Ocak 2023 itibarıyla en düşük emekli maaşının 5.500 TL olduğu göz önünde bulundurulduğunda en düşük emekli aylığına sahip biri, aylık taksiti 2.750 TL'yi geçmeyecek şekilde kredi çekebilir. Emekli maaşına ve ek gelirlere bağlı olarak çekilebilecek kredi tutarı da artar.
Bankaların emeklilere özel kampanyaları göz önünde bulundurulduğunda sunulan kredilerde genellikle aylık maaşın 15-20 katı aralığında tutarların belirlendiğini söylemek mümkün. Emekli kredi miktarı, aylık taksit ödemelerinin toplamda maaşın yüzde 70'ini geçmeyecek şekilde belirlenir.
Emekli kredisi kullanmak için bankanın sunduğu şartlar arasında, emekli maaşınızı ilgili bankaya taşımak yer alabilir. Bunun yanı sıra bankanın belirlediği yaş sınırını geçmiyor olmanız ve belgelenebilir emekli maaşınız olması gerekir. Kredi siciliniz bozuksa emekli kredilerinden yararlanamazsınız.
Örneğin, emeklinin aylık kayıtlandırabildiği tüm gelirlerinin toplamı 5.000 TL ise en fazla 2.500 TL toplam aylık kredi taksiti ödeyebilir şeklinde banka tarafından bir hesaplama yapılır.
İlgili 42 soru bulundu
SGK emekli faizsiz kredinin onaylanması durumunda kredinin tutarı emekli maaşından 12 veya 60 ay boyunca kesilmektedir. Emekliler ihtiyaçları kadar faizsiz kredi çekebilirler. Kredi sayesinde emeklilerin sağlık, eğitim, konut ve diğer ihtiyaçlarını daha kolay karşılamalarını sağlanılır.
Genelde bankalar, kredi çekme konusunda 60-65 yaş sınırına kadar herhangi bir sorun çıkarmamaktadır. Fakat 65 yaş üstü durumlarda prosedürler biraz daha sıklaşır ve geri ödemelerin alınması için bankalar, kendini güvence altına almak ister. Nadir olsa da bankalar, 70 yaş üstüne de kredi kullandırır.
Bankalar kredilerin aylık ödemelerini hesaplarken maaşın maksimum %70'ini baz alır. Yani daha fazlası için kredi veremez ve bu da toplamda alacağınız kredi tutarını etkiler. Maaşın maksimum %40-50'si kadarını aylık ödeme olarak kabul eden bankalar da mevcuttur.
Nedir? Maaşını Bankamızdan alan veya maaşını Bankamıza aktarmayı taahhüt eden emekli müşterilerimizin tüm nakit ihtiyaçları için cazip faiz oranları ve uygun geri ödeme seçenekleriyle sunduğumuz bireysel kredi ürünümüzdür.
Bu ek belgelerden biri de gelir belgesidir. Kredi başvurusunda insanların alabileceği en yüksek kredi miktarı, gelir oranına göre şekillenmektedir. Çoğunlukla kredi aylık taksitlerinin toplamı maaşın yüzde 50'sini aşmayacak şekilde belirlenmektedir.
Banka Kredi Borcu İçin Emekli Maaşında Kesinti Yapabilir Mi? Banka, emeklinin yaptığı ve imza ederek ödemeyi taahhüt ettiği “Kredi Sözleşmesi” gereğince emekli maaşında kredi borcuna istinaden kesinti yapabilir. Bu ödemelerin emekli maaşından haciz kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir.
Acil nakit ihtiyacı olan emeklilerimize %3,19 faiz oranından başlayan faizlerle 70.000 TL'ye kadar nakit kredi. İhtiyaçlarınızı değil, borçlarınızı erteleyin. Aylık / Yıllık efektif faiz oranlarına kredi için tahsil edilen tüm faiz, ücret, vergi ve fonlar dahil edilmiştir.
Kampanya süresi dolmuştur. Maaş ödemelerini Bankamız aracılığı ile alan emeklilerimiz Emeklinin Artısı Kredi Paketi ile konut ve nakit ihtiyaçlarını avantajlı koşullar ile karşılıyor.
EYT kredisi başvurusu sırasında SGK prim borcu yazısı gerekmektedir. Farklı ödeme seçenekleri sunulmaktadır. 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar ve 100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
Yapı Kredi müşterisi iseniz Yapı Kredi Mobil, Bireysel İnternet Şubesi'nden kolayca taşıyabilirsiniz. Ayrıca 444 0 444 / 0850 222 0 444'ten Müşteri İletişim Merkezimizi arayabilir, sadece nüfus cüzdanınızla size en yakın şubemize uğrayabilir veya e-Devlet üzerinden SGK emekli maaşınızı Yapı Kredi'ye taşıyabilirsiniz.
Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
Aylık 3.500 TL maaş alan bir çalışan kaç TL konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi çeker? Maaşı 3500 TL olan bir kişinin kredi taksit ödemeleri en fazla 1750 TL olmaktadır. 1750 TL taksitle 48 ay vadeli kredi alan bir kişi 84 bin TL'ye kadar kredi alabilmektedir.
- Sigortasız çalışan ve çalışmayan kişiler, bazı durumlarda memur veya esnaf tanıdıklarından birini kefil göstererek gelir belgesi olmadan kredi çekebilirler. - Taşınmaz mal varlıklarına sahip olan kişiler, kira sözleşmesini ibraz ederek kredi alabilirler.
Bu kapsamda Merkez Bankası'nın ihtiyaç kredilerinde 70 bin sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin sınırının aşılmaması yönünde bankalara talimat yolladığı ifade edildi. Bankacılık kaynakları 70 bin liranın üzerindeki krediler için faiz oranının yeterli olmadığını dile getirdi.
Aynı anda iki farklı bankadan kredi çekilmesi ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Bu süreçte bankalar sizi yine kredi notunuza ve gelir durumunuza göre değerlendirir ve uygunsanız iki banka da size kredi kullandırır.
Böyle bir durumda kredi başvurusu olumsuz sonuçlanan kişiler, banka dışında kredi veren kurumları araştırır. Genellikle günümüzde en güvenilir kredi alma yöntemi bankalardan geçer. Ancak bankalara yaptığınız başvurular olumsuz sonuçlanıyorsa, komisyon ile kredi veren kuruluşlara başvurabilirsiniz.
Çalıştığınız bankalardan biri, diğer bankalara olan borçlarınızı kapatabileceğiniz kadar krediyi size kullandırır ve bu sayede hesapların karışması önlenir. Peki borç kapatma kredisi kimlere verilir? Borç kapatma kredisine, bankalara borcu olan herkes başvuru yapabilir.
Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999'dan önce olan, EYT(Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında emeklilik aylığına hak kazanmış; fakat birikmiş SGK prim borçları nedeniyle SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)'dan emeklilik maaşı bağlanamayan kişilerin, SGK prim borçlarını ödeyerek emekli olabilmeleri için kullanabilecekleri ...
T.C. kimlik numarası ile kredi başvurusu ancak başka bilgilerle ortak kullanılarak mümkündür. Genellikle T.C. kimlik numarası ile yapılan kredi başvurusu işlemlerinde doğum tarihi, doğum yeri veya baba adı gibi ilave kimlik teyit bilgileri de istenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri