Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Glazür, pasta ve kurabiyelerde kullanılan bir çeşit kremadır diyebiliriz. Glazür akışkan yapıdadır ve sürüldükten sonra kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra sertleşerek sabit bir şekil alır ve o şekilde saklanabilir. Genellikle süslemede renkli olarak desenler ve figürler yapmakta kullanılır.
Elmalı harcın üstüne şerit şeklinde şekil verip, üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırına sürüyoruz. Üstü kızarınca turtamız hazır.
Bir yumurta beyazı mikser yardımı ile çırpılarak köpürtülür. Bir fırça yardımı ile elmalı kurabiyelerin üzerine sürülür.
Un ve kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde koparılarak yuvarlak şekillendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
İlgili 16 soru bulundu
Böreklerin kızarması için veya kurabiyelerin üzerine yumurta sürülür. Evde yumurta kalmadıysa veya vegansanız, bunun yerine biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün. Böylece tarifinizin üzerinde güzel bir renk oluştuğunu göreceksiniz.
Kurabiye hamurunu yaparken içerisine koyacağınız 3-4 yemek kaşığı soğuk su sayesinde malzemeleriniz tam kıvamında toparlanıyor ve kıvamları daha sonradan yumuşamıyor.
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı ; 4 adet orta boy elma. 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin. 1 çay bardağı şeker.
Benden sıklıkla istenen Sıvıyağlı Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi paylaşıyorum bugün. Evet, bu sevimli kurabiyeler margarinsiz tereyağsız… Sıvıyağ ile beklemeden kolaycacık hazırlanıyor. Havalar da soğumaya başladığına göre çayın kahvenin yanına bol bol pişirir afiyetle yersiniz.
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır! Afiyet olsun..
4- İç harcımız soğurken biz elmalı kurabiyemizin hamurunu hazırlamaya başlayalım. Bunun için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağını, 1 yemek kaşığı yoğurdu, isteğe bağlı limon kabuğu rendesini, 1 kahve fincanı pudra şekerini ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyelim.
Suyunu çeken elmaların üzerine yarım tatlı kaşığı tarçın ve yarım su bardağı dövülmüş ceviz koyup, karıştırın. Ardından elmalı harcı ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra orta boy dikdörtgen borcamın ya da bir tepsinin tabanını ve kenarlarını iyice yağlayın.
1 su bardağı pudra şekeri için 1 su bardağı toz şeker ile 1 yemek kaşığı mısır nişastasını robottan çekmeniz yeterli olur.
Glazür, için yumurta akını bir fiske tuz ile iyice bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpın. Limon suyunu ekleyin. Pudra şekerinin hepsini koymak yerine yavaş yavaş glazür koyu muhallebi kıvamını alana kadar ekleyin. Glazürü istediğiniz renkteki gıda boyaları ile renklendirerek renkli glazürler elde edebilirsiniz.
Dr. Oetker Instant Glazür'ler sadece su ya da dilenirse süt ile pratik bir şekilde hazırlanabiliyor.
Daha hafif, içi daha yumuşacık kurabiyeler için sıvı yağ, ağızda kıyır kıyır dağılan kurabiyeler için ise tereyağını tercih edebilirsiniz.
Elmalı kurabiye Yumuşamaması için ne yapmalı? Kurabiye hamurunu yaparken içerisine koyacağınız 3-4 yemek kaşığı soğuk su sayesinde malzemeleriniz tam kıvamında toparlanıyor ve kıvamları daha sonradan yumuşamıyor.
Özellikle tadı güzel olan bir tereyağ kurabiyenizin hem kıvamını, hem tadını olumlu yönde etkiler. Margarin de kullanabilirsiniz ama ben mutfağıma margarin sokmuyorum. Tereyağ yerine sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılma denilen kıvama gelmez.
Yemeklerde tereyağ ve margarin kullanmasanız daha iyi olur zaten. Tereyağ ve margarin yemeklerin yapısına herhangi bir katkı sağlamadığı için bunların yerine sıvı yağ ile pişirmek çok daha sağlıklıdır. Ancak lezzet açısından çorba veya pilavlarda tereyağ+sıvı yağ yarı yarıya kullanılabilir.
Hamuru için yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, yumurta,sirke,sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri,nişasta, vanilya ve kabartma tozunu alarak tel çırpıcı ile karıştıralım. Unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Eğer daha bisküvi kıvamında, daha tok kurabiyeler elde etmek istiyorsanız tercihinizi kesinlikle margarinden yana kullanın. Ama ''Benim kurabiyemin dokusu yumuşacık olsun, ağza atıldığında dağılsın'' diyorsanız mutlaka tereyağı kullanın. Margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar.
Kurabiye ya da bisküvilerinize ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi malzemeleri en son ekleyin. Böyle ce daha kıtır kıtır bir kıvamı olacaktır.
Hamurunuz sert olursa kurabiyeniz de piştikten sonra sertleşir. Kurabiye hamuru, hamurun yapısı ve kurabiyenin kalınlığına bağlı olarak 160-170 ya da 180 derecede pişirilmesi gerekir. Çok ince bir kurabiye hamurunu 180 derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir.
EĞER KURABİYELERİN HEPSİNİ TÜKETMEYECEKSENİZ PUDRA ŞEKERİNİ YEDİKÇE ÜZERİNE SERPİN. YENİR DİYE DÜŞÜNÜP HEPSİNE PUDRA ŞEKERİ SERPTİYSENİZ VE KALAN OLDUYSA HİÇBİR ŞEKİLDE KAPAKLI BİR KAPLA YADA STREÇLEYİP KALDIRMAYIN. BU KURABİYELERİNİZİN YUMUŞAMASINA VE ÜZERİNDEKİ PUDRA ŞEKERİNİN KURABİYENİZİ ISLATMASINA SEBEP OLUR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri