Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin. Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın. Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.
Elma Suyu Konsantresi Yapımı ve Tarifi
Elmalar yıkanıp temizlendikten sonra katı meyve sıkacağından geçirilir. Hazırlanan elma püresi tel süzgeç yardımı ile iyice sıkılır. Ayrıca tülbent de kullanılabilir. Elde edilen elma suyu kısık ateşte koyulaşana kadar iyice kaynatılır.
Elma konsantresi eğer yüksek ısıya maruz kalırsa yani yanarak içindeki meyve şekeri maillart dediğimiz reaksiyona maruz kalıp hmf(hidroksimetilfurfural) oluşturur besin ögelerini yitirirse renginde bulanık esmerleşme olur bunu da oradan anlayabilirsiniz.
Kullanım Miktarı
Çay, kahve süt gibi gıdaları tatlandırmak için damak tadına bağlı 1-2 çay kaşığı yeterli olur. Sütlü tatlı, reçel, kek, kurabiye, ya da şerbetli tatlıların yapımında; 1 su bardağı rafine şeker yerine 4/3 bardak elma suyu tatlandırıcısı kullanmak yeterlidir.
Çay, kahve, süt gibi sıcak ve soğuk içeceklerde, pasta, kurabiye, reçel ve sütlü tatlılarda şeker yerine kullanabileceğiniz katkısız, rafine şekersiz elma suyu konsantresi.
İlgili 43 soru bulundu
Sağlık açısından oldukça faydalı olan elma suyu konsantresi, usulüne uygun miktarlarda gönül rahatlığıyla şeker yerine kullanılabilir. İçeriğinde yüzde yüz doğal elmadan kullandığımız konsantre, standart bir şekerin verdiği tatları verdiği gibi aynı zamanda hem sağlıklı hem de besin içeriği çok zengin bir gıdadır.
Tüm ailenin güvenle tüketebileceği elma suyu konsantresi sayesinde, tatlı ihtiyacınızı en sağlıklı tariflerle karşılayabilirsiniz. Yoğun kıvamı ile kolaylıkla ölçebileceğiniz, cam şişesi sayesinde sağlıkla muhafaza edebileceğiniz elma suyu organik elmaların doygun tadıyla rafine şekerin sağlıklı bir ikamesi oluyor.
Organik Elma Suyu Konsantresi Saklama Koşulları Nedir? Ambalajı açtıktan sonra yeniden saklamak için hava almayacak şekilde ağzını kapatınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Direkt güneş ışığından uzak tutunuz.
Eğer koruyucu madde içerseydi, ambalaj açılsa veya delinse bile bozulmazdı. Çünkü koruyucu madde mikroorganizma gelişmesini engellerdi. Ambalaj açılmadığı veya delinmediği sürece meyve suyu bozulmuyor. Ambalaj açıldığında ise, havadan mikroorganizma bulaşıyor ve meyve suyu zamanla bozuluyor.
Organik Tatlandırıcı Elma Suyu Konsantresi
Doğal meyve şekeri içerir ve düşük bir glisemik indekse sahiptir. Rafine şekerin kullanıldığı her şeyde, şeker yerine kullanılır.
Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Dilimlenen elmalar ve kabukları 2 su bardağı su ile demlikte kaynatılır. Orta ateşte kaynatılan elmalar ocaktan alındıktan sonra yaklaşık 10 dakika demlemeye bırakılır. Daha sonra dilerseniz sade olarak dilerseniz de bal ile tatlandırarak çayınızı sıcak sıcak içebilirsiniz.
Organik elma suyu konsantresi, üretim koşulları gereği oldukça yoğun şeker oranına sahip bir tatlandırıcı çeşidi olarak öne çıkıyor. Bu nedenle ürünün, yiyecek-içecek ve tariflerde rafine şekerin yarısına denk gelecek ölçüde kullanılması yeterli oluyor.
Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu, bir dilim de limon. Bunların hepsini kaynatıp, isterseniz bal ile tatlandırıp sıcak sıcak içebilirsiniz.
Çünkü elma suyu bağırsakların çalışmasına yardım ederek sindirim sistemine destek olur. Eğer kabızlık ve ödem gibi sorunları doğal yolla iyileştirmek isterseniz; elma suyunu düzenli şekilde içebilirsiniz.
Doğradığınız elmaları derin bir tencere içine koyun. Üzerine 1 litre su döküp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısıp, 5 dakika bu şekilde pişirin.
Meyve suyu, nektar ve diğerleri, etiketinde yazılı son kullanım tarihine kadar açılmadan güvenle muhafaza edilebilir. Ancak, tüketmek üzere açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmelidir. Bu süre, buzdolabında saklanmak şartıyla, 2-3 günü geçmemelidir.
-havuç suyu, elma suyu, şeftali suyu, armut suyu: 5 aylıkken 1-2 tatlı kaşığıyla başlanan meyve sularının miktarı 6 aylıkken artırılabilir.
Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin. Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın. Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.
Kabukları soyulmuş elmanın çekirdeklerini ayıklayıp küpler halinde doğrayın. Tencereye elmaları ilave edip üzerine su çıkacak kadar kaynatıp suyu çekene kadar kaynatmaya devam edin. Sonrasında çatal ile yada blenderla ezin. Tat vermek için pekmez kullanılabilir.
Önemli besin maddeleri bakımından zengindir
Meyve ve sebze suyu konsantreleri, ilave şeker veya tuz gibi katkı maddeleri olmadan % 100 meyve veya sebzelerden yapılırsa en sağlıklıdır.
Konsantre Meyve Suyu: Katkısız, Zengin Aroma!
Meyve suyu konsantresi tamamen meyveden elde edilen bir üründür. Mevsiminde hasat edilen meyveler uzun süre saklanamaz. Bu nedenle buharlaştırılır. Bu işlem sonucunda meyve suyu konsantresi elde edilir.
Organik elma suyu konsantresi, diğer doğal tatlandırıcılara nazaran daha az kalori içermesi sayesinde oldukça hafif bir tüketim sağlıyor. Aynı zamanda elmadan gelen vitaminler, mineraller ve diğer antioksidan bileşikler sayesinde boş kalori alımının da önüne geçiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri