideye ağır gelmeyen ve tok tutan yoğurdu elma ile beraber tüketerek kısa zamanda kilo verebilirsiniz.
Elmanın yüksek oranda lif içermesi, bağırsaklarınızı çalıştırarak daha aktif bir hale getiriyor. Üstelik elmanın düşük kalorili olması, kolay bir şekilde kilo vermenize sağlıyor. Gün içerisinde kolaylıkla uygulayacağınız elma diyeti ile sadece kilolarınızdan değil, vücudunuzdaki ödemden de kurtulacaksınız.
Kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler. İçindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri