Olumlu bir etki için sabahları aç karnına su ile seyreltilmiş 3 yemek kaşığı elma sirkesi, daha sonra her yemekten birkaç dakika önce tüketilebilir. Günün belirli saatlerinde, elma sirkesi vücut ve özellikle sindirim sistemi üzerinde en fazla etkiye sahip olacaktır.
Elma sirkesi aç karnına içildiği zaman uzun süre boyunca tokluk hissi vereceğinden dolayı aç karnına içilmesi daha uygundur. Uzun süre tokluk hissi verdiği için elma sirkesi diyet listelerinde de tercih edilir. Ayrıca elma sirkesi tokluk hissi vermesinden dolayı kan şekerinin düşmesini de önlemiş olur.
Bir bardak kadar suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ilave edip damak zevkine göre bal ya da sinameki tozu ekleyin. Sabah aç iken ya da uyumadan önce günlük olarak 2 defa tüketilebilir.
Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Sirke İçmenin Faydaları
Sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardım ediyor. Antioksidan etkisi ile bilinen sirke, vücutta detoks etkisi yaratıyor. Seyreltilerek içilen sirkenin mide rahatsızlıklarını hafiflettiği biliniyor. Bağırsak hareketleri düzenli sirkeli su içiminde düzene giriyor.
İlgili 45 soru bulundu
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır.
Ayrıca cildinizi yumuşatır ve pH seviyelerinin yeniden dengelenmesini teşvik eder. Elma sirkesi de gençleştirici özelliklere sahiptir ve düzenli olarak uygulandığında, cildinizi toksinlerden ve ölü hücrelerden temizler.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Göbek yağlanmasından kurtulup kilo vermek isteyenlerin mutlaka yapması gerektikleri şeylerden biri de her yemekten önce bir su bardağa suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırması ve bu karışımı içmesidir. Düzenli tüketildiğinde sonuç gösterir.
Ağrı ve sancı gibi etkisi bulunan iltihap elma sirkesi yapısında bulunan mineraller ile kısa sürede yok edilmektedir. Elmanın kabuğunda ve kendisinde bulunan pektin, vücuda giren iltihaplar ile savaşarak bu durumu çözer.
Elma sirkesindeki yüksek asetik asit kanda potasyum değerinin düşmesine neden oluyor. Hipokalemi denen bu durum zayıflama, mide bulantısı, kramp, idrara sık çıkma, tansiyon düşüklüğü, kalp ritminde bozulma ve hatta felç gibi birçok soruna yol açabilir.
Sabahları aç karnına sirkeli su içmenin zararları da yok değil. Bunların en yaygınlarından bahsetmek gerekirse; Sirke, yüksek asiditeye sahip olduğu için fazla miktarda ve sık aralıklarla tüketildiğinde mideye zarar verebiliyor.
Elma sirkesi doğal olarak asidik bir sıvıdır. Bu nedenle, çok fazla içerseniz mide ağrısına ve sindirim bozukluğuna neden olabilir. Elma sirkesi bağırsak geçişini yavaşlatır ve yediğiniz yemek saatlerce midenizde kalır. Bu, gaz ve şişkinlik ile ilgili sorunlara neden olur.
Elma sirkesi mikroplar ile mücadele eder
Bunun için önerilen miktar, 3 bardak suya 1 bardak sirke koyularak bir karışımın hazırlanmasıdır.
-Alıç sirkesi, cinsel gücü kuvvetlendirir. -Hafızayı güçlendirici etkisi vardır. -Tip 2 diyabet hastalarında hemoglobin değerlerini olumlu yönde etkiler. -Emziren annelerin, doktorlarına danışarak alıç sirkesi tüketmeleri önerilir.
Sirkenin içinde bulunan asetik asit, yağ depolanmasını azaltır, iştahı bastırır, sindirimi yavaşlatır, yağ yakımını artırır ve açlık hormonlarının salınımını geciktirir. Bu nedenle uykudayken yağ yakımının devam etmesi için yatmadan önce elma sirkesi içebilirsiniz. Ayrıca daha rahat uyumanıza da destek olacaktır.
Sirkenin vücuda yararlı etkileri içerdiği asetik asitten kaynaklanır. Yağ yakıcı özelliği de asetik asidin lipogenik geni (yağ oluşumuna neden olan gen) aktive etmesiyle oluşur. Bu etkisi çok net olup önemli klinik çalışmalarla ispatlanmıştır.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Alıç sirkesi, kan dolaşımına olan etkileri sayesinde sadece kalp ve damar sağlığını korumakla kalmıyor, aynı zamanda güçlü antioksidan özelliklerini devreye sokarak vücuttan yabancı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlıyor.
Elma sirkesi kan basıncını düzenleyerek kalbin daha sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olur. Kan basıncını düşürmek için magnezyum ve potasyum alımını arttırmak, lifli gıda tüketmek, tuz ve işlenmiş gıdaları beslenme rutininden çıkarmak da elma sirkesinin etkisinin daha net bir şekilde ortaya çıkmasında etkilidir.
Mayonez, sirke, kafur ve ısırgan otu bit ve sirkelerin sevmediği kokulardır. Bit ve bit yumurtası yani sirke, sevmedikleri kokuya dayanamaz ve kısa sürede ölürler. Elma sirkesi ile saçlarınızın tamamını ıslatın. Sirke saçınızda yaklaşık 15-20 dakikaya kadar kuruyacaktır.
Elma sirkesi tansiyon ve kalp rahatsızlıklarında kanı inceltir ve kolesterolü düzenler. Bu özelliği ile kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri