Yani SGK anlaşmalı özel hastanelerde sağlık hizmeti aldığında SGK'nın karşılamadığı kısmı ödemek durumunda kalırsın. Örneğin, özel hastane muayene ücretinin 80 TL ise SGK bu ücretin 30 TL'lik kısmını karşılar yani 50 TL'lik fark ücretini ise senin ödemen gerekir.
SGK anlaşmalı özel hastanelerde tedavi ve muayene masraflarını karşılamaktadır. SGK'lı vatandaşların uygun fiyata özel sağlık hizmeti alması ve özel hastanelerin muayene ve tedavi olanaklarından yararlanmaları mümkün.
Hastanelerin acil servisine girildiğinde ilk olarak hastanın yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alanlardan hangisinde tedavi olacağı tespit edilir. Bu alanlardan “Yeşil alan muayenesi” adı altındaki tedaviler nedeniyle hastalardan ilave ücret alınamaz.
Emekli SSK ve Bağkurlu hastaların muayene ücretleri ve ilaç katılım payları maaşlarından kesilecektir. Aktif sigortalılardan (SSK ve Bağkur) eczanede tahsil edilecektir.
SGK'ya bağlı kişiler, SGK anlaşmalı özel hastanelerden fark ücretini ödeyerek yararlanabilirler. SGK'lıların fark ücreti ödemeden özel hastanelerden ücretsiz yararlanması ise tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile mümkün.
İlgili 16 soru bulundu
Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir. Tüm Tahliller: 400 TL ile 500 TL arasındadır.
Sağlık Uygulama Tebliği'nin katılım payı alınmayacak sağlık hizmetleri ile ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerine ilişkin maddelerine göre Kurumla sözleşmeli veya sözleşmesiz sağlık hizmet sunucuları tarafından sunulan acil sağlık hizmetlerinden dolayı kişilerden katılım payı ve ilave ücret alınmamaktadır.
Sigorta şirketinin ve SGK'nın anlaşmalı olduğu birçok özel hastanede tamamlayıcı sağlık sigortası kullanabilirsiniz. Liv, Medicana, Medipol ve Medical Park gibi Türkiye'de herkes tarafından bilinen anlaşmalı sağlık kurumlarında SGK fark ücreti ödemeden tedavi olabilirsiniz.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 73 üncü maddesine göre ilave ücret alınmaktadır. Özel hastaneyi tercih etmenizden dolayı yapılacak ameliyatın Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) ve eklerinde yer alan Kuruma fatura edilen işlem bedelinin iki katına kadar ilave ücret alınabilir.
Özel hastaneler ayrıca SGK'nin ödediği tedavi ücretinin iki katı kadar fark ücreti de talep edebilmektedir. Ancak siz yaptığınız ödemenin fazla olduğunu düşünüyorsanız, yaptığınız bu fazla ödemeyi geri alabilirsiniz.
Sağlık hizmeti almak isteyen kişilerin devlet hastaneleri yerine özel hastaneleri tercih edebilmektedirler. Bu kişiler hastane muayene ücreti ödemekle yükümlüdürler. Muayene ücreti hastanelerde doktorun unvanına göre değişiklik gösterebilmektedir.
ÖZEL HASTANELERDEKİ ENJEKSİYONLAR BUGÜNDEN İTİBAREN ÜCRETSİZ.. Değerli halkımız, özellikle merkez hastanelerimizin acillerindeki yoğunlukları değerlendirdiğimizde enjeksiyon uygulamalarının da bunda önemli bir paya sahip olduğunu gözlemledik.
7 Haziran'da uygulamaya geçilecek karara göre sadece kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi gibi alanlarda hastadan fark ücreti alınmaksızın, tüm masrafların SGK tarafından karşılanması durumu sona eriyor.
Artış ile birlikte traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet için muayene ücreti 575,84 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel taşıt, arazi taşıtı, römork, yarı römork muayene ücreti 1.130,44 TL ve otobüs, kamyon, çekici, tanker muayene ücreti ise 1.528,10 TL olarak belirlenmiştir.
Dünyagöz Grubu olarak Ataköy, Levent, Altunizade, Etiler, Feneryolu, Maltepe ve Gaziosmanpaşa şubelerimizin tümünde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı mensuplarına muayene, tetkik ve ameliyat hizmetlerinin tamamını verebileceğiz.
Günümüzde acil durumlar için özel hastanelerde serum fiyatları ortalama olarak muayene ile birlikte 1500 TL civarındadır. Bu fiyat marka hastanelerde daha da yüksektir.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dahilinde sağlık güvenceleri olan kişiler devlet hastanelerinde olduğu gibi anlaşmalı özel hastanelerde de SGK'nın sunduğu imkanlardan yararlanabilirler.
SGK, özel hastanelerin kanser tedavisinde ücret almayacağını açıkladı fakat büyük bir ayrıntı göz ardı edildi. Kemoterapi gören hastalar bitkin ve haksiz kalmakta vücuttaki kanda kemoterapiye bağlı olarak hayati sınıra gelebilecek kadar azalma oluyor ve takviye yapılması gerekiyor.
Medipol Üniversitesi Hastanesi'nin tüm birimlerinin SGK ile anlaşması olması sayesinde hastalar katkı payı ödeyerek tedavi olabiliyorlar.
2) Özel Hastaneler sadece (ssk.gov.tr) adresinde yayınlanan branşlarda SSK ile anlaşmalıdırlar. 3) Bazı Özel Hastaneler anlaşmaları olmadığı branşlarda da SSK hastalarına reçete yazmaktadırlar. Bu reçeteler SSK tarafından geri ödenmeyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri