Elma, çok sağlıklı, lezzetli ve mis kokulu olup, ayrıca insanoğlunu yaratılışından bu yana meşgül eden derin bir anlam taşıyor. İnançlara göre, elma, insanoğlunun işlediği ilk günahın meyvesidir. Şeytan, yılan kılığına girip ilk kadın Havva'ya yasak meyveyi koparıp verir.
Daha çok elma olarak bilinir; ancak İslam'da meyve olarak geçmemektedir. Daha çok, yapılan işin kötülüğüne (Tanrı'nın emrine isyan) dikkat çeken bir yaklaşım vardır. Yunan mitolojisinde eski insanların bütün meyvelere aynı ismi takmaları sonucu elma olarak adlandırılmış olduğu varsayılmaktadır.
Yasak meyve, insanların ilk yaratıldığında yasaklanmasına rağmen yedikleri meyvedir. Daha çok elma olarak bilinir ve Hz. Adem ile Hz. Havva tarafından yenilmiştir.
Farklı kaynaklar, başka anlatsa da özünde bu yasak meyve Adem ile Havva'ya onlara görünmeyen cinsel organlarını fark ettiriyor. Meyveyi yemeleri cinselliği beraberinde getiriyor ve cennetten kovularak Dünya'ya gönderiliyorlar. Tövbe ettikleri ve Tanrı'nın onları affettiği söylense de olan olmuş bir kere.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
İlgili 44 soru bulundu
✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. ✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar.
Ara öğünlerde tüketilen elma sayesinde ana öğüne kadar tok kalabilirsiniz. Gece uyku öncesinde tüketilen elma ise; ani açlık krizlerini bastırır. Uykuda metabolizmanın çalışmasını sağladığı için gece elma yemenin zararı yok faydası vardır.
Adem'in meyveyi yiyerek Allah'a isyan etmesini sağlamaktır. Bu sayede onun da cennetten kovulacağını zannederek, güya ondan intikam almış olacaktır. İşin aslında insan için ebediyet yolu bu yasak meyvenin yenmesi ile açılmıştır.
ortak özellik olarak aynı yerden su çıkması (idrar) yani bacak arasından.sonra adem penisi keşfetmiştir dokundukça değişik hissediyordur.havvada vaginayı ve biri çıkıntı diğeri girinti olduğu için adem onu oraya yerleştirmek istemiştir ve zevk aldığını hissedince devam etmişlerdir.sonuçta insanlara akıl verildi.
Dolayısıyla insanın gittiği Cennette yasak meyve yoktur. Bütün Cennetin tapusu bütün Cennete girenlere tahsis edilmiştir. Ancak ne var ki, yasak meyveler Cennetin yolunun geçtiği dünya hayatında önümüze serilmiştir ve ayaklarımıza dolaşmaktadır. Allah'ın 'yaklaşmayın!
Üstelik bir de kaburga kemiğinin anatomik yapısına atfen, kadınlık da, aynen bu kemik gibi çarpık yapılıdır ve boşuna düzeltmeye uğraşmayın denildi. Nitekim Havva da; ilk iş olarak şeytana uydu ve yasak meyveyi yedirerek Âdem'i de, kendini de günaha soktu.
Daha çok elma olarak bilinir ve Hz. Adem ile Hz. Havva tarafından yenilmiştir.
İbnü Mesut'dan asma, üzüm ağacı ve bazılarından incir tabiri vârid olmuştur. Bu meyanda şu tabir de vardır: "Bu öyle bir ağaçtır ki, melekler hulûd (ölümsüzlüğe ermek) için bununla kaşınırlar." Bunların bir temsilî mânâyı ifade ettikleri de açıktır.
Güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit'i simgeleyen elma, erotizmi ve aşkı sembolize eder. Yine bir Yunan mitinde, her şeyi yaratması ile bilinen toprak ana Gaia Tanrıça Hera'ya Olimpus'un Tanrısı olan Zeus ile evliliği esnasında doğurganlığı sembolize eden altın bir saksı içerisinde elma hediye eder.
Yaratılış efsanelerinde, insanın cennetten kovulmasının nedeni olarak gösterilen yasak ağaçtan yedikleri yasak meyvedir. Birçok literatürde memnu meyve olarak geçer. Bu meyve çoğu bilgilerde Elma olarak bahsedilir. Cennet'teki ağaçlardan birinin meyvesini yemek onlara men edilmişti.
Bu kıssa, İslam kültüründe önemli bir yer kapsamaktadır. Âdem'in 1000 veya 2000 yıl yaşadığına dair Yahudilerin inancı Kur'an'da zikredilmez, İslamiyet'e hadislerle girmiştir. Buhari ve Müslim gibi güvenilen hadis kaynaklarına göre Âdem'in boyu 60 ziradır (yaklaşık 35-48 metre).
Değerli kardeşimiz, Kuşkusuz, cennette her lezzetin yanında cinsî ilişki de vardır. Kur'an'da kişilerin eşlerinden ve ayrıca hurilerden bahseden ayetler, dolayısıyla bu tür ilişkiden de söz etmiş oluyor.
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
Adem'in (as) boyunun 60 zira (40 m civarı) olduğu belirtilmektedir. İbn Haldun (1332-1406) gibi bazı düşünürler ise bunun onun cennetteki boyu olduğunu, Hz. Havva ile yere indirilince yer şartlarına uygun boyuna iade edildiğini kabul etmişlerdir.
Abdullah b. Abbas'ın bildirdiğine göre, cennetteki gıdaların, içeceklerin ve diğer varlıkların hiç birisi dünyadakilerle benzer değildir. Tek ortak yönleri isimleridir. (Beyhakî'den naklen Âlûsî, 1,204.) Demek ki, domuzun veya başka bir hayvan etinin, dünyadan cennete ithal edilmesi söz konusu değildir.
Cennet'te bir adama 500 senelik yer verilecek deniyor. Bu 'beş yüz sene genişlik' tabirini yürüyüşle ulaşılacak mesafe olarak düşünebiliriz. İslâm kültüründe mesafeler tarif edilirken, zamanla kıyaslanarak ifade ediliyor.
Allah'ın haram kıldığı her şeyi ahirette bulacağımıza dair bir söz yoktur. Zira ahirette bize mübah kılanacak şeyler sınırlıdır. Erkeklerin ipek giymeleri, içki içmek, altın ve gümüş kaplardan yemek ve içmek; dünyada haramdır.
Her gün uzmanlar tarafından en fazla 3 elma yenmesi önerilmektedir.
Yani bir elmadan ortalama 135 kalori alınıyor. Fakat muzun 100 gramı 90 kalori ve ortalama bir muz 87 gram olduğu için kişi 135 kalori bile almıyor. Yani tam bir muz yediğinizde aldığınız kalori miktarı 76 oluyor." Dolayısıyla muzun elmadan daha hafif bir meyve olması, elmadan daha az kalorili olmasını sağlıyor.
Antioksidan, flavanoidler, birçok vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olan elmayı, her gün tüketerek vücuttaki tüm hücrelerin yenilenmesine yardımcı olursunuz. Beyin hücrelerindeki oksijenin de ortaya çıkmasını sağlayan elma, beynin işlevlerini daha iyi bir şekilde yerine getirmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri