Sirke, metabolizma üzerindeki rolü ve dengeli beslenmeye uygun bir gıda olması dolayısıyla sabahları aç karnına da tüketilebiliyor. Fakat yüksek asiditeye sahip olan bu gıdayı sabahları tek başına tüketmek yerine, su ile seyreltmek daha keyifli ve rahat bir tüketim sağlıyor.
Sirkeli su metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırmak için sabahları aç karnına ya da yemeklerden sonra sindirimi kolaylaştırmak için tüketilebilir. Ancak günde 1 kez içmeye özen göstermelisiniz.
Yaptığınız bu kürü sabahları aç karna, her öğünden 30 dakika önce ve gece uyumadan önce tüketin. (Mide problemi olanlar tüketmemelidir.) NOT: Elma sirkesi kürlerini doktor onayı almadan denemeyiniz! Karışımı yaparken su ılık ya da kaynatılmış olmalıdır.
Elma sirkesinin sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan önce içilmesi önerilmiştir. Peki elma sirkesi tok karnına da içilir mi? Elma sirkesi aç karnına içildiği zaman uzun süre boyunca tokluk hissi vereceğinden dolayı aç karnına içilmesi daha uygundur.
Elma sirkesi sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan tüketilmesi tavsiye ediliyor. İçilmeden önce mutlaka seyreltilmelidir. Aç karnına alınan elma sirkesi uzun süre boyunca tokluk hissi verecek ve vücuttaki yağ yakımını hızlandıracaktır. Bu sebeple kahvaltıdan ortalama 30 dakika kadar önce içebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Diğer yandan asidik özellikler içeren elma sirkesi vücutta yağ toplanmasının da önüne geçiyor. Özellikle aç karna tüketildiğinde yağ yakımını hızlandıran, yağ depolanmasını azaltıp metabolizmayı hızlandıran, toksinleri vücuttan atan elma sirkesinin zayıflamaya yardımcı olduğunu söylemek mümkün.
Göbek yağlanmasından kurtulup kilo vermek isteyenlerin mutlaka yapması gerektikleri şeylerden biri de her yemekten önce bir su bardağa suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırması ve bu karışımı içmesidir. Düzenli tüketildiğinde sonuç gösterir.
Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan sirkeli su, bağışıklığın güçlü tutulmasında fayda sağlar. Enerji kaynağıdır. Gündelik hayat içerisindeki yorgunluğun önüne geçer ve vücudun zinde tutulmasına kaynaklık eder. Cildi diri tutar ve güzelleştirir.
Aç karnına sirkeli su içmek, hemen hemen her diyetisyenin tavsiye ettiği bir alışkanlıktır. Sağlıklı yaşam ve kontrollü kilo vermek isteyen herkesin kazanması gereken bir alışkanlık olan elma sirkeli su, başta metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olarak daha hızlı ve kalıcı kilo vermeyi sağlar.
Günlük düzenli bir şekilde sirkeli su tüketildiğinde bağışıklık sistemini koruyor. Özellikle de soğuk kış günlerinde sirkeli su tüketmek hastalıklardan korur.
Özellikle sabahları aç karnına tüketilmesi halinde yağ yakımını hızlandırır. Bununla birlikte metabolizmanın da hızlanmasını sağlayarak vücutta yağ depolanmasına engel olur. Toksinlerden vücudu arındırır. Sonuç olarak elma sirkesinin zayıflamaya sağladığı katkıların saymakla bitmeyeceğini söylesek yanlış olmaz.
Yemeklerden önce bir kaşık tüketilen elma sirkesi bağırsaklarınızın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Yararlı bakterilere zarar veremeyerek zararlı toksinlerin bağırsaklarınızdan atılmasına yardımcı olur.
Kavanozun üzeri tülbentle kapatıp bağlanarak sabitlenir. 30 – 45 gün beklemeye bırakılır. Arada bir tahta kaşıkla karıştırmak faydalı olur.
Ballı elma sirkesi kürü; 1 su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı da bal ekleyip, karıştırın. Bu karışımı yemeklerden önce, özellikle sabahları aç karnına tüketebilirsiniz. Bu sayede hem zayıflama süreciniz hızlanacak hem de kötü kolesterolünüz düşecektir.
Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Sirkeli Su İçmek Ödem Attırır Mı? Elma sirkesi, vücuttaki zararlı maddelerin ve ödemin atılmasıyla vücuttaki hücrelere daha çok oksijen alınmasına yardımcı olur. Aynı zamanda damarları açma özelliği vardır ve bu sayede vücutta bulunan fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olur.
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez.
Sabah içilen elma sirkesinin yağları yaktığına dair inanış var. Oysa, bilimsel çalışmalar aksini gösteriyor. Özellikle aç karnına içilen sirke mide delinmesine neden olabiliyor.
Sirke, metabolizma üzerindeki rolü ve dengeli beslenmeye uygun bir gıda olması dolayısıyla sabahları aç karnına da tüketilebiliyor.
Hattâbi'ye göre, Hz. Peygamber'in (asm) bir katık olarak sirkeyi överken aslında yemeklerde tutumlu olmayı, israftan ve oburluktan kaçınmayı, nefsin var gücüyle yemeye sarılıp ona güvenmekten uzak kalmasını övmüştür. Sirkeyi ve sirke gibi ucuz ve kolaylıkla temin edilen katıkları, diğer katıklara tercih ediniz.
Elma sirkesi bağırsak sağlığına iyi gelir
Elma sirkesi fermente bir ürün olmasından dolayı diğer fermente gıdalar gibi bağırsak dostu probiyotik bakteriler içerir. Bu durum sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olur.
Elma sirkesi tarih boyunca zayıflama ve yağ yakma başta olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Sabahları aç karnına elma sirkesi içerek kilo verdiğini, göbeğini erittiğini iddia eden binlerce insan var. Bu konuyu netleştirmek için 7 gün aç karnına elma sirkesi içmeyi denedim ve kilo verdim.
Hem iştahı kesen içecek hem de yağ yakmanıza yardımcı.Baktınız aç karnına içemiyorsunuz yemeklerden sonra içmek de fayda veriyor.Elma sirkesi alırken doğal olmasına dikkat ederseniz elma sirkesi kürü ile haftada 2 kilo verebilirsiniz.Dr. oz olarak bilinen Mehmet Öz ün formülünü de deneyebilirsiniz.
Bir haftada 5 kilo vermek için, her gün öğünlerinde küçük porsiyonlar halinde besleyici ama düşük kalorili yiyecekler yiyerek ve aralıklı antrenman, spor ve diğer enerjik aktivitelerle aerobik egzersiz yoğunluğunu ciddi anlamda artırarak, aldığından 4.500 ila 6.000 kalori fazlasını yakman gerekecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri