Elma sirkesindeki dost bakteriler, enfeksiyonlardan korunarak bağışıklık sistemini güçlü kılar. Ayrıca sağlıklı bakteriler, hastalandığınızda da çabuk iyileşmenizi sağlar.
Elma sirkesinin bakterilerle savaşta öne çıkan bir besin olduğu araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Elma sirkesi bakterilerin oluşmasını engellediği gibi oluşmuş bakterilerin de etkisiz hale getirilmesinde en etkili yollardan biridir. Yarım litre suya katacağınız iki yemek kaşığı elma sirkesini gün içinde tüketin.
Eğer ödem, ağrı, iltihap ya da ağırlık hissediyorsanız elma sirkesini suya ekleyip içme zamanınız gelmiştir. Elma sirkesi içerek toksinlerden doğal şekilde vücudunuzu arındırmış olacaksınız. Bu şekilde kendinizi daha iyi hissederken sağlıklı bir bedene de kavuşacaksınız.
Elma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir. Elma sirkesi, çorba kaşığı başına sadece üç kalori içerir. İçinde çok fazla vitamin veya mineral yoktur.
Ayrıca elma sirkesi doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok edebilmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
1) Elma Sirkesi
Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.
- Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir. - Sirkeli su kolesterolü de düşürmeye etki eder. - Sirkeli su tok tuttuğu için diyet listelerine de mutlaka eklenmelidir. - Sirkeli suyu düzenli bir şekilde içmek kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Güçlü asitli yapısı nedeniyle dezenfektan görevi de görür. Bu sebeple özellikle temizliklerde de tercih edilir. Elma sirkesi aşırıya kaçılmadan tüketilmelidir. Aşırı tüketiminde mide asit dengesini olumsuz etkileyerek reflü, ülser gibi mide sorunlarına sebebiyet verebilir.
4) Elma Sirkesi
C vitamini ile vücuttan zararlı maddeleri atar. İdrar yolu enfeksiyonunu geçirmeye yardımcı olmak için bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave edebilirsiniz.
Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
ELMA SİRKESİ, kanı alkalize ederek toksinlerin vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Kilo kontrolü de dahil birçok amaçla kullanılan elma sirkesi, sarımsak ve bal ile birleştiğinde muhteşem özellikli bir antibiyotik ürüne dönüşür.
Aşırı derecede sirkeli su tüketenlerde bir süre sonra alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar gastrit ve reflü gibi hastalıklara sahip olanlar bir hekime danışmadan sirkeli su tüketmekten kaçınmalıdır. Sirkeli suyun aşırı tüketilmesi mide rahatsızlıklarını kötü etkileyebilir.
koku ve kaşıntı için sirkeli suyun iyi geldiğini gösteriyor. olacaktır. maya enfeksiyonlarını önlemek için önerilir. yalnızca doktor tavsiye ederse, dikkatli kullanılmalıdır.
Elma Sirkesi
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Elma sirkesi idrar yollarındaki bakterilerin çoğalmasını önleyebilen zengin bir enzim kaynağıdır. Ayrıca elma sirkesi vücudun pH dengesini ayarlar. 1 bardak suya 2 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin, isteğe bağlı olarak, limon ve balla tatlandırabilirsiniz. Birkaç gün boyunca günde iki kez için.
Asidik özellikler içeren elma sirkesi vücutta yağ toplanmasının da önüne geçer. Aç karnına tüketilen elma sirkesi, vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. Çünkü metabolizmayı harekete geçirir. Vücutta biriken ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Sabahları sirke tüketimi, genellikle kahvaltılardan önce aç karnına tercih ediliyor. Aç karnına sirke içmek, özellikle de metabolizma üzerinde birtakım olumlu etkiler yaratabiliyor. Bu etkilerin ise sirkenin uzun süreli tokluk hissi yaratmaya ve ödem atmaya yardımcı olmasından kaynaklandığı biliniyor.
Eğer sabah kötü bir ağız kokusu ile uyanıyorsanız, ağzınızda oluşan kokuyu engellemek için uyumadan hemen önce 2 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 su bardağı ılık su karışımı içmeniz önerilir. Ayrıca 1 bardak elma sirkesi ve ılık su karışımı içmek, ağız içinde oluşacak iltihabı da engeller.
Elma sirkesindeki yüksek asetik asit kanda potasyum değerinin düşmesine neden oluyor. Hipokalemi denen bu durum zayıflama, mide bulantısı, kramp, idrara sık çıkma, tansiyon düşüklüğü, kalp ritminde bozulma ve hatta felç gibi birçok soruna yol açabilir.
Elma sirkesi tüketimi, sağlığa faydaları açısından tüketilmesi oldukça tercih edilen bir ürün olarak ifade edilebilir. Sabahları kahvaltıdan önce ve geceleri yatmadan önce olmak üzere günde iki kere elma sirkesi tüketilmesi önerilmektedir.
Sirkeli Su Ne Zaman Tüketilmeli? Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Bir litre suya bir-iki yemek kaşığı elma sirkesinin eklenmesiyle doğal cilt bakımı yapılabiliyor.
Elma sirkesi Türk Mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. Salatalar başta olmak üzere yemeklerde tüketilmektedir. Ayrıca vücuda faydalı olduğundan sabah ve akşam günde 2 kez tüketilmesi uygundur. Ancak içerisinde çok fazla asit bulundurmasından dolayı seyrelterek içmek ve aşırı tüketmemek gerekir.
Özellikle mantarlı hücrelerin çoğalmasına meyilli olan vücuda sahip kişilerin gece yatmadan ılık bir suyun içerisine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketmesi tavsiye edilir. Bu uygulama vajina mantarı ve mesane enfeksiyonları için birebir fayda sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri