Bir elmas formasyonu oluşumunun hikayesinde temel unsur fiyatlarda yaşanan önce bir genişleme ve sonra da bunun ardından gelen bir daralmadır. Genişleme kısmı daralma kısmına nazaran daha kısa sürede oluşan bu formasyonda, başlangıçta trendde oluşan normal bir tepe ve bunun ardından gelen bir gevşeme vardır.
Elmas formasyonu : Elmas formasyonu bir dönüş ve devam formasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı yükselen ve düşen trend sonlarında karşımıza çıkmaktadır. Her iki trend sonunda da fiyat hareketi aynıdır.
Fiyatın beklenen kalıbı tamamlanmasından sonra nasıl bir davranacağına bağlı olarak sınıflandırılabilecek 3 çeşit formasyon vardır: fiyatın aksi yöne döndüğü dönüş formasyonları, fiyatın mevcut seyrini sürdürdüğü devam formasyonları ve fiyatın her iki yöne de gidebileceği çift yönlü formasyonlar.
W formasyonu, ayı sezonları içerisinde oluşan düşüş trendi formasyonlarından biridir. W formasyonu oluşmadan önce ikili tepe veya dip formasyonları oluşur. Oluşan ikili tepe sonrasında başlayan düşüşün en dip seviyeden alıcı bulmasıyla meydana gelir. Böylece W harfine benzer son bir yükseliş başlar.
Fiyatların belirli bir dönemde üçgen şeklinde daralması ile oluşur. Üçgen formasyon sırasında fiyatlar yüksek ve düşük seviyelerde daralan bir aralıkta hareket edebilir. Üçgen formasyon trendin devamına işaret etmektedir. Bu yönüyle trend devam formasyonları arasında yer alır.
İlgili 41 soru bulundu
Boğa Formasyonu, bir varlığın fiyatının yukarı yönlü hareketine devam edeceğini gösteren bir teknik analiz grafik formasyonudur. Tipik olarak yukarı yönlü bir piyasada ortaya çıkar ve güçlü ve hızlı bir fiyat artışının ("bayrak direği") ardından gelen bir konsolidasyon dönemiyle karakterize edilir.
Üç Basamak formasyonu, her bir basamağın 1.13, 1.27 veya 1.618'de tamamlandığı üst veya altta üç ayrı, ardışık ve simetrik basamak ile tanımlanır. Hem fiyat hem zamandaki simetri çok önemlidir. Formasyonu grafikte görmeye zorlamamak önemlidir. Eğer gerçekten yoksa, en iyi karar hiç pozisyona girmemektir.
Kelebek formasyonu oluşumunda piyasa önce güzel bir yükseliş ile tepe noktasına çıkmakta daha sonrasında ise gelen satış baskıları ile düşüş eğilimine girmektedir. Düşüşten sonra küçük bir yükseliş gerçekleştiren piyasa bir süre sonra tekrardan dip seviyelerine kadar inmektedir.
DÜŞEN ÜÇGEN FORMASYONLARI (DESCENDING TRIANGLE)
Satıcıların alıcılardan daha güçlü olduğu piyasalarda her tepe bir önceki tepenin altında oluşacak şekilde bir düşen trend hareketi gözlenir. Fiyatlar düşüş eğilimindedir. Düşen üçgen formasyonunda trendin dipleri birbirine yakın seviyelerde oluşmaktadır.
Çanak Formasyonu, kup formasyonu adı ile de bilinir. Genellikle düşen piyasa diplerinde fiyat dönüşlerinde oluşur. Bazen gücünü kaybeden yükselen trendlerinde devam formasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır.
M , Öğretmen yetiştirmede esas olan pedagojik formasyon, bir öğretmenin branş ya da alan bilgisine ek olarak, kazanılması istenen tutum, beceri, bilglerinın elde edilmesine yardım eden teorik ve uygulama çalışmalarının bütünüdür, j | !
Bir yükseliş trendi çizgisi, dip sevilerinin bir doğru ile birleştirilmesi yöntemiyle ortaya çıkarken; düşüş trendi çizgileri ise, tepe noktalarından geçen bir doğru ile tanımlanır. Çizilen çizgiler yukarı eğilim gösteriyorsa, bu bir yükseliş trendi, aşağı eğilim gösteriyorsa, bu bir düşüş trendidir.
Yükselen Kama Formasyonu (Ascending Wedge Pattern)
Yani, yükselen takoz meydana geldiğinde fiyatın aşağı doğru hareket edeceği düşünülür. Yükselen kama formasyonu, düşük ya da yükseliş fark etmeksizin her trendde gerçekleşir. Yükseliş trendi esnasında ortaya çıktığında bir tersine dönüşün sinyalini verir.
Kayan Yıldız şamdan formasyonu, yükseliş trendi sırasında ortaya çıkabilen ve piyasa açılışına yüksek başlayan, kapanışta ise açılışına yakın kapanan tek günlük bir formasyondur. Aynı zamanda çok daha yüksek işlem görür. Aslen düşüş eğilimi gösterir ama Ters Çekiç gibi görünür.
Wedges Falling aşağı yönlü bir trend içinde gittikçe küçülen tepe ve diplerden oluşan bir düşüş formasyonudur. Wedges Rising'in zıttı şekilde yorumlanabilir. Fiyat aralığı gittikçe küçülen oldukça dikleşebilen bir formasyondur. Formasyon ne kadar dik ise yükselişin de o kadar dik olacağını gösterir.
Pelitli Formasyonu: Bu formasyonun yüzeylediği yerler kaya niteliğinde. Dayanım özellikleri ve taşıma gücü yüksek. Yapı yükleri altında oturma beklenmiyor. Deprem yükleri altında sıvılaşma veya başka bir zemin dinamiği süreci yaşanmayacak.
Yükselen Takoz(Kama) Formasyonu: Yukarı yönlü piyasada yönün değişeceğine delalet eder takoz yüksekliği kadar bir düşüşü gösterir. Pek kullanılmaz ancak analizlerde dikkat edilmesinde fayda vardır.
Mum formasyonları, yatırımcılar tarafından geçmiş fiyat verilerine... Fiyat hareketlerinin görselleşmesi. Her piyasada olduğu gibi varlık fiyatları belirli hareketler yapar. Bu hareketler bazen yükseliş bazen düşüş şeklinde olur.
Orman formasyonu yetişme şartlarının ağaç yetişmesine imkân verdiği yerlerde gelişen ağaçlardan oluşan bitki formasyonudur. Tropikal ve subtropikal bölgelerin yağmur ormanları, orta kuşağın daimî yeşil yağmur ormanları örnek gösterilebilir.
Yarasa formasyonu, 2001 yılında Scott Carney tarafından keşfedilmiş 5-noktalı bir düzeltme formasyonudur. Her bir nokta için belirli Fibonacci seviyelerine sahip olup, trendin tersine döneceği beklentisine sahip Potansiyel Dönüş Bölgesi (PRZ) olarak isimlendirilen D, bir nokta değil bir alandır.
Çekic. Bu formasyon, düşüş trendinin en altında oluşur ve nispeten uzun bir alt fitile sahip mum grafiği olarak bilinir. Alt fitil, gövdenin en az iki katı büyüklüğünde olmalıdır. Çekiç formasyonu bu noktada ciddi bir satış baskısı olmasına rağmen boğaların yeniden fiyatı açılış seviyesine çektiğine işaret eder.
Yengeç Formasyonu, 2000 yılında Scott Carney tarafından bulunmuş 5-noktalı bir uzatma yapısıdır. Formasyonu oluşturan her bir nokta belirli Fibonacci ölçümlerine sahiptir ve özellikle belirtmek gerekir ki Potansiyel Dönüş Noktası (PRZ) ismiyle tanımlanan D, bir nokta olmayıp fiyatın dönmesi beklenen bir alandır.
Üç Kara Karga, hemen arka arkaya üç uzun, kırmızı gövdeli mumdan oluşan bir aşağı dönüş formasyonudur. Bu mumların her biri için, her gün bir önceki günün gövdesi içinde açılır ve en düşük seviyesinde veya yakınında kapanır. Bu formasyonun yükseliş versiyonu Üç Beyaz Asker formasyonudur.
Çift tepe formasyonu aynı zamanda M formasyonu olarak da bilinir. Uzun süreli yukarı yönlü hareketin sonucunda trendin aşağı hareket edeceğini bildirir. Formasyonda oluşan üstler, genel olarak fiyatın kırılamayacak belirli bir seviyeye ulaştığında ortaya çıkan zirveler olarak nitelendirilir.
Dikdörtgen grafik formasyonu fiyatların destek ve direnç seviyeleri arasından bir süre boyunca her iki seviye tarafına değmesiyle oluşur. Bu destek ve direnç seviyeleri genellikle yatay olmakla beraber aşağı veya yukarı görünümlü kanal şeklinde de olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri