Elma suyunda lif bulunur. Bu lifler sayesinde yağ yakımı başlar. Eğer zayıflamak istiyorsanız elma suyunu diyet yaparken tüketebilirsiniz. Elma suyu içerek metabolizma hızı yükselir ve besinlerin sindirimi daha hızlı yapılmaktadır.
Bunlardan birisi de elma çayı öksürüğe iyi gelir mi? Sorusudur. Elma çayı C vitamini deposu ola özelliğinden dolayı sizleri soğuk kış aylarında grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu olmaktadır. Ayrıca buna bağlı olarak meydana gelen öksürük gibi rahatsızlıklarınızı da gidermeyi sağlar.
Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Elma ve limonun üzerine yaklaşık 2 litre kadar da su eklenir. Elmalar tencerede 30 dakika kadar kaynatılır.
İlgili 38 soru bulundu
Elmaları yıkayıp dilimleyin ve tencereye alın. Su ve baharatları ekleyip orta ateşte 15-20 dakika kaynatın. Elma suyunu fincanlara paylaştırın. İsteğe göre içine ince elma dilimleri ekleyip sıcak servis yapın.
Elmanın çekirdekleri çıkarılır ve ince dilimler halinde kesilir. Dilimlenen elmalar ve kabukları 2 su bardağı su ile demlikte kaynatılır. Orta ateşte kaynatılan elmalar ocaktan alındıktan sonra yaklaşık 10 dakika demlemeye bırakılır.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
Elma suyu: Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip olan, B3 ile E vitaminleri ve potasyumdan zengin olan elma, grip - soğuk algınlığını tetikleyen bedensel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesinde etkin rol oynuyor.
2- Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir. 3-Elma, içerisinde doğal şeker bulunan bir meyvedir ve bu da uykunuzun açar ve kan şekerinizin dengelenmesini sağlar.
Elma suyunda lif bulunur. Bu lifler sayesinde yağ yakımı başlar. Eğer zayıflamak istiyorsanız elma suyunu diyet yaparken tüketebilirsiniz. Elma suyu içerek metabolizma hızı yükselir ve besinlerin sindirimi daha hızlı yapılmaktadır.
Antioksidan deposu olan elma suyu bağışıklık sistemini güçlendirir. İdrar yollarını temizleyen elma suyu bakterileri de hızlı bir şekilde yok etmektedir. İdrar yolu enfeksiyonu yaşayan kişiler elma suyu tüketebilirler. Bu da enfeksiyonun hızlı ve etkili bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır.
Elma, portakal vb. 3. E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaktadır.
Sıcak İçecekler: Sıcak içeceklerin tüketilmesi boğazı ve hava yollarını yumuşattığından kaynaklı hırıltı ve balgamı hafifletir. Solunum Egzersizleri: Zaman zaman uygulanan solunum egzersizleri yapılan araştırmalar doğrultusunda hırıltı ve diğer ciğer rahatsızlıklarında hafiflemeye sebep olduğunu göstermektedir.
Limon yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra çok da iyi bir balgam sökücüdür. Zencefil ve zerdeçal çayı ile karabiber ve kırmızıbiber tanelerini kaynatarak çay hazırlayabilirsiniz. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan bal da çok iyi bir balgam sökücüdür. Bitki çaylarınıza bal ekleyebilirsiniz.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Balgam Söktürmek için Elma Kabuğu Çayı : Elmanın kabuklarını soyun. İçerisine, toz veya kabuk tarçın, zencefil ve karanfil koyun. Üzerine 1 bardak kaynamış suyu döküp 10 dakika demlendirdikten sonra için.
Üşütme rahatsızlığında sıvı tüketimi oldukça önemlidir. Başta su olmak üzere adaçayı, nane-limon, ıhlamur gibi şifa olacak bitki çayları ve C vitamini içeren meyve suları içmek oldukça önemlidir. Vücudun direnç kazanabilmesi için yemek yemek çok önemlidir.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Düşük yağ içeriği bulunan yeşil elmanın, kan akışını koruma konusunda faydaları bulunuyor. Bu durumda kalp rahatsızlıklarının giderilmesi, felç sorunlarının yaşanmaması için yeşil elma tüketilebilir. K vitamini içeriği zengin olan yeşil elma, kanın pıhtılaşmasını yardımcı olur.
Dünyanın en sağlıklı meyvesi: Acai.
Bağırsaklarınızda şişkinlik gibi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olan iyi bakteriler vardır ve araştırmalar elmaların (özellikle organik elma) sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu koruyabildiğini göstermektedir. Elmalar, bir prebiyotik olan çözünür lif türü pektini içerir.
Elma çayı özellikle hazımsızlık için oldukça faydalıdır. Bu nedenle elma çayı genellikle akşamları ve yemek sonrası tüketilmektedir. Elma çayını günde 2 fincan olarak rahatlıkla tüketilebilir. Bitki ve meyve çaylarında önerilen miktarın üzerinde tüketmemek önemlidir.
10 dakika demlendikten sonra süzülerek tüketilir. Özellikle hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen bu çay, yemeklerden sonra içilebilir.
Elma suyu kilo aldırır mı? Elma yüksek lifli ve düşük kalorili içecekleri ile kilo vermeyi kolaylaştıran yiyeceklerdir. Bu meyveler öğün arasında veya öncesinde tüketildiğinde kilo vermeye katkı sağlar. Lezzetli olmasının yanı sıra tok tutmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri