Elma sirkesi ya da üzüm sirkesi kullanırsanız; saçların daha hızlı beslenmesine yardım edersiniz. Böylece uzaması için saçların uyarılmasını sağlamış olursunuz. 10 dakika kadar saçlarınızı sirkeli suyla beklettikten sonra, saçların durulanmasını sağlayın. Dilerseniz ılık ya da sıcak suyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Elma sirkesi saça nasıl uygulanır? Normal bir şekilde kapta karıştırdığınız elma sirkesi solüsyonunu duş sırasında şampuanlama etabından sonra (saçlarınızı tamamen duruladığınızdan emin olun) saçlarınıza yedirerek uygulayabilirsiniz.
Kısa sürede etkisini görmek ve kepeklenme sorunundan kurtulmak için kullanıyorsanız sirkeli suyu saçınıza uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize biraz masaj yapın. Ardından bu şekilde yaklaşık bir 8-10 dakika bekleyin.
Elma sirkesi içerisinde bulundurduğu asetik asit sayesinde saçlardaki pH seviyesinin düşürülmesine yardımcı olur. Saçlar daha sağlıklı bir görünüm kazanır . Elma sirkesi aynı zamanda popüler bir dezenfektandır.
Sirkeli su, saç derisinin arınmasına ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Spreyli şişeye sirkeli su ekleyerek saçlarına sirkeli su bakımı yapabilirsin. Banyo öncesi sirkeli suyu saç diplerine uygula. 20 dakika sonra banyo yaparak sirkeli suyu durula.
İlgili 21 soru bulundu
Tercih edilen sirke elma ya da üzüm sirkesi olabilir. Hatta beyaz sirke de zaman zaman kullanılır. Ancak en çok önerilen elma ve üzüm sirkesidir.
Elma sirkesi doğal saç açıcılar arasında yer alıyor.
Rendelenen elmalar içerisine yemek kaşığı kadar elma sirkesi eklemesi yapılır. Eklenen sirkeyle birlikte rendelenen elmalarla karıştırılır. İyice karıştırılarak daha sonra parmak uçlarıyla saç diplerine uygulanır. Saçların her bölümüne sürülmesi gerekir.
Elma sirkesini saçınıza uygulamadan önce mutlaka suyla seyreltmeniz gerekiyor. Sirkeyi tek başına saçınıza uygulamanız durumunda sorunuzdaki gibi bir dökülme problemiyle karşılaşabilirsiniz. Kullanmadan önce suyla seyreltmeniz ve haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız durumunda saçlarınıza hiçbir zararı olmayacaktır.
Diye merak edenlere sirkeyi kullanabileceklerini söyleyebiliriz. Beyaz sirke ya da elma sirkesiyle bitlerden kurtulmak mümkündür. Sirkeli su saçlara sürülüp ortalama 1 saat bekletmek gerekir.
Pul pul olan saç kökleri ve kuruyan saçların tedavisini orijinal elma sirkesi ile yapabilirsiniz. Kepek gibi istenmeyen oluşumların önlenmesini sağlar.
Belirttiğimiz gibi, banyo yaparken şampuan, krem gibi saç bakım ürünlerinin ardından en son aşamada saç sirkesini kullanabilirsin. Ardından durulama aşamasına geçebilirsin. Daha sonra ise saçların ince taraklar yardımıyla nazikçe taranması da öneriliyor. Saç sirkeleri genel olarak kimyasal maddeler içermiyor.
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan sirke, farklı nedenlerden kaynaklı saç derisinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmesine en etkili ve doğal çözüm olarak önerilmektedir. Haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilen sirke kürü, saçların daha canlı ve gür çıkmasına yardımcı olur.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra, bir çay kaşığı elma sirkesini bir su bardağı suyla karıştırın ve saçınızı durulayın. 1-2 dakika masaj yaparak saç derinize temas etmesini sağlayın. Elma sirkesi saçlarınızın pH seviyesini dengeler ve saçlarınızı daha yumuşak ve parlak yapar.
Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür. Son kez temiz su ile durulanır ve banyodan çıkılır.
Buna ek olarak özellikle mevsim dönemlerinde saç dökülmesi sorunuyla yüzleşmek zorunda kalıyoruz. Oysa tüm bu sorunlardan hemen kurtulmanızı sağlayacak çok doğal ve kolay bir yöntem var. Bu yöntem yıkandıktan sonra son durulama suyunda organik elma sirkesi kullanmak. Bu şekilde saçlarınızda mucizeler yaratabilirsiniz.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
Saçta görülen sirkeler için kesin çözüm vardır. Ancak saç sirkelerden temizlendikten sonra dikkat edilmezse ve saçında sirke olan bir kişi ile yakın temas kurulursa, saçtaki sirke tekrarlayabilmektedir. Bunun bilincinde olarak dikkat edilmesi gerekmektedir.
Asidik olduğu için (daha düşük pH'a sahip) sirke saç ve kafa derisi pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Borg, “ACV saç kütikülünü düzleştirir ve kapatır, saçı daha pürüzsüz ve daha kolay çözülmesini sağlamak için nemlendirir, daha parlak, daha az kıvırcık ve kırılmaya daha az eğilimli” diye açıklıyor Borg.
Şampuana elma sirkesi katmak saç dökülmesi yaşayanların tercih ettiği yöntemlerden bir tanesi. Deneyenler ilk kullanımdan itibaren saç dökülmelerinin yavaşladığını belirtmiş. Elma sirkesi saç dökülmesi için durulama suyu olarak da kullanılabiliyor.
Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder.
Sirkeli saç toniklerinin diğer bir özelliği ise saçları yumuşatması, parlatması ve canlı görünmesine katkıda bulunmasıdır. Saç kırıklarının önüne geçen bu ürünler aynı zamanda saçın hızlı uzamasına da yardımcı olur. Formüllerinde bulunan ferahlatıcı etkili içerikler ise saçlı derinin nefes almasını sağlar.
Yumurtalarına sirke adı verilir. Sirkeler; gri, sarımsı veya bej renkli ve bir kum tanesi büyüklüğündeki olurlar. Saçın köküne yakın bir yerde saça yapışık halde dururlar. Saç derisinden çok az miktarda sık sık kan emerek beslenir.
Yağlı saçlarıyla baş etmek isteyenlerin en çok uyguladığı yöntemlerden biri olan sirkeli-su, düzenli olarak kullanıldığında olumlu sonuçlar veren bir yöntem. Üstelik sadece saçların yağlanmasını geciktirmekle de kalmayan bu yöntem, kepek sorunuyla da baş etmenize yardımcı oluyor.
Saç bakımında sirke kullanımı, kafa derisinin pH seviyesini koruyarak saç diplerinin sağlıklı kalmasını sağlıyor aynı zamanda saç tellerini güçlendirerek dökülmeyi, uçlarda kırılmayı engelliyor. Bu şekilde hem mevcut hem de yeni çıkan saç tellerinin daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri